Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 176
Здраво ставив плин пред 6000км, дали е нормално на плин повеќе да троши уље? Додека немав плин на 10к не ми трошеше ни 100 грама... сега на 2000 км троши 200 грама шо значи до 10к ќе троши литро. Поради ова причина не сакав да стаам плин ме убедуваа дека нема да троши ако не трошела на бензин.. ама еве ... колата нема никаков проблем, но ме интересира зошто се дешава ова и дали да очекувам потрошувачката да се зголеми на повеќе??
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1482795барај го николче и кажи му бушав дека те пратил
имам мал проблем со плинот:Имам LandiRenzo систем и некако многу слабо забрзува колата на плин, претпоставувам е нешто со штелување бидејќи, ако дадам полна гас колата многу бавно забрзува, а како одземам од гаста колата така забрзува (нема смисла нели?). во плимонт несакам да одам со оглед на тоа дека 1700 денари чини замена на плински филтер, што кошта 400-500 денари макс. кој сервис би ми го препорачале за штелување и дијагностика на плин?