Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
126 (71.6%)
Новус
15 (8.5%)
Мармил Монт
12 (6.8%)
Кар Систем
15 (8.5%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 176

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 414801 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1590 на: 03 Ноември 2017, 00:10:10 am »
Automakedonija go mestea brc plinskiot ured  ;D

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
    • real-time adult dating
« Одговори #1591 на: 03 Ноември 2017, 00:18:50 am »
Automakedonija go mestea brc plinskiot ured  ;D

Да, знам. Од Плимонт ме испратија еднаш таму, да не речам со протекции и завршивме работа набрзина. Инаку претпоставувам дека процедурата е остави ја колата па после ден - два ќе си ја земеш. А не сум од Скопје и не ми баш добра опција тоа, па барам некоја помала фирма која ги работи..

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
    • real-time adult dating
« Одговори #1592 на: 03 Ноември 2017, 19:36:54 pm »
Како замрзнува расплињача? Денски е +15°C, не би требало да се "размрзне"?

Расплињачата замрзнува како резултат на испарувањето на плинот внатре во неа, нема влијание надворешната температура на воздухот.
Плинот кога преминува од течна во гасовита состојба, замрзнува се наоколу.

Доколку имаш воздух во системот за ладење, а расплињачата е поврзана со системот за ладење и ако во неа се заробил тој воздух, тогаш немаш кружење на антифризот и расплињачата замрзнува, односно останува ладна на допир (а таа треба да е идентично загреана како и моторот за да работи најдобро). Додека ја возиш на плин, одмрзнување амин, мораш на бензин да возиш за да не ја замрзнуваш од плинот и да го истера воздухот ако го има.

Провери ја на загреан мотор дали е жешка како и моторот, така ке знаеш дали ти мрзне или не.

Благодарност за деталното објаснување. Да имаше професори по факултетиве што објаснуваат вака...

Како и да е, ќе проверам утре антифриз и расплињачата дали е ладна при топол мотор, па ќе дадам апдејт. Инаку Мак Плин рекоа дека работат БРЦ системи, па најверојатно сабота ќе им отидам да џирнат.

Искуство со Мак Плин? И кои други работат со БРЦ? Знам дека Плимонт не работат..

Тукушто проверив, расплињачата е топла. Веќе 2 дена ја возам на бензин, дали можеби е размрзната? Да пробам да пуштам плин?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1593 на: 03 Ноември 2017, 21:52:48 pm »
Другар, нормално дека ќе биде топла ако работи на бензин, затоа што антифризот циркулира низ неа, и не претвара плин од течна во гасовита состојба.
Префрли на плин, набиј гас во место и види дали ќе остане топла, или ќе се олади и почне да сецка.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
    • real-time adult dating
« Одговори #1594 на: 04 Ноември 2017, 19:52:05 pm »
Другар, нормално дека ќе биде топла ако работи на бензин, затоа што антифризот циркулира низ неа, и не претвара плин од течна во гасовита состојба.
Префрли на плин, набиј гас во место и види дали ќе остане топла, или ќе се олади и почне да сецка.

Логично. Кој дебил сум. :D

Инаку проверив, топла е, но доста поладна за разлика од кога се вози на бензин.

Вака сега, дали можам сам да го средам проблемот или да ја носам по сервиси?

Денес разбрав дека во Кочани имало некој што работи БРЦ системи, што ми е доста побилску отколку да одам до Скопје. Некој искуство или муабети да слушнал за овој од Кочани? Боро чинам се вика.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1595 на: 06 Ноември 2017, 23:12:53 pm »
Да во Кочани почна да работи тој БРЦ системи, и се вика Бажо, од дека си ти, ако треба повеќе помош пиши пп.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #1596 на: 18 Ноември 2017, 12:44:17 pm »
Здраво ставив плин пред 6000км, дали е нормално на плин повеќе да троши уље? Додека немав плин на 10к не ми трошеше ни 100 грама... сега на 2000 км троши 200 грама шо значи до 10к ќе троши литро. Поради ова причина не сакав да стаам плин ме убедуваа дека нема да троши ако не трошела на бензин.. ама еве ... колата нема никаков проблем, но ме интересира зошто се дешава ова и дали да очекувам потрошувачката да се зголеми на повеќе??

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #1597 на: 18 Ноември 2017, 18:17:51 pm »
некој со 1.8Т Ауди VW  да сподели искуства со потрошна на плин?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14720
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1598 на: 18 Ноември 2017, 18:25:28 pm »
Зависи од стилот на возење.Кај мене комбинирано е 11.2л без никакво штедење.Отворено околу 10л ама возам 140-150км/х...Градска чисто миниум 12-13л.Кватро +1л.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
    • real-time adult dating
« Одговори #1599 на: 19 Ноември 2017, 05:34:31 am »
Апдејт на мојот проблем:

Бев на сервис во Кочани, Бажо не успеа да го среди.
Рече дека компјутерот покажувал како нема доволно притисок, а всушност имало доволно, го провери "рачно".
Се што можел пробал, друго не знае што да му прави.

Во меѓувреме забележав дека всушност го исклучува плинот само кога е без гас, во брзина. Доколку префрлам од брзина во лер, за кратко се вклучува и си работи на плин. Исто и кога е во брзина, доколку додадам гас се вклучува плинот и си тера без проблем се` додека не ја одземам целосно гаста.

Мислење?

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #1600 на: 19 Ноември 2017, 09:00:33 am »
Mi lici kako da te zafrkava senzorot za pritisok (Map and pressure sensor) neka proba majstorot so drug sigurno ima stom raboti so BRC

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #1601 на: 20 Ноември 2017, 00:30:39 am »

Дали е ова подобро уље за кола на плин од нормалните?
« Последно менување: 20 Ноември 2017, 01:38:42 am grandemiki »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #1602 на: 20 Ноември 2017, 10:59:40 am »
а ова е како наменско за коли на плин?

Отсутен micho73

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #1603 на: 20 Ноември 2017, 11:15:39 am »
Зависи од стилот на возење.Кај мене комбинирано е 11.2л без никакво штедење.Отворено околу 10л ама возам 140-150км/х...Градска чисто миниум 12-13л.Кватро +1л.

Отсутен micho73

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #1604 на: 20 Ноември 2017, 11:18:17 am »
некој со 1.8Т Ауди VW  да сподели искуства со потрошна на плин?
Мајстор Ацо од Car System ја има колата со истиот мотор,и е презадоволен!