Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 392145 пати)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1275 на: 24 Декември 2015, 11:02:55 am »
Им се јавив на плимонт и убаво ми објаснија, али ке пишам и тука можда некој имал искуство било какво.

Ми препорача мајстор да не ставам плин на пунто хгт дека горел компјутерот,после монтажа на плин...
Демек кажа пример дојде му го оправивме и отиде до град за пола саат пак му изгоре... и дека сменил 3 компјутери па коа го извадил плинот видел аир...

И дека безврска кај е монтиран плинот, безврска на моделот,брендот и слично пак гореле, колата демек не трпела плин.

Плимонт ми кажа дека монтирале плин на истот мотор кој го носи пунтото едно 200-300 уреди и немало проблеми...

Дали некој има искуство околу ова?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1276 на: 24 Декември 2015, 19:28:31 pm »
пунто хгт? муабетов со компјутерот што прегорува ради плинот, нема благе везе... муабети од неписмени мајстори... тие пунтовци им е фабричка маана со компјутерите... имало или немало, од 120-130.000 па нагоре, компјутерот им гине... ке смениш половен, па по некое време пак и така... плинот, апсолутно нема врска со нив... на лошо место им се турени компјутерите, на врвот од главата, веднаш до усисната клапна, не ретко прегреваат заради тој факт...

слободно турај плин, ако ти прегори компјутерот (не ако, туку кога ке прегори) тоа нема да биде од плинскиот уред....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #1277 на: 24 Декември 2015, 20:17:17 pm »
пунто хгт? муабетов со компјутерот што прегорува ради плинот, нема благе везе... муабети од неписмени мајстори... тие пунтовци им е фабричка маана со компјутерите... имало или немало, од 120-130.000 па нагоре, компјутерот им гине... ке смениш половен, па по некое време пак и така... плинот, апсолутно нема врска со нив... на лошо место им се турени компјутерите, на врвот од главата, веднаш до усисната клапна, не ретко прегреваат заради тој факт...

слободно турај плин, ако ти прегори компјутерот (не ако, туку кога ке прегори) тоа нема да биде од плинскиот уред....
Мене плимонт како што ми кажа за пунто 1.2 било тоа 2000 до 2002 годиште со прегорувањево на компјутерите..
1.8 било ок

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #1278 на: 26 Декември 2015, 13:52:40 pm »
landrenzo omegas evo (570e) vs lovato smart easy (450e)? 

Ме интересира мислења за ова? Кој уред е подобар?

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #1279 на: 04 Јануари 2016, 21:17:10 pm »
Здраво Bumb, колку што јас сум запознаен овие два уреда неможеш да ги споредуваш. Lovato smart easy ти е деградирана верзија со што би можеле да атакуваат на поефтините плински системи од други производители. Перформансите му се каде каде послаби од Lovato Easy Fast. А додека LadniRenzo Omegas Evo ти е уред од висока класа со топ перформанси.

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #1280 на: 04 Јануари 2016, 22:06:30 pm »
Здраво Bumb, колку што јас сум запознаен овие два уреда неможеш да ги споредуваш. Lovato smart easy ти е деградирана верзија со што би можеле да атакуваат на поефтините плински системи од други производители. Перформансите му се каде каде послаби од Lovato Easy Fast. А додека LadniRenzo Omegas Evo ти е уред од висока класа со топ перформанси.
Си ставив ево :)

Отсутен Ogi88

• Редовен
« Одговори #1281 на: 04 Јануари 2016, 22:20:59 pm »
Супер избор си направил :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1282 на: 05 Јануари 2016, 16:29:04 pm »
и од мене лајк за изборот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #1283 на: 05 Јануари 2016, 16:50:45 pm »
Eve rezervoar na Metan kako izgleda:

Ja ova ne bi vozel nikad

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #1284 на: 05 Јануари 2016, 16:59:23 pm »
Многу место фаќа.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1285 на: 05 Јануари 2016, 20:03:10 pm »
Ko bombi pozadi da ima.

Отсутен Ogi88

• Редовен
« Одговори #1286 на: 06 Јануари 2016, 14:45:45 pm »
Пријател има Опел Зафира на метан окулу 150-180 денари му се 100км :) Буквално како упаљач е :)
П.С. Колата е со фабрички метан така да боци неможеш да видиш :)

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #1287 на: 06 Јануари 2016, 15:14:53 pm »
Секој си го фали она што го продава затоа праксата е најдоброто нешто,Мене ме интересира искуство за 6 цилиндри за бмв е90 325и 160кв прашав скоро секаде се нудат уреди од 650 до 900 евра,некој викет небиле убај ланди рензо за 6 цилиндри проблем со дизните некои уреди биле со обд и хана дизни што значит то незнам и дали ке бидат такви инсталирани,неможам да се одлучам зошто секој проблем ке ме кошта доста зошто скопје ми е на 170 км
;)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #1288 на: 06 Јануари 2016, 15:33:46 pm »
......

Значи го зеде. Со здравје да си го возиш. Ќе му ставиш две расплињачи, и кога сакаш да го гмечиш вклучувај стриктно на бензин. :)

Проблемот со плин и перформансите најверојатно доаѓа од варијабилната работна температура на самиот мотор, и на сите други пропратни елементи/последици сврзани со ладењето на моторот. Затоа треба добро да се наштелува да соодветствува со горивнити мапи на бензин, или разликата да се компензира со довбризгување бензин во цилиндрите.

Моторот има четири режими на работна температури, кои се регулираат од електричната водна пумпа со електромагнетниот термостат. ЕКУто зема информации од брзината на движење, позиција на педалата за гас, стилот на возење од времето на старување на моторот, и уште параметри кои не ми текнуваат во моментот.
Четирите режими се:
80 степени. Спорт режим. Најбогата смеса.
95 степени. Нормален-Спорт режим. Побогата смеса.
105 степени. Нормален режим. Не толку бедна смеса.  
112 степени. Еко режим. Бедна смеса.

Е ова каде ќе ти го испрограмираат за плинските дизни да парираат со живи податоци од бензинските дизни, зависно од режимот,  плус да се гасифицира доволна количина на плин да ги храни плинските дизни со помош на пониска температура, тоа не знам. Ама како што го имам читано Онак + Плимонт, најверојатно ќе ти завршат добра работа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1289 на: 07 Јануари 2016, 17:02:39 pm »
Eve rezervoar na Metan kako izgleda:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ja ova ne bi vozel nikad
ова не е еден резервоар на метан туку два... веројатно по желба на сопственикот, за да ина подолга автономија на возење со едно полнење... и јас имав возило на метан и ни оддалеку не узгледаше овака... патем речено, типов на своја одговорност ставил околу 450 кила железо во гепек. ниеден нормален човек не го прави тоа при чиста свест и навремена информација...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk