Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 469572 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #1920 на: 04 Ноември 2014, 14:00:21 pm »
Така е како што вика ахтунг. И за царинењето дека не е проблем и за вредноста. Обично од каде што ја носиш колата од таму гледаат огласи. Или на мобиле.де ќе укуцаат и средна вредност ти определуваат.

Со вистински човек се тоа може да биде пониско, секако не вредноста да биде 500 евра.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1921 на: 04 Ноември 2014, 14:13:24 pm »
И двајцата ми спуштија по 200е. Цените се тие,ама ако ми акнат давачки за средна вредност од 7-8,плус реставрација,многу е.
Дали би можело да ја земам,да ја ставам на име на мој братучед од Белград, да си ја донесам у МК и да чекам да се создадат услови да ја префрлам,а притоа  да не ми прават проблем надлежните?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1922 на: 04 Ноември 2014, 14:19:03 pm »
Земјак пред да одлучиш да купиш добро осигурај се дали ке може да ја регистрираш. Кажав, за царина никој А нема да ти рече дека неможе, осигурај се да не излезе си ја купил, си ја царинел а неможеш да ја легализираш 100%. А за ова другово со Белград мислам дека бар во Ср нема кој да ти направи проблем, бодат очи бугарските.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1923 на: 04 Ноември 2014, 14:27:51 pm »
Не знам како е решено кај нас за управување на странско моторно возило од македонец, без српски пасош во случајов. Не сум читал по закони за ова.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #1924 на: 04 Ноември 2014, 15:46:00 pm »
Иначе имаш варијанта една.

Можеш да дадеш изјава на нотар дека нема возилото да го ставиш во секојдневен сообраќај, туку само на собири.

За тоа не ти треба ни увоз ни царина ни бутур ;)

http://www.bom.gov.mk/images/stories/dokumenti/Baranja/Homologacija/pravilnici/pravilnik_za_kriteriumite_sto_treba_da_gi_ispolnuvaat_vozilata_za_da_dobijat_status_na_vozila_so_muzejska_vrednost_%28oldtajmeri%29_i_postapkata_za_utvrdu.pdf

Читни го ова

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1925 на: 06 Ноември 2014, 16:14:41 pm »
И двајцата ми спуштија по 200е. Цените се тие,ама ако ми акнат давачки за средна вредност од 7-8,плус реставрација,многу е.
Дали би можело да ја земам,да ја ставам на име на мој братучед од Белград, да си ја донесам у МК и да чекам да се создадат услови да ја префрлам,а притоа  да не ми прават проблем надлежните?

Мислам дека може и сега да ја увезеш и да платиш царина и данок, единствено ќе треба да почекаш да остарат доволно, за да ги декларираш како олдтајмери и да ги регистрираш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1926 на: 06 Ноември 2014, 17:33:14 pm »
А зошто да не си ги пријави најнормално како секое возили или има поголеми бенефиции ако е олдтајмер.

Како може некој при здрава свест да направи ваков чир на каросеријата  :-\

www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #1927 на: 06 Ноември 2014, 20:52:53 pm »
Ni mene ne mi e jasno, ama taka bilo. Ne me interesiraat takvi sitnici ako se uspee ke se sklopuva strafce po strafce.
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1928 на: 07 Ноември 2014, 20:34:19 pm »
А зошто да не си ги пријави најнормално како секое возили или има поголеми бенефиции ако е олдтајмер.

Може да ја увезе, не може да ја регистрира, нема да добие согласност за еколошки тракатанци од биро за метеорологија, пошто алфиве се Еуро минус пет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #1929 на: 10 Ноември 2014, 12:04:19 pm »
Ni mene ne mi e jasno, ama taka bilo. Ne me interesiraat takvi sitnici ako se uspee ke se sklopuva strafce po strafce.
Имаш во Струмица 1 ком. Спринт бела боја, јадна состојба, Струмички таблици со сообраќајна,
купи го за 300-400 евра, донеси го овој од Србија и растурај, склапај.
Ако ти треба број ќе ти пратам.
Едит:
« Одговор #663 пратен на : Април 10, 2013, 12:43:03 »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #1930 на: 10 Ноември 2014, 12:39:15 pm »
Го знам,тој и нашиот беа само во Струмица. Му оставив ливче со бројче пред 2-3 месеци,ама го нема да се јави,неможам да стапам у контакт.
Во катастрофално лоша состојба е тој.Ај прати ми бројче да пробам јас да му се јавам.
-J.Clarkson

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #1931 на: 10 Ноември 2014, 14:45:44 pm »
072 273 097 sestramu kje ti se javi.
Skapana e, ama ima osnova da ja zakrpis, i od Srbija imas kompletna, i dobivas na MK tabli
top vozilce, baska ti ostanuvaat kup delovi, a ako ne uspees ima i edna u Skopje, da vidam kade
e pa kje ti kazam.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #1932 на: 10 Ноември 2014, 15:06:08 pm »
Нема основа за крпење таа верувај ми,бетер е од нашата шо беше. Премногу чукана,крпена,китирана,не дихтуваат ни врати ни багажник. Кога ја отворив вратата за да го оставам ливчето,едвај успеав да ја затворам.
Знам дека имало некоја и во СК,Пецони ми кажа,ама не успеавме да ја најдеме.
Фала за бројчето после работа ќе се јавам и ќе поминам таму.
-J.Clarkson

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #1933 на: 10 Ноември 2014, 16:24:14 pm »
А што бидна со таа белата што ја имаше по огласи?

Отсутен Alfista

• Редовен
« Одговори #1934 на: 10 Ноември 2014, 17:04:49 pm »
Е белата Скопска беше добра, стварно, ама кока почна увозов на автомобили, негде ја
забаталиле, исто како и Ланчиите купе, една чув е во Козле, таа зелено жолтата, а другата
незнам.
Некој ако ги видел нека стори абер, ми се купува една Ланчија.