Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 528722 пати)

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #1440 на: 08 Декември 2013, 22:51:47 pm »
U redu je !

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #1441 на: 08 Декември 2013, 23:00:06 pm »
почитувам мерак ама многу повеќе почитувам здрав разум.. :D

Почитуваш, а немаш здрав разум. Ај потсвесно креирај си и трета личност да ги смирува тие двајца што се борат во тебе.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1442 на: 08 Декември 2013, 23:01:27 pm »
не му замеравај :) го праша што коли поседува ама он очигледно е во заблуда дека поседува воопшто нешто пошто тие коли се на прапра дедо му

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #1443 на: 08 Декември 2013, 23:02:53 pm »
Не е тоа предмет на расправа, во моментов. Колата може да гласи на туѓо име а ти многу повеќе да си инволвиран во возење, одржување и општо добро на истата.
Проблемот на Кими е друг, подлабок.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1444 на: 08 Декември 2013, 23:07:53 pm »
затоа и пишав да не му замераваат...

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #1445 на: 08 Декември 2013, 23:09:41 pm »
Nema zameruvanje samo menuvame mislenja :P :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1446 на: 08 Декември 2013, 23:27:20 pm »
почитувам мерак ама многу повеќе почитувам здрав разум.. :D

Почитуваш, а немаш здрав разум. Ај потсвесно креирај си и трета личност да ги смирува тие двајца што се борат во тебе.

Море сите да имаа здрав разум како мене многу подобро ќе ни беше.

А одговор до ахтунг јас немам возило на мое име но за истите пари дал татко ми согласно на тоа јас имам право да ги возам се додека тој ми дозволува. Што тука не е јасно?

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1447 на: 08 Декември 2013, 23:42:21 pm »
темава е за олдтајмери а не за комоција и амортизација, се знае возило постаро од 45 години каква комоција може да пружи а не ти одма коментари да труеш тема

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1448 на: 09 Декември 2013, 21:58:19 pm »
Се слагам, ама мислам дека зборот комоција е многу повеќе од само поголем простор...ама на кој да му кажеш....
Инаку фичулето е перверзија...

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #1449 на: 09 Декември 2013, 22:00:55 pm »
Сите викате перверзија, ауу бауу какво е, ама ај купи го и вози го. Никој не купува стара кола, се научено електроника, дрн мрн.
Исто и мене ми викале за мојата кола, еј каква е, прв пат гледаме со ваква предница, звер кола, и тука ја му викам ај да ти ја продадам и на тоа добивам одговор: -А не, фала.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #1450 на: 09 Декември 2013, 22:11:13 pm »
Да бидеме искрени, Фичулето е драстично, неизмерно, монументално многу по-кул од твојот wannabe-Opel. :)

No hard feelings.

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1451 на: 09 Декември 2013, 22:42:01 pm »
Ја зборам за да го купиш, а не само лиги ееејј какво е. Ајде ти зеро, продај голфот, купи го фичулево :) Тоа ми е поентата.
А мојот опел, баш wannabe, ама па мене ми е поекиф што возам воксал, доста луге се чуделе, еј кадетче, еј ама чекај, ова напред глеј го не е опел :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #1452 на: 09 Декември 2013, 22:48:52 pm »
Малку погрешно ги сфаќаш работите.

Олдтајмер не е за да ти биде прва кола, и не секоја стара кола е олдтајмер. Не е за да ти биде ни втора кола. Трета кола, евентуално. И као трета кола со задоволство би го возел Фичулето. Имам кола за да ми ги исполни сите потреби и да ми направи задоволство. Фикретот е само за мерак. :)

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1453 на: 09 Декември 2013, 22:51:39 pm »
Не ги сфатив погрешно, туку ти од нигде никаде замеша статус на возилото воксал со фичото, а ја нигде не спомнав кое возило вреди за олдтајмер, а кое не. ;)
Ја само посочив пример како и на мене ми викале кул возило, ама кога ке му спомнам да ми го купи возилото, сите викаат не не.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1454 на: 09 Декември 2013, 22:56:32 pm »
Сите викате перверзија, ауу бауу какво е, ама ај купи го и вози го. Никој не купува стара кола, се научено електроника, дрн мрн.
Исто и мене ми викале за мојата кола, еј каква е, прв пат гледаме со ваква предница, звер кола, и тука ја му викам ај да ти ја продадам и на тоа добивам одговор: -А не, фала.

едно е да кеифам поседувајки и одвреме навреме да го возам, а друго е да го купам за секој ден... ни на крај памет не ми доаѓа да купам такво возило за секој ден... електроника, дрн мрн... зашто да не? зашто да не користам  комодитети кои ми прават поудобно, по интересно и послатко возењето?  а кога ке ми се присака да возам олд скул возило (а ми се присакува одвреме навреме) тогаш ке седнам во нешто како твоето и ке се повозам. си имам возила за такво возење и како што реков, одвреме навреме да, за секој ден, сепак преферирам електроника, дрн мрн...

и секој кој има кеиф на олд скул како што имам јас ке купи стара кола, ама со две цели:

-или да ја реставрира
-или средена да ја купи и да си ја вози (одвреме навреме)

никој не сака да купи стара кола, која на изглед е ок, а во реалност баш и не е. кога ке седнам понекогаш во нешто што ми се нуди да го купам (олд скул) однадвор л’шти, прав звер, на оглас нај често е како олдтајмер огласено, ама кога ке почнеш да ја возиш, се крцка по малку, ми се повраќа... одприлика вака иде муабетот:

абе дечки, ова што крцка овде??
ааа, тоа малку зглобот, левиот а изгледа и десниот...
аха... а ова овде, што крцка, од оваму??
ааа... е тоа малку јабучиците имаат луфта, а и рамењата по малку крцкаат...
ооо... ок... а, ова ваму што тропка??
е тоа мааалку, треба да се средат амортизерите...сите 4... подизпразнети се...
а, ова тука што шкрипи?
да бееее, заборавив да ти кажам, малку шкрипат лагерите, ама кога врне не се слуша...
а, кога кочам, зашто вака фрла на страна?
паааа... едните гуртни се подистрошени, а и пумпата за кочница понекад зеза... и нај веројатно на летва има луфта малку, ама ништо страшно, не иде праазен од поише од 1/3 круг...

отвараш моторот, да го чуеш, тоа сите можни лагерчиња цивкаат... на брегаста, на алтернатор, водна пумпа и серво (ако има). обавезно чука некој вентил или клипњача... колата у суштина е тежок крш, затскриен зад една провизорно фрлена фарба, па бар и тоа да го направил како што треба... за ентериер не ми се ни збори.

п.с. не реков дека твојата кола е ваква или дека е крш. само кажав едно повекекратно искуство...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време