Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2180470 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #17985 на: 07 Април 2017, 17:20:40 pm »
Рајот на Земјата.

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #17986 на: 07 Април 2017, 17:25:23 pm »

Лошко, Дени, и петсто иљади дизели-девици...
Cogito ergo zoom

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #17987 на: 07 Април 2017, 17:30:04 pm »
Толку многу совршенство на едно место...
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #17988 на: 07 Април 2017, 17:32:13 pm »
Прекраснотии
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #17989 на: 07 Април 2017, 17:41:45 pm »
Ќе се офајди некој отпад.

Пресата ќе "гризе".

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #17990 на: 07 Април 2017, 17:51:56 pm »
Ако целта за повклекувањето на колите беше заштита на околина тогаш нема смисла да се уништат. Колку енергија и ресурси ќе бидат потребни да се уништат и истите да се заменат со други возила.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #17991 на: 07 Април 2017, 17:52:40 pm »
@Ezekiel од рајот ги праќаш сликиве?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #17992 на: 07 Април 2017, 17:56:58 pm »
Ако целта за повклекувањето на колите беше заштита на околина тогаш нема смисла да се уништат. Колку енергија и ресурси ќе бидат потребни да се уништат (и да се направат нови) и истите да се заменат со други возила.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #17993 на: 07 Април 2017, 18:06:19 pm »
Сето ова немаше смисла и беше направено за да се запри напредокот на ВАГ кон светска  доминација на авто индустријата

After all, it takes energy to recycle an old car, and more importantly, it takes energy to manufacture a replacement—plus you have to calculate the effects of scrapping all that metal. And even if they were way high on NOx emissions, these TDIs were known to score 50+ MPG.

The thing that makes recycling 500,000 VWs even worse for the environment than the costs of manufacturing a replacement is the the fact that these cars will likely be replaced by less fuel efficient cars.

http://jalopnik.com/we-dont-know-the-environmental-effects-of-junking-half-1793622815

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #17994 на: 07 Април 2017, 18:14:25 pm »
Веќе е решено што ќе се случи со колите. ;)

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #17995 на: 07 Април 2017, 18:23:14 pm »
@Ezekiel од рајот ги праќаш сликиве?

Од земјата на чудата!

Исто така битно е да се спомне дека:

Ако сте американец што има лажлив фауве дизло, не сте приморани да го вратите и ќе пројдете технички секој пат додека фауве не најде решение за да го реши проблемот. Дури од кога ќе има решение би морале да го примените или не би можеле да ја возите уште колата.

Во други зборови, овие сите коли се вратени поради тоа што VW се согласил да направи buyback на околу 500 000 возила, и разочараните купувачи би земале кеш наместо да возат одвратен загадувач ;).
Cogito ergo zoom

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #17996 на: 07 Април 2017, 18:25:55 pm »
Веќе е решено што ќе се случи со колите. ;)

Што? :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #17997 на: 07 Април 2017, 18:32:56 pm »
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #17998 на: 07 Април 2017, 20:06:38 pm »
Сето ова немаше смисла и беше направено за да се запри напредокот на ВАГ кон светска  доминација на авто индустријата

Не е точно. Тоа ти е паушална изјава. Они секако ќе доминираат за некоја година. Други се причините.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #17999 на: 07 Април 2017, 20:58:31 pm »

After all, it takes energy to recycle an old car, and more importantly, it takes energy to manufacture a replacement—plus you have to calculate the effects of scrapping all that metal. And even if they were way high on NOx emissions, these TDIs were known to score 50+ MPG.

The thing that makes recycling 500,000 VWs even worse for the environment than the costs of manufacturing a replacement is the the fact that these cars will likely be replaced by less fuel efficient cars.

http://jalopnik.com/we-dont-know-the-environmental-effects-of-junking-half-1793622815
Фала богу де. Штом пркне некој во Америките одма се наоѓа некоја фора да се „заустави“ таа работа. :) Тоа прочитано е, ја демократија било, ја диктатор бил, ја педаља на тојота била, ја гасовод бил, ја бегалци биле, ја дизел загаѓивал, ја кредит се враќал... Све нешто „демек“ има проблем некаков. :) Абееее...