Абе се си е во ред. Живееме во време кога храната што ја јадеме е преполна со конзерванси(од н1 до Н100000), пестициди, стероиди, вакцини, хормони, адитиви, бои, засладувачи, гликозни сирупи, транс масти, гмо, Нитрити, сулфити, бензоати и стотици други канцерогени знајни и незнајни отрови, ама битно по ХАСП систем се, нема влакно од брада. Се се знае, па пак ги клукаме нашите деца со најотворвните продукути од полиците на маркетите. Зошто би било нешто подобра ситуацијата со автомобилската индустрија, зошто Германија пола век учествуваше со америка рамо до рамо во убиствата на милиони цивили и уништувањето на државниот поредок на десетина држави. Тоа е реалноста, на кратко, многу е пострашна во детали... но доста е за реалноста.
VW го доби она што го заслужуваше, требаше некој да го заузда малце. Но не е само тој крив, сите се. Мене ми се направи ќеифот што го наеба, искрено, сеа не го мразам толку. Сеа јапонските тенекии ми се таргет. Парче радиоактивен лим со 300 грама боја и 5 грама изолација.
VW си го штити газот, затоа што е точно дека бензинците со директно 1000 пати повеќе загадуваат од МПИ, како што покажуваат сите истражувања. Не сакаат уште еднаш да го јадат немиен, 15 милијарди во америка и не се знае колку во европа, и тоа само казни. Штетите по продажбата и имиџот не се проценуваат, веројатно многу поголеми.
А знаете што ќе биде откако VW ќе стави DPF на косилиците? Да ви каже LosiPatista, СИТЕ ќе стават. Сите до еден. Уште една дизелска технологија премина кај косилиците инфериорни. Косилиците добија уште еден стент. Ќе поживеат уште некоја година. На лајф сапорт се веќе 30 години.