Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2180025 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #14865 на: 29 Мај 2014, 10:50:47 am »
Се согласувам во потполност со колегата Симо.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #14866 на: 29 Мај 2014, 11:18:43 am »
Не одбегнувам. Филип ме праша дали сакам да кажам нешто, а јас веќе кажав и на два пати дообјаснив. RS значка кога ќе видам на кола, нема да кажам „ааа машала..“ зошто веќе ја нема таа моќ.

Симо, јас не те прашав да кажеш „нешто“. Моето прашање беше суперконкретно: дали конкретниот модел на ауди во постот на Зеро, според тебе, ја заслужува или не рс значката. Пи*ка му матер, по просто прашање здравје. Да/не питалица.

Но, кога више ја прошири темата со rant, сигурен сум дека ако седнеш во кое било ауто со „рс“ значка има да се подмочаш и ќе те вадат насмеан, трим левел ор нот.

Ај сеа признај дека единствен проблем со RS значката кај некој коли ти е што се дизел. Тоа и ништо друго. Да беше аудиво RS бензинец, немаше да се побуниш ништо. Признај!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #14867 на: 29 Мај 2014, 11:23:59 am »
Така де.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #14868 на: 29 Мај 2014, 11:31:31 am »
Јави ми кога ќе пикнеш 6.0 V12 би турбо под хаубата на Кашкаито. ;)

Кога више спомна... не е баш 6.0 битурбо, повеќе тегне накај 4.0 битурбо :) Во рубриката „занимливости“:

http://www.topgear.com/uk/photos/200mph-nissan-qashqai-r-revealed-2014-05-21

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #14869 на: 29 Мај 2014, 11:31:40 am »
@FilipV, RS во конктретниот модел означува трим левел. Не ми го дига. Да цртам ли да му се сневиди? На сите им стана јасно, тебе не ти стана јасно.
Дали јас ќе се подмочам или не, остави ми мене, не замарај ти со моите подмочани гаќи.
Јас не сум на испитување па било што да признавам. Не чувстувам потреба да признавам или не признавам било што при дискусија. Јас се извинувам, ама со тебе може само деца од градинка да дискутираат, пошто они се занимваат со „ај се кладиме“ и „Признај“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #14870 на: 29 Мај 2014, 11:38:18 am »
Ај сеа признај дека единствен проблем со RS значката кај некој коли ти е што се дизел. Тоа и ништо друго. Да беше аудиво RS бензинец, немаше да се побуниш ништо. Признај!

Not a valid youtube URL

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #14871 на: 29 Мај 2014, 11:38:38 am »
@FilipV, RS во конктретниот модел означува трим левел. Не ми го дига. Да цртам ли да му се сневиди? На сите им стана јасно, тебе не ти стана јасно.
Дали јас ќе се подмочам или не, остави ми мене, не замарај ти со моите подмочани гаќи.
Јас не сум на испитување па било што да признавам. Не чувстувам потреба да признавам или не признавам било што при дискусија. Јас се извинувам, ама со тебе може само деца од градинка да дискутираат, пошто они се занимваат со „ај се кладиме“ и „Признај“.

Самото тоа што се подналути зборува повеќе од илјада форумски постови.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #14872 на: 29 Мај 2014, 11:39:01 am »
Во А5 е трим левел? Тој со 385кс?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #14873 на: 29 Мај 2014, 13:12:23 pm »

Самото тоа што се подналути зборува повеќе од илјада форумски постови.
Не сум се ни подзамрштил, а камо ли подналутил. Сепак, и за твојот карактер говори дискусијта многу.

Во А5 е трим левел? Тој со 385кс?
Ooo, Да дааа шарени налепници џиџани бандаши...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #14874 на: 29 Мај 2014, 15:01:59 pm »
Јави ми кога ќе пикнеш 6.0 V12 би турбо под хаубата на Кашкаито. ;)

Кога више спомна... не е баш 6.0 битурбо, повеќе тегне накај 4.0 битурбо :) Во рубриката „занимливости“:

http://www.topgear.com/uk/photos/200mph-nissan-qashqai-r-revealed-2014-05-21

Знам ја што зборам. И во Juke го пикнаа истиот мотор, ама едвај.

Премногу козметика имаат овие конфекцискиве коли со RS значки. Што не се угледаат на ZR1, 640кс а ниту еден спојлер. ни грда боја, ни грди бандажи.

Абе ќе си пукнете од омраза. Да те потсетам како изгледа ZR1

Си има и спојлери и сплитери и отвори и затвори за воздух, прозорче на хаубата за да се гледа пластиката што го покрива моторот, хромирани бандажи, значки ваму, значки таму...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #14875 на: 29 Мај 2014, 15:20:34 pm »
Абе ќе си пукнете од омраза.

Баш...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #14876 на: 29 Мај 2014, 15:23:09 pm »
Терајте уште 7,5 страни да стигнете до 1000-ка страни па пукнете после ако сакате.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #14877 на: 29 Мај 2014, 19:12:32 pm »
Не одбегнувам. Филип ме праша дали сакам да кажам нешто, а јас веќе кажав и на два пати дообјаснив. RS значка кога ќе видам на кола, нема да кажам „ааа машала..“ зошто веќе ја нема таа моќ.

Симо, јас не те прашав да кажеш „нешто“. Моето прашање беше суперконкретно: дали конкретниот модел на ауди во постот на Зеро, според тебе, ја заслужува или не рс значката. Пи*ка му матер, по просто прашање здравје. Да/не питалица.

Но, кога више ја прошири темата со rant, сигурен сум дека ако седнеш во кое било ауто со „рс“ значка има да се подмочаш и ќе те вадат насмеан, трим левел ор нот.

Пази сега Филип!

1. Читај! Обично слабо ти оди.

2. Octavia RS има 4 изведби. На пример M3 на BMW има ЕДНА. ST на Ford Focus (Fiesta) има ЕДЕН, Giulietta(Mito) QV EDNA. Разликата во беџот на овие со RS, е што беџот одредува скоро се' на колата.

Ако Audi се реши да го залепи RS  на оваа кола и мисли дека заслужува да се фали со тоа нека го залепи и нека го продава така. Никој нема да плаче затоа што е дизел ниту ќе цени дали заслужва или не. Едноставно ќе го турат во класата на своите конкуренти и таму ќе се одмери што може.

3. Прочитај уште еднаш пред да скокнеш. Ова е тотално ОТ.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #14878 на: 29 Мај 2014, 19:13:45 pm »
Lol Васко, тоа не ZR1, ова е:

Смооотх. Има 640 кс и е една од најбрзите коли на планетава.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #14879 на: 29 Мај 2014, 19:20:46 pm »
Ги имаш измешано апчињата од сабајле.