Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 411
Ако второто несомнено е точно, тогаш твојата констатација дека тој сооднос е неважен од кориснички аспект е неточна. Ако од помал дизел мотор може да си извади повеќе сила, можеме да очекуваме помоќни дизел мотори во мали возила. До пред некое време беше незамисливо дизел мотор што се вградува во Голф да има 250кс.
Турбината е потрошен материјал. Им се крати векот на автомобилите непотребно, поготово во дизајните со повеќе од 1 турбина. Тоа ја снижува продажната цена на старо - воедно. А да не зборуваме за стабилноста и рафинираноста на шестак, која нажалост се заменува со 4 цилиндарци.
не реков „кубикажата е небитна“ (не сум луд тоа да го тврдам!), туку „податокот за кубикажата е небитен“.
Ниту тоа не го кажа. Ова го кажа: „Но, од кориснички аспект е потполно ирелевантно колку коња биле по литар“,
Не ми беше поентата да споредувам со тоа колкава моќност се добива од бензинец по литар,
туку сакав да го пофалам достигнувањето на Ауди.
Мислам дека непотребно се постави дефанзивно поучен од некои стари дискусии на оваа тема.
Знам дека не ме разбираш. Ако лепиш RS на све што има мотор, веќе се губи „специјалноста“ што ја промовира значката.
Јас кажав тоа што мислам. RS значката не ми нуди специјална информација ако е ставена на било што.
Цитат: Simo - Carrier166 на 29 Мај 2014, 10:09:27 amЈас кажав тоа што мислам. RS значката не ми нуди специјална информација ако е ставена на било што. Незнам зошто одбегнуваш да му одговориш на филипв.Убаво те праша,да ја заслужува,не не ја заслужува.