Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2180094 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #13575 на: 13 Декември 2013, 19:23:02 pm »
според проспектот од новата мазда3 дизелот е со помало загадување и појак стандард од бензинецот дизелот еуро6 бензинот еуро5, очигледно голф2 те ви се репери прочитајте малку пред да коментирате
a namesto da se pravis premnogu pameten vrati se nanazad i procitaj go cel muabet ushte ednas i ne ja menjaj diskusijata. ne se obiduvaj budala da me napravish. me nervira toa. ti mene ke me ucis za noviteti. nauci ti prvo shto e respekt...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #13576 на: 13 Декември 2013, 19:43:40 pm »
А од друга страна, можеби е добро да излеземе од 19-тиот век и да се соочиме со понова технологија.

Just sayin'.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #13577 на: 13 Декември 2013, 19:51:29 pm »
според проспектот од новата мазда3 дизелот е со помало загадување и појак стандард од бензинецот дизелот еуро6 бензинот еуро5, очигледно голф2 те ви се репери прочитајте малку пред да коментирате

Еко стандардите се разликуваат за дизели и бензинци. Ако дизелот задоволува еуро 6 не значи дека има помало загадување од бензинец еуро 5

http://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standards#Emission_standards_for_passenger_cars

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #13578 на: 13 Декември 2013, 19:53:49 pm »
Да, ама ете ѕирни ја емисијата на издувните гасови и јасно пишува која колку испушта

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #13579 на: 13 Декември 2013, 20:28:13 pm »
Пишува емисија на CO2 Само тој податок го кажуваат. Тој е стриктно врзан со просечната потрошувачка и е лесно пресметлив.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #13580 на: 13 Декември 2013, 21:04:29 pm »
Да, ама ете ѕирни ја емисијата на издувните гасови и јасно пишува која колку испушта

А никаде јасно не пишува кој што испушта.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #13581 на: 13 Декември 2013, 21:53:28 pm »
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #13582 на: 13 Декември 2013, 22:47:04 pm »
Ebave serlovci, cela tema ja isposravte !

Богами...

„Ако се двоумите дали да се подновите со бензинец или дизел, а притоа да бидете екологисти бензинецот е подобар избор затоа што неодржуван голф 2 дизел со 300.000 км смрди и е евтин и често се гледа по улиците и тоа е реалноста“

аргументиве се ко летечкиот циркус на монти пајтон

малку поправено...

Со поправеното покажа дека не си ја разбрал поентата на мојот сарказам, а за тоа сум јас крив, т.е. мојата пишувачка невештост. Па, да пробам пак: дали стари голфови смрделе по улиците нема благе везе со изборот кој потенцијалниот купувач треба да го направи денес.

Нешто во стил „дали да купам бензинец или дизел“? „Паа, купи бензинец, пошто ферари фф е бензинец“.

На некој што нема намера да купи ниту ферари, ниту голф двојка, овие муабети не му значат точно ништо. Овие муабети само ги потенцираат предрасудите и бапските сфаќања кои ги имате и неследењето на современите текови во автомобилската индустрија.

Пишува емисија на CO2 Само тој податок го кажуваат. Тој е стриктно врзан со просечната потрошувачка и е лесно пресметлив.

Современ дизел со DPF, покрај CO2, испушта и помалце чад. Уствари, не испушта скоро ич.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #13583 на: 13 Декември 2013, 22:57:10 pm »
Загадуваат неисправните коли. Затоа треба на технички да се мерат издувните гасови кое кај нас е одложено бааѓи време.
Воведување на данок за големи загадувачи. (немора низ град да возиш со 3000 кубика мотор)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #13584 на: 13 Декември 2013, 22:58:30 pm »
Загадуваат неисправните коли. Затоа треба на технички да се мерат издувните гасови кое кај нас е одложено бааѓи време.
Воведување на данок за големи загадувачи.

апсолутно

(немора низ град да возиш со 3000 кубика мотор)

еее ама иди објасни на сељацине

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #13585 на: 13 Декември 2013, 23:06:54 pm »
А зашто да не се возат кога им е дозволено односно не се обврзани со некој данок. Ако сакаш да си ја возиш Х5 или Q7 или МЛ во Скопје плати си.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13586 на: 13 Декември 2013, 23:08:33 pm »
Да, не мораш со трактор низ град.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13587 на: 13 Декември 2013, 23:12:23 pm »
Зошто се сите тогаш неисправни па чурат или смрдат на парафин?
Не би рекол сите ама голем дел(80%),а може и повеќе се увезени со по 300+Ккм и никој не сменил дизни,егр, и сл.

е видиш, на бензинците на 300+ккм нема потреба да се мења ништо за да не чурат, прдат, смрдат и загадуваат... тоа е понтата што фалгасеритис сака да ја каже, а богами и јас го поддржувам.

Бензинците на 300+к одамна заминале во вечните ловишта. Дизелите со милион километри се увзеуваат во македонија со километража вратена на 180к и тераат уште десетина години

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #13588 на: 14 Декември 2013, 00:00:02 am »
И го скратуваат животот на Македонците за околу 50ина години.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #13589 на: 14 Декември 2013, 00:01:41 am »
Бензинците на 300+к одамна заминале во вечните ловишта....

ма немој... кој те научи на ова? тро помалку диши издувни гасови од дизел и ке ти се разбистри, па ке сватиш што тресна сега, а преживеа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време