Да не бидам разбран погрешно, и јас успешно го имам симнато Голфот до просек 6 (на резервоар) во градски услови. Ама не сакам да возам така.
Значи, да конкретизираме:
На Зеро Голфот не троши 7 во град. Голфот НА ЗЕРО МУ троши 7 во град. Како што на Марјанот Леонот МУ троши колку и да е, и на Фаланга Матизот МУ произведува гориво.
90% од потрошњата е начинот на возење.
Голфот на Зеро за да потроши 8.5л/100км треба да го искинеш од старатување и кочење.... Бензинецот за да те следи ке потроши многу многу повеќе. А не дека е послаб, него повеќе храна ке му треба за да те селди. 
Tuka negde si, na granicata od vozmozno i nevozmozno, zavisi kade, dali ke go maltretiras vo grad ili ke izlezes na otvoreno, vo votriot slucaj skoro e nemozno na nekoj ponormalni relacii desetina kilometri pa nagore !
Manijacko maltretiranje so ckripenje gumi u krivina, so startovi so gazenje pedala do patos, nagli kocenja i sto uste ne, (ne od mene, eden prijatel i toa uste koga ja kupiv mi ja manjacese) na bord pokaza 8.7 ako dobro se sekavam, pisav ovde negde ama odamna bese pa ne sum siguren a me mrzi da baram !
Drug primer.....Veles, Belgrad, so toa sto od Nis do Patarina na Belgrad ne simnavme pomalku od 160 vo nieden moment a neretko vozevme konstatno 180-190.
Kolata tovarena kako drvarsko magare, polna so oprema, odevme na natprevar vo Bosna.
Drugoto vozilo so mene bese Passat 2.0 TDI,
Na OMV poosle nadopolnuvanje do vrv, kaj nego izleze 7.4 kaj mene okolu 7.5 !
8 i kusur za da potrosis bogami treba maski da se potrudis, pogotovo na podolgi relacii!