Истово важи за твојата анализа на карактерните особини на сите што возат бензинци.
V, не сум анализирал карактерни особини на
сите што возат бензинци, но што и да сум правел тоа тоа е сепак различно од лично обраќање. те молам да нема повеќе дискусија за ова. I don't call you names, you don't call me names. Многу просто. Те молам.
Ако имаш достапни 50кс на 4000 кај косилицата и на 2500 кај SDI, и ти стискаш на пола кај двете, би требало да добиеш 25кс кај двете. Зошто тогаш да не ја поедноставиме работата и да не споредуваме перформанси со гас до даска?
Затоа што кај просечниот бензинец папучата за гас
не е стисната исто како кај просечниот дизелаш. Кај просечниот дизелаш е стисната повеќе заради безгрижноста околу потрошувачката. Ова не го измислив јас, ова се гледа, башка и потврдија повеќе форумаши. Значи, мојот аргумнет се базира токму на тоа дека папучата НЕМА да биде исто стисната, а во твојот контрааргумент ти подразбираш дека е исто стисната (по пола), со што твојот контрааргумент е нерелевфантен - јас просто не го зборувам тоа.
Те молам, ако сакаш да се допишуваме, УБАВО читај што сум пишал пред да одговориш.
razmisli uste za prvovo.
menacot vrsi promena na momentot i agolnata brzina p=m×w
Стварно, гојдо, оваква одваљотка не сум очекувал од тебе.
Што треба да направам за да го сменам вртежниот момент на тркала?
Или ќе го смениш притсокот на педалата за гас, или ќе смениш степен на пренос, или и едното и другото.
Ако возиш со педала до под на 3000 рпм у трета и со педала до под на 3000 рпм у петта, СНАГАТА
на тркалото е во двата случаи иста (и е иста со онаа на радилица минус загуби), но МОМЕНТОТ
на тркалото во двата случаи е различен (поголем е у трета).