Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2179808 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #9165 на: 01 Јули 2013, 16:10:57 pm »
Meseratito so dizelce ima logika za mene. :)

I taka del od AMG mrsnikjite maksimalna sila vadat na 5000. Gjoa dizel. :) :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #9166 на: 01 Јули 2013, 16:24:16 pm »
јас официјално изјавувам, дека ако го видам ова чудо во фф или некое такво наредно Ferarri, се откажувам од бранење на бензинците,

Ништо нема да му фали на еден фф со некој мрсен спејс-ејџ комон-рејл битурбо. Напротив. Ќе има огромен домет ко шо треба да има вистинска бесна крстарица.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9167 на: 01 Јули 2013, 16:32:10 pm »
Ferari ako napravat dizel ja ke prodadam se zivo so ima motor doma i ke si kupam tocak...zimi mama! ;D

Убаво срочено! И јас ќе се приклучам кон акцијата „сите на точок!“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9168 на: 01 Јули 2013, 16:34:48 pm »
Ете вчера ставив 19л плин. Извозев 240 км и уште има. Со 4ца во кола на повисочки обртаи возена. Рачунајте во пари.
Ако го рачунаме плинот на 35 денари тогаш си ставил 665денари.Јас ке ставев 10л нафта и на отворен пат би поминал околу 150-60км,зависи како и колку ке ја бркам.
Ако рачунаме во пари си во плус,пошо плинот е дупло поевтин,ако рачунаме во литри тогаш јас сум во плус.

Рачунај го 32.
32 е само на Нас Гас,инаку на сите други места е 36-38.Инаку ако рачунам со крадена нафта можам јас да бидам во плус,а не ти.А ти плин неможиш краден да најдиш,бензин уште помалку. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #9169 на: 01 Јули 2013, 16:42:21 pm »
Сам ако си ја крадеш совршено евтино ќе возиш :D :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9170 на: 01 Јули 2013, 16:59:58 pm »
Шо да праиме? Да ја збрцаме главата у песок? Да ги поклопиме ушите и да викаме „нанана“?

Не, само немој слепо да лажете и да се правите наудрени. ТД со МАКСИМАЛНО газење ќе трошел колку ТБ со МАКСИМАЛНО пимплање.

Е ова не може да ти помине па што сака нека биде. Фактите го зборуваат сосем спротивното а ти кршиш глава со ѕид, што е тотална глупост.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #9171 на: 01 Јули 2013, 18:05:11 pm »
Ете вчера ставив 19л плин. Извозев 240 км и уште има. Со 4ца во кола на повисочки обртаи возена. Рачунајте во пари.
Ако го рачунаме плинот на 35 денари тогаш си ставил 665денари.Јас ке ставев 10л нафта и на отворен пат би поминал околу 150-60км,зависи како и колку ке ја бркам.
Ако рачунаме во пари си во плус,пошо плинот е дупло поевтин,ако рачунаме во литри тогаш јас сум во плус.

Рачунај го 32.
32 е само на Нас Гас,инаку на сите други места е 36-38.Инаку ако рачунам со крадена нафта можам јас да бидам во плус,а не ти.А ти плин неможиш краден да најдиш,бензин уште помалку. :D :D :D

Јас не крадам, што има моето пунење за 32 денари со крадење. Јас толку пари трошам и 90% што имаат плин во Скопје.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9172 на: 01 Јули 2013, 18:13:02 pm »
Шо да праиме? Да ја збрцаме главата у песок? Да ги поклопиме ушите и да викаме „нанана“?

Не, само немој слепо да лажете и да се правите наудрени. ТД со МАКСИМАЛНО газење ќе трошел колку ТБ со МАКСИМАЛНО пимплање.

Е ова не може да ти помине па што сака нека биде. Фактите го зборуваат сосем спротивното а ти кршиш глава со ѕид, што е тотална глупост.

Абе остај, пумпаат гуми на 3,5 bari, возат у лер по три семафори. Истите колеги кај мене на работа ме искинаа дека тој 1.5dci кај мене на борд никако под 6.5 не оди град они сите по 4,2 ги сликаат сликите ко ќе дојде задњиот семафор во лер.

Ај си викам јас стварно немам живци да ги играм ама не сум некој што може да буљи во тоа бројчето како стискам на гас.

Полсе 90 kkm и ја остави колат на жена ми. Полсе 12 месеци и нешто околу 10kkm глеада на борд просеци 6,3 град. Велам ние сме фамилијарно сјебани. Никој не знае да вози.

Со Мерцедесот што е околу 150кг потежок од Меганот 8.2 ми бе градските бројки. До Приштина и назад 5.5 (30 пати отидов во една година, со Меганот 5). На авотпат меѓу 7,5 и 8,5 зависи што ќе ме спопадне дента.

Го возам на Симо Стилото после едне месец и 1ккм гледам на борд 7.8. Ни жена му толку педерски не вози.

Единствен заклучок е дека јас не знам да возам дизели. Ама па не сум само јас. И на крај есапот јас за мене го правам не за вас да ви се фалам.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #9173 на: 01 Јули 2013, 18:55:08 pm »
Единствен заклучок е дека јас не знам да возам дизели.

Ако со стилото си потрошил помалце литри отколку со дци, тогаш - да, заклучокот сам се наметнува.

Со тоа што она тркалањето у лер како метод за заштеда на гориво сугерира дупки во знаењето воопшто за мвс, не само за дизели.

Убаво срочено! И јас ќе се приклучам кон акцијата „сите на точок!“ :D

Чекај малце. Прееска, ако добро те разбрав, рече дека ако се појавел добар дизел ќе си го возел. Сеа испаѓа дека не - точак ќе возиш?

Све све само дизел не, а?

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #9174 на: 01 Јули 2013, 19:00:45 pm »

Абе остај, пумпаат гуми на 3,5 bari, возат у лер по три семафори. Истите колеги кај мене на работа ме искинаа дека тој 1.5dci кај мене на борд никако под 6.5 не оди град они сите по 4,2 ги сликаат сликите ко ќе дојде задњиот семафор во лер.

Ај си викам јас стварно немам живци да ги играм ама не сум некој што може да буљи во тоа бројчето како стискам на гас.

Полсе 90 kkm и ја остави колат на жена ми. Полсе 12 месеци и нешто околу 10kkm глеада на борд просеци 6,3 град. Велам ние сме фамилијарно сјебани. Никој не знае да вози.

Со Мерцедесот што е околу 150кг потежок од Меганот 8.2 ми бе градските бројки. До Приштина и назад 5.5 (30 пати отидов во една година, со Меганот 5). На авотпат меѓу 7,5 и 8,5 зависи што ќе ме спопадне дента.

Го возам на Симо Стилото после едне месец и 1ккм гледам на борд 7.8. Ни жена му толку педерски не вози.

Единствен заклучок е дека јас не знам да возам дизели. Ама па не сум само јас. И на крај есапот јас за мене го правам не за вас да ви се фалам.
Лошо е ако имаш непрописно напумпани гуми, ке ти се изедат на средина па ке треба да ги мењаш, башка не држат ич. Подобро пушти гас, така не троши ич бар кај мене, а у лер троши.
Гратска ако возам лудо троши 8+, ако возам како што возам троши 6-6.5, ако се стискам троши 4.8-5.5...имам мерено многу пати.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #9175 на: 01 Јули 2013, 21:02:20 pm »
Fuck the fucking petrol engines! Fuck the 3 cylinder and 4 cylinder whiny petrol engines, fuck the 6 cylinder petrol engines! Fuck them ALL! I'll bury those cockroaches!

Ferrari прави дизел косиличари!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9176 на: 01 Јули 2013, 21:39:22 pm »
Единствен заклучок е дека јас не знам да возам дизели.

Ако со стилото си потрошил помалце литри отколку со дци, тогаш - да, заклучокот сам се наметнува.

Не ми изгледа дека така пишува, ама и онака ти не читаш.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9177 на: 01 Јули 2013, 21:43:47 pm »
Лошо е ако имаш непрописно напумпани гуми, ке ти се изедат на средина па ке треба да ги мењаш, башка не држат ич. Подобро пушти гас, така не троши ич бар кај мене, а у лер троши.
Гратска ако возам лудо троши 8+, ако возам како што возам троши 6-6.5, ако се стискам троши 4.8-5.5...имам мерено многу пати.

Моторно кочење има тогаш ќе застане после првиот семафор.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #9178 на: 01 Јули 2013, 21:51:15 pm »
Па у поголема брзина...скоро како у лер ке си тера :)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #9179 на: 01 Јули 2013, 21:55:26 pm »
Хајпермајлери го гасат моторот кога не планираат да дадат гас подолго време. И затоа бараат нешто модерно што не троши многу гориво на палење. Ама не верувам дека некој тука би се замарал до толку.