Па и токот еднаш беше поставен како услов.
Да речеме во графиков:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
ФилипВ вели дека:
На темата „зашто е бесмислено споредување бензинци и дизелаши со иста кубикажа“ до сеа напишав мегабајти текст. Повели прочитај низ минатите постови. А ако си прочитал, но и даље не разбираш, кажи кој точно дел не е јасен.
Ама дека споредување бензин и дизел со иста кубикажа и иста аспирација е глупо - глупо е и тоа ти е.
Иако јас на графикот гледам 2 мотори со ист максимален вртежен момент.
Менување на 4000 е веќе побрзо возење. Тоа само кај нашиве коли со мокромотори (во однос на нивната тежина) мора д азавртиш на 4000 при нормално возење за да повлечат. Инаку тоа не е нормално. Еве Марјанот ( согласно неговата потрошувачка на бензин) мислам дека никогаш нема надминато 4000 вртежи. Тоа на невидено го тврдам. Ама зошто би ги надминал ако не мора, односно ако моторот има сила под 4000.
Мене ме иритира возење на автопат при 4000 вртежи страшно многу, до степен на продавање на колата.
Грешно ти е тврдењето, нема да се објаснувам пошто тешко дека ќе поверуваш, туку само ќе напишам еднаш.
При нормално возење во град нема потреба да одам над 4000, затоа што како што кажа имам доволно сила под тоа, но искрено не верувам дека било кој тука при нормално возење низ град поминува 4000 (зборам за тргни-застани, семафори)
Границата 4000 мојата кола ја поминува секогаш кога јас ја возам.
- Во град ако имам отворен простор, во втора брзина. Во трета немам каде пошто оди далеку над 100.
- На отворено, секоја брзина од тргање додека не постигнам брзина за крузање.
Во врска со потрошувачката.
Турбо бензинецот оние над 4000 ги стига доста брзо. За друг не можам да коментирам, ама TSI-то доста лесно ги стига крајните вртежи (има клипчиња кај мене во гаража). Така да потрошувачката во тој секојдневен испад што го имам, се анулира со погорната брзина без гас или само со допрена гас (повторно зборам за во град).
На крајот од денот, јас колава си ја возам за ќејф без да се замарам за потрошувачка (причина за тоа е и што пеш одам на работа, па поретко возам), поготово кога сум сам.
Потрошувачка проверувам на бензинска кога ќе наполнам бензин.
И среќен сум кога ќе ги видам резултатите

.
@Falanganostratoeurektus TFSI нема компресор. Имаа само првите TSI од 170hp.