Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2531192 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #7725 на: 29 Мај 2013, 14:31:40 pm »
Не, не, не. Дека многу директно настапуваш! Не гледам пцовка погоре...

Во позитивна смисла го мислев кажаното.  8)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7726 на: 29 Мај 2013, 14:35:56 pm »
mene ko iznerviran mi stoe

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7727 на: 29 Мај 2013, 14:39:31 pm »
Кој стои и куца на тастатура во 21-ви век

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7728 на: 29 Мај 2013, 14:39:43 pm »
Тоа може така изгледа, и во живо го зборам истото само не изглеа така. Ваљда тонот ми е друг. На форум многу повеќе ми замеруваат него ли во живо. Ипак погрешна слика се ствараза мене на форумов, воопшто така не изгледам во живо, иако ги правам иститемуабети кога ќе се отвори некоја слична тема.

@ЛП

Нема зашто да сум нервозен, јас кажувам како стојат работите, ипак турбото носи многу полесно товар и тежината не му е проблем нити климата се осеќа толку како кај атмосверец.

Ете нека бидам во најлоша рака јас лош возач, перформансите се слични како кај Симо. Он малце подобро ги прикажа перформансите и реалната слика.

@Deni

Ти ме знаеш во живо и знаеш како ми се движат одприлика муабетите и можеби затоа ок ме толкуваш. Повеќето мислат дека кубам коси додека пишувам. ;D ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #7729 на: 29 Мај 2013, 14:42:12 pm »
Мислам дека нема потреба од вакви муабети.Не сакав да се тркам или докажувам со никого,признавам дека возев брзо и се трудев да извадам максимум од количето иако бев товарен грубо околу 400кгр.
Уживам да си возам брзо нагоре по кривулест пат,не го правам тоа да се докажувам на некој.Така си возам и кога сум сам и кога никој не ме познава.
Верувам дека никој не беше дојден таму да мери муда со некого,иако муабетот тргна во таква насока.

Јас сум задоволен од тоа што го нуди моторчето за неговите малку коњски сили,иако се осеќа и разлика со чипот.Во челост сум задоволен од држењето на количето на пат.

Морам да му одговорам на Лошипатишта дека јас не ставив RaceChip за да заштедам нешто,ставив бидејки ми делуваше како наједноставна варијанта,а не најевтина.За твоја информација RaceChip Pro2 не ми искочи ништо поевтино од стандарден чип тјунинг.

Мојот уред стигна за мојот тип на мотор и наштелуван на некоја оптимум еко варијанта како не би му штетел на моторот и јас сум презадоволен.Моја претпоставка е дека моторот добива некој 20кс.
Очигледно дека Лошко е голем стручњак и ми предвиде дека ќе си го заебам моторот,се надевам дека нема да се исполни твоето предвидување ама ако испадне по твое ќе си ставам друг мотор,можам до толку да си дозволам иако штедам на чип :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #7730 на: 29 Мај 2013, 14:42:43 pm »
Како што Члинк знае да се изрази (поготово во живо) никој не знае! :) :) :)

Затоа ми е во топ 3 омилени фаци од форум што ги познавам во живо! :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7731 на: 29 Мај 2013, 14:44:38 pm »
jas ti dadov sovet, kako na kolega dizelas, a ti kako sakas.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #7732 на: 29 Мај 2013, 14:48:40 pm »
Мислам дека е далеку од совет тоа што го кажа.Ти констатираш дека ќе си го заебам моторот и дека имам полоши перформанси со чипот.

Не сваќам како толку го познаваш моето возило,можеби си видовит?Или си само духовит ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #7733 на: 29 Мај 2013, 16:09:10 pm »
Ајде Члинк вака, мене не ми беше целта мене нешто да ми докажуваш ако сакав да ми докажеш нешто од тебе ќе побарав :) Само сакав да кажам ако убаво прочита во првиот мој пост дека бушав во повисока брзина ја возел истата брзина ко тебе толку. На стража на почеток возеше прилично споро додека не те престигна бушав и ме праша да го бркаме, ја ти кажав како сакаш. Ти почна да го бркаш (исклучи клима и префрли на бензин)  иако тој веќе беше прилично бааѓи пред тебе. Успеа  да го стигнеш и малку се зајадовте и застанавме сите на семафорот. Кога пушти семафорот ти почна да ги јадеш сите на таа кривината пред да се исклључиме за мавро која има бааѓи голем лак. Ти на таа кривина коа ги изеде скоро сите освен тие што си ги набројал беше во втора брзина и тоа беше моментот што го збориш дека сум имал нагон на испуштање звуци за кое си во право зошто се исполнив со адреналин :)
Извини ако се навреди искрено ако е така и јас сега се чуствувам глупо ако те навредив пошто стварно го ценам тоа што ме зема со тебе. Единствено ми беше целта малку да ве чепнам околу Дизел вс Бензин ::)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7734 на: 29 Мај 2013, 16:10:34 pm »
И Члинк сит и дизелашите на број ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7735 на: 29 Мај 2013, 16:15:02 pm »
najjak moment: iskluci klima i prefrli na benzin ( i pocna da gi budi zaspanite konji : )

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #7736 на: 29 Мај 2013, 16:23:15 pm »
Па нели нема врска плин и бензин, исто е ?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #7737 на: 29 Мај 2013, 18:17:16 pm »
Сакав да го бркам с16. Повеќе иронично беше.

Иначе 20 коњи помалку со турбо не значат, башка 13 години имаат коњите не знам колку е тоа во коњски години па затоа морав се што има влијание да исклучам. Климата страшно многу ми зима сила. Плинот ништо значително ама ми е страв на високи плин да терам. Искрено многу ми се свиѓа меганот на Бушав , една од најубавите коли на форум. И апсолутно не сакам да ми влијае моторот и неговата јачина на впечатокот кон таа кола. Пошто врти сучи и таа и таа спори се. Под 250коња се е споро и е за нормална употреба према мене, далеку од нешто за тркање. Затоа кај мене на кола многу шабански го осеќам издувот.

Прч. Тоа што си дошол со мене не го збори. Воопшто не треба да има влијание кога прајме рчки тука. Нема спојка никаква.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7738 на: 29 Мај 2013, 23:03:59 pm »
Под 250коња се е споро и е за нормална употреба према мене, далеку од нешто за тркање.

Ова озбилно, а?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #7739 на: 29 Мај 2013, 23:07:24 pm »
Најозбилно.