Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2538875 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6780 на: 26 Април 2013, 14:24:38 pm »
Оваа кола може да се купи?

Тука ме ќари. За жал, не. Требаше да иде во сериско производство ама заради рецесија не можеа да си го оправдаат трошокот. Најавено е дека следната R8 најверојатно ќе се нуди и во V12 TDI варијанта.

@chlink e vakva mi e son XD jebes bugatti ova po sexy izgleda :) DIESEL POWER, kakov mangup kje bides so vakvo i ides do oh za 500 den 120 vo 8-ma brzina hahahahah

И ќе троши 5 у град?

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #6781 на: 26 Април 2013, 14:24:50 pm »
Колку само ке чади тој V12 tdi...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6782 на: 26 Април 2013, 14:27:42 pm »
И ќе троши 5 у град?

Може не баш пет, ама ништо чудно да троши зачудувачки малку, бидејќи ќе работи со многу мали паразитски загуби, низ град на многу ниски вртежи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6783 на: 26 Април 2013, 14:28:50 pm »
Епа колку... 4,2?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #6784 на: 26 Април 2013, 14:29:22 pm »
Абе на толку пари такви ли циции ќе бидете :D :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #6785 на: 26 Април 2013, 14:30:42 pm »
Audi вика 11 просек, што не би ме чудело.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6786 на: 26 Април 2013, 14:34:26 pm »
Мене најголем ќеф ми прават турбаши...

..od 2000 kubika pa nagore.
Вајстина воскресе.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6787 на: 26 Април 2013, 14:35:12 pm »
Љубам селективно одговарање, кое е веројатно последица на недостигот нешто попаметно да се каже...

Nikola X, мислам дека би требало да се извиниш на оние патетични бедни души што сеуште ги возат своите бензинци на бензин, поради тоа што тоа се коси со твоите принципи, теории, аксиоми, искуства итн...

Односно поради култната изјава:
Сите тие што ги браните бензинците (без плин) очигледно не го знаете ќејфот на влагање во кола и возење без замарање за потрошња и рпм и притоа проаѓајќи повеќе километри него косиличар што ја гаси на секој семафор пошо стрелката за бензин побрзо му паѓа него што обртајите му растат...

Ти пишав неколку реплики на темата (Тука и тука), меѓутоа освен извинувањето према гОЈДО (кој вози и на плин, а тебе критиката ти беше за оние кои возат на БЕНЗИН), друго не видов...

Дали ќе се извиниш или не, тоа е твое право. Јас мислам дека треба, а твое е да оцениш дали или не.

наведи дизел што е во класа на ферари

You rang?

http://www.autocar.co.uk/car-review/first-drives/audi-r8-v12-tdi-le-mans

Ако не се лажам, ова е уште од 2008, или така нешо... Претпоставувам дека ако планираа да го праат, до сеа ќе го направеа и пуштеа во продажба.

Поднасловот вели "Massive real-world performance, but lacks drama"... Која е поентата на супер-автомобил, ако нема „драма“? Што останува тогаш од шармот на суперспортските возила?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6788 на: 26 Април 2013, 14:37:48 pm »
Која е поентата на супер-автомобил, ако нема „драма“? Што останува тогаш од шармот на суперспортските возила?

Единствената предност на бензинецот во однос на дизелот е драм....

добро, добро, шала, полека :-) се шалам

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #6789 на: 26 Април 2013, 14:38:44 pm »
:)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #6790 на: 26 Април 2013, 14:40:09 pm »
Енивеј, да имам пари за supercar, би купил R8 V12 TDI, само за да контрирам. Најозбилно.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #6791 на: 26 Април 2013, 14:42:44 pm »
Овој одговор веќе ми има смисла. Зошто тоа значи да имаш пари и да не ти е битно колку е цената на нешто.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6792 на: 26 Април 2013, 14:43:26 pm »
Ти би купил, ама не го продаваат ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6793 на: 26 Април 2013, 14:46:34 pm »
Kje osetis snaga ama nema da mozes dolgo da ja osekjas so benzinec so 500ks toa mi e muabetot i deka ako imas 200 ks benzinec i dizel, dizelot e logicen izbor

дизелот е ТВОЈ логичен избор. не и на другите... мојот логичен избор не е дизел и немој да генерализираш...

разбери еднаш дека не смееш и не треба да го наметнуваш твојот кеиф, логика, размислување и одлука врз другите... последниве 20 страни само тоа го правиш. вреѓаш како стигнеш, ги направи будали лугето што сакаат бензинци (незнаеле што е кеиф во дизел), ги направи кретени истите (логичен избор било тоа) и уште еден ред вакви фрази... АМАН ЧОВЕЧЕ собери си ги прстите од тастатура и кажи си го своето мислење САМО КАКО МИСЛЕЊЕ а не како наметнување...  престани да се наметнуваш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #6794 на: 26 Април 2013, 14:48:32 pm »
Оваа кола може да се купи?

Тука ме ќари. За жал, не. Требаше да иде во сериско производство ама заради рецесија не можеа да си го оправдаат трошокот. Најавено е дека следната R8 најверојатно ќе се нуди и во V12 TDI варијанта.

@chlink e vakva mi e son XD jebes bugatti ova po sexy izgleda :) DIESEL POWER, kakov mangup kje bides so vakvo i ides do oh za 500 den 120 vo 8-ma brzina hahahahah

И ќе троши 5 у град?

Не ова може и 7-8 да тера :P колку сака нека троши, во светот кај што јас имам пари да го купам не се плаќа нафтата :D

Љубам селективно одговарање, кое е веројатно последица на недостигот нешто попаметно да се каже...

Nikola X, мислам дека би требало да се извиниш на оние патетични бедни души што сеуште ги возат своите бензинци на бензин, поради тоа што тоа се коси со твоите принципи, теории, аксиоми, искуства итн...

Односно поради култната изјава:
Сите тие што ги браните бензинците (без плин) очигледно не го знаете ќејфот на влагање во кола и возење без замарање за потрошња и рпм и притоа проаѓајќи повеќе километри него косиличар што ја гаси на секој семафор пошо стрелката за бензин побрзо му паѓа него што обртајите му растат...

Ти пишав неколку реплики на темата (Тука и тука), меѓутоа освен извинувањето према гОЈДО (кој вози и на плин, а тебе критиката ти беше за оние кои возат на БЕНЗИН), друго не видов...

Дали ќе се извиниш или не, тоа е твое право. Јас мислам дека треба, а твое е да оцениш дали или не.

За што сум се извинил на GOJDO па да се извинувам на другите ??? Ако ти си се нашол навреден жити се немој зошто последна намера ми е да вреѓам некого да не спомнувам дека нема за што да се извинам... Јас кажав повеќе пати, дизелот за мене е подобро нешто него бензинот ТУКА И СЕГА а за тоа да се извинам нема логика така да... кога ќе го читате тоа што јас сега го болдирав ќе сватите дека сум во право. Не се збори за ќејф општо туку ќејф како горенаведеното ;)