Друго ми беше поентата. На толку многу јадење гомна за перформансите на дизел би сакал да коментираат за атмосферските дизели. Што ќе кажат за трагедијава која не е ни достојна да се нарече косилица...2000 кубици и забрзување од 0 до 100km/h за 17 секунди и максимална брзина од 160 km/h...
Од друга страна бензинчето со 1200 кубици и забрзузување од 0 до 100km/h за 10 секунди и максимална брзина од 190km/h...
Каков главо-отвор за дизелот...
Тоа никад не се деси во темава. Од едноставна причина. И самите знаат дека снагата им е од турбото, не од технологијата за локомотиви.
[/quote]
mnogu jasno. dizelot e ekonimicen, ednostaven i izdrzliv. snagata ja dobiva samo od turboto, so koe odlicno sorabotuva. edno dvesta pati podobro otkolku kosilicite sto se zakasluvaat kako nivnite spostvenici.
Само едно можам да кажам тие што имаат дизел од нив 50% и повеќе сакаат да возат бензин!!!
IZvrtena vistina.
Site vozite kosilici zatoa sto ste bedni. Sekoj od vas gazot bi si go prodal za dizelas. Duri ni Simo (trol moderatorot) ne saka benzin, zboruva od inaet, a malku i leci kompleksi : ). Ne saka benzin nitu Cuore i pri prvata prilika bi kupil 159 2.4 JTD.
@Nikola X објасни кој е субјективен + во споредбата на 1.2 тси со 1.9 сди?
@filipv, не постои ниту еден разлог да ги тераш останатите членови да мислат дека во било кое сценарио е лошо бензинец да се вози на 3 или 4.000 вртежи. Тоа е режимот на работа на тој мотор. Како да кажеш дека млазен мотор е лошо што се врти на 10.000 вртежи! И да кажуваш дека тоа е маана на џет енџинот во однос на бродски дизел со 10 вртежи во минута.
Kupi si tamponi za ushi.
Spremi se za bankrot, na 4000 ti trosi 13. Dizleas sto cadi so 20% pomala snaga te pominuva ko od sala, kaj ti e gordosta?
Па и да ти цркне турбина на тој Голф 4 што е во „ОК“ состојба и да го поправиш како треба треба да фрлиш многу пари, но потоа ќе имаш Голф Дизел. На бензинецот фрли 1200 денари на некој еѓупци и да го носат
Golema vistina!
Tuku sto natociv vo na zenatami kosilicata kako po obicaj do gore. 470 kilometri so 36,4 litri benzin vo 1.2 kosilica so skoro 80 magarinja. Prosek 7,7 litri. Tivko motorce zueeeeeee prosto prede. Uzivanje maksimalno, butni me da kinisam, prosto da si go izdrkash. Smetka 2900 denari (sliki za neverni Tomi utre od komp da ne se maltretiram od telefon) za koi sto pari mozev da pominam skoro 700 kilometri vo ton i pol tezok dizel so 150 konji i da se iznauzivam vo performansite sto gi pruza. So, all of you with atmo kosilici, enjoy you ride ! Da ti se poseram u keifot !
Za zena dosta e, ne e ljubovnica!
Vistinata za najmodernata turbo benzinska kosilica na denesninata:
Еве ти просеци на наполнет резервоар, со тоа што не е апдејтувана сликава скоро една година:
Ete vi vistinska potrosuvacka na moderna turbo benzinska kosilica. 8.5 litri, kako i sekoja druga kosilica. kraj na prikaznata za ekonomicni benzinci.
A gojdo denes se iznatrola na temava. Sekoja od tockite moze da mu se pobie. Steta sto denes nemam 10 slobodni minuti 
Mile Falanga ke napravi uste 3 ponija (ako mu dade zena mu), za da mu ja turkaat minilicata, pa da mu trosi 1.1L pri 15kmh ... izgasnata.
Benzinecot osven sto e potivok vo ler i poevtin so ista snaga, nema nitu edna prednost. Kosilica koja treba da ja vozat samo vozaci pocetnici, zeni, i sekako site koi zavrsile vo pekolot.
Golf dizel vo dobra sostojba se prodava za 1 nedela. Golf benzinec se prodava 3 godini, pa potoa veke ne se prodava, skapuva.
Skapete kosilicari 
1. Ти невозеше косилица..? Автоматски си пукаш во глава, и си беден. И да газот би го продал, ама за Nissan GT-R.

Велиш Симо бил трол модератор..? Да си ебеш векот..

2. Нека троши и 15...Некој има вишок пари нели.? Ти гледај си во твојот џеб.
3. Велиш дека после смрт има повторен живот..?
4. Оди да си легнеш , пијан си, тресеш глупости.
све све,али она скапете косиличари ми е врв
))) да си ибете векот хахахаха
Му рекол зајакот на магарето, имаш големи уши.