Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1924004 пати)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6105 на: 11 Април 2013, 23:20:43 pm »
Е сега не ме фаќај за збор пошо не сум 100% сигурен ама мислам дека беше 60кс ама сакам да ти кажам дека кадетот е по хар кор бензинец ни катализатори ни бутур и стварно иде сум го пробал ама пак неможеше да ме тица само ради њутн метрите
Еве јас имам исто њутнметри на алфата, би сакал да пробаш дали ќе се држиш исто со мене?

Исто њутн метри а пола квадрат повеќе блок ;D не заебавај ти кажувам кола со таа кубикажа и коњажа приближна не за бензинец од 120-130 кс

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
« Одговори #6106 на: 11 Април 2013, 23:21:19 pm »
Auto има кадетче 1.3 бензинец од тие старите коцкастите ама коска е и механички и естетски. Он го има S моделот со 75кс и се пробавме кога го земав полово и блиску беше ама го претицав, за малце ама пак е победа. Е сега предноста на бензинците е стартот ама па јас на старт го изедов што значи дека ако сме продолжеле подалеку од еден семафор убедливо ќе било. Имам возено пунто 1.2 и дефинитивно неможе ни блиску со кадетот со гаранција...

Рамо до рамо. :) На крајот годините си го направија своето.
Пак мерак ми е да го провозувам од време на време, коа ке седнеш во кола стара преку 30години и од што се се слуша внатре, на моменти моеш и да слушнеш како отвара карбураторот за да прими воздух. Механика. Мене ми прави мерак, некому не. Sheer driving pleasure. :)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6107 на: 11 Април 2013, 23:22:22 pm »
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=186835

Повели соодветно 1.2 бензинче. Пробај се некогаш со ова - ако ти се пружи прилика ;)

Тука ќе биде густо сигурно, тоа има поголема коњажа ама ова па њутн метри. Турем ли му га кое е побрзо :)

Имам и Твинго од 75кс бензин и Поло 1.4 75кс како твоето бензин. Бирај со кое сакаш да го јадеш :D

Донеси ги двете и ти бирај со кое сакаш ;)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #6108 на: 11 Април 2013, 23:22:36 pm »
Auto има кадетче 1.3 бензинец од тие старите коцкастите ама коска е и механички и естетски. Он го има S моделот со 75кс и се пробавме кога го земав полово и блиску беше ама го претицав, за малце ама пак е победа. Е сега предноста на бензинците е стартот ама па јас на старт го изедов што значи дека ако сме продолжеле подалеку од еден семафор убедливо ќе било. Имам возено пунто 1.2 и дефинитивно неможе ни блиску со кадетот со гаранција...

Кадет? Ајде сега па тоа не се една туку две децении ралика. Ама арно што си го поминал оти па ептен лош репер ќе беше.

Абе колата е стварно одлична ако е толку стара, стварно е мн брза и лесна за тој мотор што го носи јас мислев дека е старо и катастрофа ама веруј да го повожиш ќе сватиш што сакам да ти кажам

Сваќам јас одлично. Тоа е поентата!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #6109 на: 11 Април 2013, 23:23:54 pm »
Е сега не ме фаќај за збор пошо не сум 100% сигурен ама мислам дека беше 60кс ама сакам да ти кажам дека кадетот е по хар кор бензинец ни катализатори ни бутур и стварно иде сум го пробал ама пак неможеше да ме тица само ради њутн метрите
Еве јас имам исто њутнметри на алфата, би сакал да пробаш дали ќе се држиш исто со мене?

Исто њутн метри а пола квадрат повеќе блок ;D не заебавај ти кажувам кола со таа кубикажа и коњажа приближна не за бензинец од 120-130 кс

Така де......  значи не е само ради њутн метрите.. турбо, поголема кубикажа, повеќе коњи, тоа не се есапи а?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6110 на: 11 Април 2013, 23:25:14 pm »

Кадет? Ајде сега па тоа не се една туку две децении ралика. Ама арно што си го поминал оти па ептен лош репер ќе беше.

Абе колата е стварно одлична ако е толку стара, стварно е мн брза и лесна за тој мотор што го носи јас мислев дека е старо и катастрофа ама веруј да го повожиш ќе сватиш што сакам да ти кажам

Ако ти викаш така така нека биде ама јас ти кажувам да не бидеш толку сигурен ;)

Така де......  значи не е само ради њутн метрите.. турбо, поголема кубикажа, повеќе коњи, тоа не се есапи а?

Се се есапи АФКОРС ама збориме за дизел против бензин и за тоа дека 1.2 пунто атмо ќе јаде турбо дизел 1.4 и јас викам не, а за друго нормално дека се си има свое :)

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
« Одговори #6111 на: 11 Април 2013, 23:29:22 pm »
Тесно ке биде измеѓу 1.2 спортинг и 1.4 тди.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6112 на: 11 Април 2013, 23:29:52 pm »

Нормално, тоа е Опел, не е Фолксваген.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #6113 на: 11 Април 2013, 23:31:19 pm »
Ти ако си влегол во Фолксваген...

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6114 на: 11 Април 2013, 23:31:37 pm »

Нормално, тоа е Опел, не е Фолксваген.

Не забегуј од тема пошо со Auto саати и саати се имаме објаснувано веруј нејќеш да навлагаш во тој муабет ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6115 на: 11 Април 2013, 23:33:40 pm »
Хаха, знам, знам... ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #6116 на: 11 Април 2013, 23:37:19 pm »

Ако ти викаш така така нека биде ама јас ти кажувам да не бидеш толку сигурен ;)

Јас реков да ја пробаме би сакал. Не викам апсолутно дека е во секој момент подобро, ама пак еве и само угорници ќе тераме њутнметрите да не пропаднат. Од љубопитност.

За направо нема што да пробуваме бројките се тие.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6117 на: 11 Април 2013, 23:39:24 pm »
Не е проблем ни за право не па за узгорници, јас мислам дека е побрзо тди-то ама proove me wrong, ќе пробаме некој ден :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #6118 на: 11 Април 2013, 23:40:49 pm »
За оние што сакаат да ѕирнат што смислува опел во сегментот 1.6тб, за коли за на пазар  повелете:

http://www.caradvice.com.au/225368/opel-details-new-1-6-litre-turbo-petrol-eight-speed-auto-on-the-way/

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #6119 на: 11 Април 2013, 23:45:22 pm »
Не е проблем ни за право не па за узгорници, јас мислам дека е побрзо тди-то ама proove me wrong, ќе пробаме некој ден :)

Ова се бројките:
Punto 75 SX

0-100 km/h  12
0-1 km  34.5

VS

Polo 1.4TDI

0-100km/h    13.60 s
0-1 km       35.00 s