Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1923989 пати)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6090 на: 11 Април 2013, 23:00:23 pm »
Да, башка види ја сликата што ми е стаена тоа е ќе видиш пошо сликата е од моето ;) А што се работи за претицање поготово на автопат му нема рамно со таа кубикажа, тоа беше и спонато на едно review клипче што го гледав, дека њутн метрите и силата што ја има за претицање е најголема во класата со таа кубикажа дизел и + 3 цилиндра

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #6091 на: 11 Април 2013, 23:03:46 pm »
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=186835

Повели соодветно 1.2 бензинче. Пробај се некогаш со ова - ако ти се пружи прилика ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #6092 на: 11 Април 2013, 23:04:34 pm »
мислам дека е 198 или 199 Nm,ама не е 155 сигурно.ја на ибицата го имам тој мотор,си ја тера солидно.што се тиче трка,од 0-100 зависи од шофер пред се,ама у меѓузабрзувања,претицање на пат(поготово угорници) ко од шала ќе го проаѓа 1.2 атмо

Ок, немам таква кола сега инаку со задовлство од љубопитност би го пробал ова па макар и до стража само да не заплаче неки дизел. Но поентата е во споредбата на перформансите и технологијата, годината на производство и конструкција на машината.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6093 на: 11 Април 2013, 23:05:20 pm »

Повели соодветно 1.2 бензинче. Пробај се некогаш со ова - ако ти се пружи прилика ;)

Тука ќе биде густо сигурно, тоа има поголема коњажа ама ова па њутн метри. Турем ли му га кое е побрзо :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #6094 на: 11 Април 2013, 23:06:49 pm »
има една тема мерење на забрзувања и меѓузабрзувања,снимајте и ставајте :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6095 на: 11 Април 2013, 23:08:22 pm »

Тука ќе биде густо сигурно, тоа има поголема коњажа ама ова па њутн метри. Турем ли му га кое е побрзо :)

Имам и Твинго од 75кс бензин и Поло 1.4 75кс како твоето бензин. Бирај со кое сакаш да го јадеш :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6096 на: 11 Април 2013, 23:09:14 pm »

Кој би знаел?

Acceleration 0-100km/h    10.90 s
Standing kilometre    32.90 s

VS

Acceleration 0-100km/h    13.60 s
Standing kilometre    35.00 s

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #6097 на: 11 Април 2013, 23:10:54 pm »
а меѓузабрзувања?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6098 на: 11 Април 2013, 23:11:48 pm »

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6099 на: 11 Април 2013, 23:12:03 pm »
Auto има кадетче 1.3 бензинец од тие старите коцкастите ама коска е и механички и естетски. Он го има S моделот со 75кс и се пробавме кога го земав полово и блиску беше ама го претицав, за малце ама пак е победа. Е сега предноста на бензинците е стартот ама па јас на старт го изедов што значи дека ако сме продолжеле подалеку од еден семафор убедливо ќе било. Имам возено пунто 1.2 и дефинитивно неможе ни блиску со кадетот со гаранција...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6100 на: 11 Април 2013, 23:13:22 pm »
1.2 so 75ks?  или утепаниот 1.2 со 60кс? или 1.2 со 85кс? Или 1.2 со 80кс?

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6101 на: 11 Април 2013, 23:15:45 pm »
Е сега не ме фаќај за збор пошо не сум 100% сигурен ама мислам дека беше 60кс ама сакам да ти кажам дека кадетот е по хар кор бензинец ни катализатори ни бутур и стварно иде сум го пробал ама пак неможеше да ме тица само ради њутн метрите

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #6102 на: 11 Април 2013, 23:16:55 pm »
Auto има кадетче 1.3 бензинец од тие старите коцкастите ама коска е и механички и естетски. Он го има S моделот со 75кс и се пробавме кога го земав полово и блиску беше ама го претицав, за малце ама пак е победа. Е сега предноста на бензинците е стартот ама па јас на старт го изедов што значи дека ако сме продолжеле подалеку од еден семафор убедливо ќе било. Имам возено пунто 1.2 и дефинитивно неможе ни блиску со кадетот со гаранција...

Кадет? Ајде сега па тоа не се една туку две децении ралика. Ама арно што си го поминал оти па ептен лош репер ќе беше.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6103 на: 11 Април 2013, 23:18:15 pm »
Е сега не ме фаќај за збор пошо не сум 100% сигурен ама мислам дека беше 60кс ама сакам да ти кажам дека кадетот е по хар кор бензинец ни катализатори ни бутур и стварно иде сум го пробал ама пак неможеше да ме тица само ради њутн метрите
Еве јас имам исто њутнметри на алфата, би сакал да пробаш дали ќе се држиш исто со мене?

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6104 на: 11 Април 2013, 23:19:31 pm »

Кадет? Ајде сега па тоа не се една туку две децении ралика. Ама арно што си го поминал оти па ептен лош репер ќе беше.

Абе колата е стварно одлична ако е толку стара, стварно е мн брза и лесна за тој мотор што го носи јас мислев дека е старо и катастрофа ама веруј да го повожиш ќе сватиш што сакам да ти кажам