реалната ја декларирам више у два поста. тоа што тебе искрено не ти се веруе е познат, карактеристичен и очекуван момент :-)
иначе, 100 км низ град се бааѓи саати возење. Прифаќам под услов да праиш друштво на совозачко пошто ќе ми докурчи тргни-застани низ град толку саати :-)
AMA ако стварно (со проверка со дополнуење) испаднат 5 или помалце, без твои забелешки, тука јавно пред сите да признаеш и да се извиниш што имплицитно ме нарече лажго, плус да признаеш дека дизелот е бољи одошто си мислел ;-)
фаланга не го ни спомињам, паметен дечко е он, више сега му е јасно што кажал со седумте литра, сигурен сум
Ни имплицитно ни експлицитно не те нарекувам лажго, и одма ти се извинувам ако со некоја дискусија сум алудирал ненамерно на таков заклучок. Само велам дека си во техничка заблуда поради приказот на дисплејот. И сакам да ти покажам дека си во заблуда.
Што се однесува до „да признаеш дека е дизел бољи одошто си мислел“, не знам тоа како ќе го изведеме, пошто не е работата да признаам, натерај ме да мислам. А тоа богами се сведува на невозможност.
Ок, еве, може 50км, со тоа што ќе носиме канистер со дизел, па со него ќе мериме.
5l Кантичка, е доволно, ама сам да си ја носиш во гепек, ја во моја кола не ставам дизел
Друштво нема да ти правам, пошто може негативно да влијаам на потрошувачката
А и сакам со стилото да го пратам твоето темпо, да видам тоа што ќе покаже.
Кога ќе ти биде полн резервоарот, ќе го дополниме со кантичка до врв. Тргнуваме низ централно градско подрачје, возиме 50км и потоа дополнуваме до врв со мерица. Би требало да биде доволно прецизно.