Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1923841 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #3675 на: 28 Јануари 2013, 20:39:18 pm »
На враќање од работа пробав да извозам околу 10 км со ептен пажливо возење , еве го резултатот, и ве молам да нема плачење. ;D

http://img577.imageshack.us/img577/6311/imagexofu.jpg

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #3676 на: 28 Јануари 2013, 20:39:18 pm »
@FilipV, А да, и да не биде сабота или недела. Да биде редовен работен ден.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #3677 на: 28 Јануари 2013, 20:39:33 pm »
Jaс во комисија би сакал.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3678 на: 28 Јануари 2013, 20:41:10 pm »
На враќање од работа пробав да извозам околу 10 км со ептен пажливо возење , еве го резултатот, и ве молам да нема плачење. ;D

Зошто плачење? :) Тоа се околу 6,8л lpg, сосема изводливо :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3679 на: 28 Јануари 2013, 20:42:02 pm »
борд компјутерите се наштимани за радуење.

Ебати среќата мојата дури ни на борд не ме радува,покажува 10L/100km, а троши 7-7,5  :-\

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3680 на: 28 Јануари 2013, 20:42:22 pm »
@FilipV, А да, и да не биде сабота или недела. Да биде редовен работен ден.

И да биде се ко шо требе тестот да се прави у моменат кога Бранко прави протести, бар ќе има филип на кого да се вади

https://www.youtube.com/watch?v=1vZvny-jsx8

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3681 на: 28 Јануари 2013, 20:42:46 pm »
Полека со сликите,мозочни удари ке почнат да маваат :D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3682 на: 28 Јануари 2013, 20:43:32 pm »
борд компјутерите се наштимани за радуење.

Ебати среќата мојата дури ни на борд не ме радува,покажува 10L/100km, а троши 7-7,5  :-\
Твојата радост е на пумпа, а тоа е веќе вистинска радост ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3683 на: 28 Јануари 2013, 20:48:27 pm »
@FilipV, Јас реков дека не сакам да се кладам, но очигледно е единствен начин да ти докажам дека борд компјутерите се наштимани за радуење. Нека биде сумата на горивото, + кафана. Мерењето ќе биде 100км градско возење. Мерењето ќе почне во 18.00 часот и ќе заврши кога ќе се изминат 100км, + патот до истата бензинска. Рутата испланирај ја ти, и глеј да биде од аеродром до карпош 4. Исплатата ако победиш ја добиваш веднаш. Ако не победиш - никому ништо, не барам ништо за возврат, само тука да ја декларираш реалната МИНИМАЛНА градска потрошувачка што ќе ја измериме.

реалната ја декларирам више у два поста. тоа што тебе искрено не ти се веруе е познат, карактеристичен и очекуван момент :-)

иначе, 100 км низ град се бааѓи саати возење. Прифаќам под услов да праиш друштво на совозачко пошто ќе ми докурчи тргни-застани низ град толку саати :-)

AMA ако стварно (со проверка со дополнуење) испаднат 5 или помалце, без твои забелешки, тука јавно пред сите да признаеш и да се извиниш што имплицитно ме нарече лажго, плус да признаеш дека дизелот е бољи одошто си мислел ;-)

фаланга не го ни спомињам, паметен дечко е он, више сега му е јасно што кажал со седумте литра, сигурен сум

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3684 на: 28 Јануари 2013, 20:50:43 pm »
И на Прчот по борд трошеше Х литри, ама на бензиска излезе Y  ;D :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #3685 на: 28 Јануари 2013, 20:50:47 pm »

Зошто плачење? :) Тоа се околу 6,8л lpg, сосема изводливо :P

Jas zboruvam za potrosuvacka vo litri ne zboruvam za kolku pari kosta toa pretvoreno vo evrejski kislorod.

Ako pocnat da vgraduvaat urged na metan koj se nadoplnuva so prdez  od tie sto se vozat 100km ke kostaat kolku edno kilo grav.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #3686 на: 28 Јануари 2013, 20:53:50 pm »
@FilipV, Јас реков дека не сакам да се кладам, но очигледно е единствен начин да ти докажам дека борд компјутерите се наштимани за радуење. Нека биде сумата на горивото, + кафана. Мерењето ќе биде 100км градско возење. Мерењето ќе почне во 18.00 часот и ќе заврши кога ќе се изминат 100км, + патот до истата бензинска. Рутата испланирај ја ти, и глеј да биде од аеродром до карпош 4. Исплатата ако победиш ја добиваш веднаш. Ако не победиш - никому ништо, не барам ништо за возврат, само тука да ја декларираш реалната МИНИМАЛНА градска потрошувачка што ќе ја измериме.
Предлагам за овој тест/кладба да се отвори посебна тема каде се ќе биде детално објаснето и документирано со слики и видеа и што помалку постови од останатите членови кои не се во жири комисија од типот на "Ејјјј едвај чекам/а може ли и јас со вас/а зошто не вака или така". Ова е за да се зголеми прегледноста на таа тема и да не биде исполнета со ОТ. :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3687 на: 28 Јануари 2013, 21:08:56 pm »
Ај сега озбилно, може ли да ми ја стокмиш рутава на гугл мапс, да ја свртам и јас еднаш, да видам што ќе каже мојот борд.

Дури сега го читам ова, сори

Еве ја „4.4“ рутата

А еве ја „4.2“ рутата

Затоа што дизел је чудо. Иде подобро од бензин, троши 10 литра помалку, и трае многу повеќе и поефтин е за одржување. И секако се тоа собрано, заедно со одличниот звук и возбуда во возењето, претставува идеален мотор и за секој ден, и за викенд забава.

конечно некој кој ја целосно и исправно ја апсолвирал дилемата! (освен ззвукот, за звукот не се согласувам. звукот кај бензинец е бољи).

но сепак, тоа задоволство си има цена - повисока набавна цена: исто коња чинат повеќе кај дизел отколку кај бензин.

Али - тоа е си е така во пазарниот свет: кога не знаеш што е подобро прашај што е поскапо.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3688 на: 28 Јануари 2013, 21:18:06 pm »

реалната ја декларирам више у два поста. тоа што тебе искрено не ти се веруе е познат, карактеристичен и очекуван момент :-)

иначе, 100 км низ град се бааѓи саати возење. Прифаќам под услов да праиш друштво на совозачко пошто ќе ми докурчи тргни-застани низ град толку саати :-)

AMA ако стварно (со проверка со дополнуење) испаднат 5 или помалце, без твои забелешки, тука јавно пред сите да признаеш и да се извиниш што имплицитно ме нарече лажго, плус да признаеш дека дизелот е бољи одошто си мислел ;-)

фаланга не го ни спомињам, паметен дечко е он, више сега му е јасно што кажал со седумте литра, сигурен сум

Ни имплицитно ни експлицитно не те нарекувам лажго, и одма ти се извинувам ако со некоја дискусија сум алудирал ненамерно на таков заклучок. Само велам дека си во техничка заблуда поради приказот на дисплејот. И сакам да ти покажам дека си во заблуда.

Што се однесува до „да признаеш дека е дизел бољи одошто си мислел“, не знам тоа како ќе го изведеме, пошто не е работата да признаам, натерај ме да мислам. А тоа богами се сведува на невозможност.

Ок, еве, може 50км, со тоа што ќе носиме канистер со дизел, па со него ќе мериме. :) 5l Кантичка, е доволно, ама сам да си ја носиш во гепек, ја во моја кола не ставам дизел ;D

Друштво нема да ти правам, пошто може негативно да влијаам на потрошувачката ;) А и сакам со стилото да го пратам твоето темпо, да видам тоа што ќе покаже.

Кога ќе ти биде полн резервоарот, ќе го дополниме со кантичка до врв. Тргнуваме низ централно градско подрачје, возиме 50км и потоа дополнуваме до врв со мерица. Би требало да биде доволно прецизно.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3689 на: 28 Јануари 2013, 21:19:22 pm »
Ни имплицитно ни експлицитно не те нарекувам лажго

а-а не :-)

Ок, еве, може 50км, со тоа што ќе носиме канистер со дизел, па со него ќе мериме. :) 5l Кантичка, е доволно, ама сам да си ја носиш во гепек, ја во моја кола не ставам дизел ;D

Друштво нема да ти правам, пошто може негативно да влијаам на потрошувачката ;) А и сакам со стилото да го пратам твоето темпо, да видам тоа што ќе покаже.

Кога ќе ти биде полн резервоарот, ќе го дополниме со кантичка до врв. Тргнуваме низ централно градско подрачје, возиме 50км и потоа дополнуваме до врв со мерица. Би требало да биде доволно прецизно.

се согласувам.

а после јас да режирам една показна вежба: ти ќе ме следиш мене и малце по живо ќе возиме (ова е можда боље ноќе, кога нема сообраќај). Твојата потрошувачка за жустро возење (ради њутнметрите, ќе треба фино да го нагазиш бензинчето за да ме следиш) ќе рипне дебело над 10, а мојата.... мојата нека биде изненадување :-)

и сето тоа ќе го рапортираме тука

Лилеј како е ружно.....

(да, кога више спомна офтопик, фејслифтираниот модел ни мене не ми се свиѓа толку многу како оригиналниот... поготово оваа +2 верзијата со зголемен задник не ми праи мерак)

Ја турам 500 че дека бордот на филипв лаже .

не се кладиме во точноста бордот, туку во реалната потрошувачка мерена со дотурање.

на тоа ќе го ставаш петстотчето?
« Последно менување: 28 Јануари 2013, 21:36:59 pm filipv »