Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2551596 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #1710 на: 27 Јули 2012, 15:39:48 pm »
ок тогаш возете си ги турбо бензинците што ги немате,освен некој исклучоци со косилици со турбо

Уф, добро е, конечно добивме дозвола да си уживаме во своите возила, пошто иначе колективно ќе ги спалувавме на клада.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1711 на: 27 Јули 2012, 15:45:14 pm »
LOL...Ме нема неколку часа, 10 страни повеќе сте изнапишале...И сеа што е подобро дизел или бензин..? :D :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1712 на: 27 Јули 2012, 15:46:27 pm »
Во ден,два над 30 страни нови постови...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1713 на: 27 Јули 2012, 15:49:43 pm »
ок тогаш возете си ги турбо бензинците што ги немате,освен некој исклучоци со косилици со турбо

Уф, добро е, конечно добивме дозвола да си уживаме во своите возила, пошто иначе колективно ќе ги спалувавме на клада.

зашто бе,  у предност сте на гласањето...

;)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1714 на: 27 Јули 2012, 15:50:13 pm »
ви кажав како стојат работите и дека сите мора малце да попуштите а вие сте се фатиле ТБ па ТБ ова она ТБ е боље од милион евра ок тогаш возете си ТБ и готово

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1715 на: 27 Јули 2012, 15:53:24 pm »
Еве што е уживање, јас како го сваќам.

https://www.youtube.com/watch?v=HQ6Tn79kOZQ

Отсутен kefi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
« Одговори #1716 на: 27 Јули 2012, 15:54:12 pm »
Еве и јас возам дизел, и морам да кажам дека сум презадоволен од моторот. Факт, бензиците кои сум ги возел подолго имаа доста послаби мотори, ама состојбата е таа- во моментов не гледам добра причина зошто би земал ТБ место мојот ТД.

Кога купував, почнав да бирам од типот на мотор, потоа се друго. Предности на бензинецот беше звукот, на дизелот економијата и издржливоста на машината. Сега со новиве ТБ не гледам баш да го фалат звукот. Економијата сеуште е послаба од адекватните ТД, секако, поради законите на физиката. Дизелот е поефикасна термодинамичка машина.

ТБ имаат нешто подобри перфоманси во забрзување и крајна брзина, барем на хартија. Во реалноста, не сум возел нешто до подобро влече угорнини или подобро претекнува, што не значи дека нема, туку само дека јас не сум возел.

Да повторам, не сум зилот, не ми тече нафта или бензин во вените. Едноставно, мојот прв дизел е прекрасно машинче (1.9 јтд). Во моментов, не гледам добра причина зошто би го менувал. Побрз е од она што реално ми треба. Економичен е. Бензинец за слична цена веројатно ќе има 10-20 посто подобри перформанси за забрзување и крајна брзина, но потрошувачката при тој режим на работа ми е неприфатлива, и веројатно на повеќето, освен за трки или ретки моменти на задоволство.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1717 на: 27 Јули 2012, 15:57:18 pm »
Слушам маалски муабети деновиве: "Сега е време на дизел возилата"......ЛОЛ до кога бе со овие глупости..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1718 на: 27 Јули 2012, 15:59:06 pm »

зашто бе,  у предност сте на гласањето...

;)

Не бе ја не сум... У „гамата“ иам бензинец, т-дизел и обичен дизел... Уште т-бензинец и хибрид, и пуна капа :D

ви кажав како стојат работите и дека сите мора малце да попуштите а вие сте се фатиле ТБ па ТБ ова она ТБ е боље од милион евра ок тогаш возете си ТБ и готово

Па и „вие“ сте се фатиле (најчесто) да споредувате т-дизел со обичен бензинец, и така иде тоа... Башка ја ептен сум го јадел, мене обичен бензинец ми е... А не е ни VTEC, нити 4.2 литра V8, ни бутур... Не знам како ќе го преживеам утрешниот ден...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1719 на: 27 Јули 2012, 16:00:13 pm »
Јас си спремив бесилка :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1720 на: 27 Јули 2012, 16:01:34 pm »
Se dodeka korne uste na niski...prai kejf. Dizel, benzin, plin, kompot...seedno.

Да ама станува збор кај сооветна конкуренција кој тоа подобро го прави. Калибрата колку коња има?

Treba da se izmeri moknosta na dyno, no lepi so sila od priblizno 400 NM.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1721 на: 27 Јули 2012, 16:01:44 pm »
Слушам маалски муабети деновиве: "Сега е време на дизел возилата"......ЛОЛ до кога бе со овие глупости..

Не се баш маалски муабети пошто продажбата на дизели расте на светско ниво... значи малце по широко од „маалски“

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1722 на: 27 Јули 2012, 16:02:11 pm »
Ја излагам од работа и пичам накај Охрид. Стража четврта-пета, лајк а бос :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1723 на: 27 Јули 2012, 16:02:59 pm »
Па и „вие“ сте се фатиле (најчесто) да споредувате т-дизел со обичен бензинец, и така иде тоа... Башка ја ептен сум го јадел, мене обичен бензинец ми е... А не е ни VTEC, нити 4.2 литра V8, ни бутур... Не знам како ќе го преживеам утрешниот ден...

За воља на вистината, ти живееш во сам центар на Скопје и ставаш гориво еднаш на два месеци, па и не си баш некој релевантен пример. :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1724 на: 27 Јули 2012, 16:03:33 pm »
Па и „вие“ сте се фатиле (најчесто) да споредувате т-дизел со обичен бензинец

Ако споредуваме мотори со иста кубикажа (на што се противам) тогаш дизелот мора да биде турбо, а бензинецот атмосферец.