Сака да каже дека он со малиот „чекич“ ќе мавне 28 пати (додека ти удриш 5). И ќе потроши уште повеќе гориво од тебе, и ќе скрши два камена за една минута, а ти само еден.
Баш тоа сакам да го кажам. Ај сега ова не го сфатете да ве видам...
Фаланга ајде уште еднаш..
Имаме по еден камен пред нас и еден чекан од 1 кг.За да се скрши каменот треба да се употреби сила,да се истроши некое гориво.Ти имаш помала снага,трошиш гориво со помала калоричност,јас трошам гориво со поколема калоричност.За да го сркшиме каменот потребна ни е еднаква сила и тебе и мене.Јас потребната сила,снага,моќност ја за да го скршам каменот ја достигнувам со 5 удари и трошам 1 литро дизел.Ти таа снага,сила,моќност ја достигнуваш со 12 удари,бидејќи трошиш помалку калорично гориво.Не си произведил повеќе снага од мене,истата снага и јас и ти сме ја произвеле истата моќност,сваќаш само ти истата снага со повеќе удари а јас со помалку.Сума сумарум иста снага сме употребиле ама ти си се заморил повече и си истрошил повеќе гориво.Размисли малку логички.
П.С Екипо се гледаме покасно малку ,идиме во бољи живот.Ке каснам маму му јебем....