Eпа ако не е помалку кола Марјан тогаш е повеќе?
Нема крал Марјан, тоа е поентата. Затоа не го тупите. Намерно споредуваш дизел 140 со бензинец 170кс и не престана да кажуваш прикаски за да го величиш егото на такви како тебе. Ако беше обратно до сега ти, симо и компанија 10 страни ќе испишевте како тоа не е фер. Сега цената требало да биде иста па нм па ова она...резил. Тоа што споредуваш модел излезен сега со модел излезен пред скоро 10 години не важи а

Чуство имам како тие што имаат бензинец или што имаат дизел ама се заебале поради лошиот избор, како некој да ги напаѓа и омалуважува постојано а не е така! Особено кога читам коментари како иронично го величат дизелот (демек хеј дизел не го бива) а самите тие дебилни коментари,заебанции итн. ја покажуваат вистинската не/љубов кон автомобилите, односно неразбирање на поимот што е тоа
вљубеник на автомобилите како што се декларираме тука на форумов.
Тоа што со обичен турбо дизел јас во 3та брзина возејќи 50км/ч во град стискам гас и забрзувам до 70 многу многу многу брзо односно со леснотија, а истото да го постигнам или подобро од тоа за еквивалентен бензинец или турбо бензинец ако сакаш треба да ставам во втора па да сменам во трета. Ова е еден прост пример не ме фаќајте за збор, ама
тоа е што дизелот го прави подобро решение за некои возачи. Секој со своето. Никој не оспорува ниту омаловажува ниту пак треба да крунисува кралеви, принцеви и други глупости на квадрат.
И да, со полна глас цепање односно тркање 2.0 тси е побрз од 2.0 тди но мојот избор би бил 2.0 тди. Тоа што го нуди дизел засега не го нуди бензинецот. Тоа не ме прави подобар/попаметен/поголем познавач на автомобилите ниту пак обратно, односно ако се решив за 2.0 тси.
Современ турбо бензинец кој што добива релативно голем торк од уште пониски вртежи на дизел е прилично добитна комбинација, а за 2-3 години оваа разлика мислам ќе биде и уште помала особено во ЕУ каде што се фураат помалку издувни гасови итн.
Ако погледнете и самите, Голф 7 се нуди само во 1.6 тди варијанта со 110кс (претходно 105) и 2.0 тди. А бензинецот го има во 3-4 варијатни во 1.4, па после и 2.0 тси. Во оваа класа на автомобили мислам дека полека дизелот ќе се избегнува за сметка на современите турбо бензинци. Но во бизнис класата дизелот ќе си остане неприкосновен на подолг период.