@filipv, без разлика на твојата грижливост околку смислувањето на начините за убедувања дека гласањево погоре не е релевантно, јас сеуште го сметам за релативно релевантен показател за тоа која технологија е подобра според мислењето на гласачите. Ad populum, или според народот, сеедно, доказот е тука.
Тоа не е доказ за ништо ОСВЕН за тоа дека гласачите на карклуб повеќе сакаат бензин. ТОА го докажува и ништо друго.
АКО популарното мнение навистина кажува која технологија е подобра, што ќе кажеш на популарноста на кросоверите? Или популарноста на дизелите во европа? Во Франција, на пример, дизелите се попопуларниод бензинци. Поише ги има на број. Поише се продаваат на број. И сеа? Што ни зборува тоа? Дека ВО ФРАНЦИЈА дизел моторите се подобри? Или можеби се ИСТИТЕ и тука и таму?
Или, во ТОЈ случај, популарниот аргумент повеќе не важи? М?
Одговори ми: дали во франција дизел моторите како мотори се подобри?
еее симо симо... не ми се верува што морам да објаснувам, елементарни работи..
Има тежина
Сигурно дека има, но не таа што ти мислиш дека ја има.
иако ти сакаш да го негираш тој податок.
Неќам, по трет пат ти кажувам. Само мислам дека како и да гласаме, ниту еден мотор нема да добие ниту еден коњ повеќе или помалку.
Што се однесува до совет кој треба да го дадам за било кој, што треба да потроши 15.000 или повеќе евра, ќе останам апсолутно резервиран и може само да добие мислење како јас би ги потрошил кога би располагал со парите. Се` останато е неблагодарно.
[/quote]