Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 577434 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #525 на: 21 Ноември 2013, 18:58:11 pm »
За оригинални резервни делови и соодветна гаранција се исплати. Убаво вели Маршер, често возиме возила кои не можеме да ги одржуваме.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7187
« Одговори #526 на: 21 Ноември 2013, 20:44:46 pm »
@Sase

за мене цениве се нормални, да не речам ефтини како за одржување на Ауди во овластен сервис. А другите што сакаат нека пишуваат.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #527 на: 21 Ноември 2013, 22:29:54 pm »
Na krajot se se sveduva na toa dali imas ili nemas pari.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #528 на: 21 Ноември 2013, 23:30:13 pm »
Да бидеме реални, 725е е скапо за сервис на релативно нормално возило. Да не заборавиме дека моторот е сосема нормален, истиот примерок се наоѓа и во (нормален) голф или шкода октавиа. 725 евра за редовен сервис! Препрепремногу. Еве да го исклучиме редовниот сервис (кој исто така е прескап, околу 150-175е), пак остануваат 550е за два ремени, два затегачи и водна пумпа!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #529 на: 21 Ноември 2013, 23:33:31 pm »
Audi nikade ne se kategorizira kako "relativno normalno vozilo" tuku e premium klasa na vozilo. I sekako servisot e vo toj rang. Da ne recam za ovlasten servis deka e i eftin.
Delovite ne se eftini zasto se prva klasa (originalni zamenski).

VW od odamna ima politika na klasificiranje na rezervnite delovi.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #530 на: 21 Ноември 2013, 23:39:48 pm »
Сет ремени за мотор со ознака „CFF“ (на пример),  чини исто и има исти парт намберс, без разлика дали моторот е вграден во Skoda, VW или Audi. нема никаква класификација на резервните делови.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #531 на: 21 Ноември 2013, 23:42:11 pm »
Postoi klasifikacija i toa:
-delovi prva ugradnja
-zamenski delovi (za servis)
-reparirani delovi so garancija (parts exchange - davas originalen del prva ugradnja a ti vgraduvaat ist takov no repariran)
-delovi za oldtimeri

toa se kategoriite.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #532 на: 21 Ноември 2013, 23:46:35 pm »
Ок, и? Сакаш да ми кажеш дека не се исти овие делови што се по парт намебер наведени во фактурата и за голф со истиот мотор? И дека не им е иста цената во сервис? Истиов мотор ако е вграден во пасат ќе биде сервисиран за поефтино, зошто таму репариран лагер-затегач или репариран ремен ќе ти стаат?  :D :D :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3994
« Одговори #533 на: 22 Ноември 2013, 01:03:55 am »
Верувам дека исто пари е сервисот за секој 2.0 ТДИ мотор во возилата од ВАГ групацијата. Единствено може кај Сеат да е различна сумата зошто е друг импортер.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #534 на: 22 Ноември 2013, 01:28:30 am »
Mislam deka ne e isto, moj drugar ima Audi a8 so ist motor 3.0 tdi, na negovi delovi cenata e okolu 10, 15% povisoka, u Porsche i bilo koj avtoriziran servis.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #535 на: 27 Ноември 2013, 16:55:46 pm »
Денес во мојот живот ја слушнав најсмешната,најлудата како сакате кажете,цена за било што и да сум купувал.Во Голфот има во фиоката на лизгање под мењачот,отварач за флаши(во темата за најнеупотребувани работи во кола го имам спонато),но не знам како ми се има изгубено некаде. Еве како изгледа:

Бев на редовен сервис во Порше денес и ми текна успат да прашам и цена за ова.Му идам на дечкото што работи на делови да го прашам за цена и одма добивам одговор: Mногу пари. Си викам добро максимум да е 1.500 денари и му викам кажи ми како и да е.Дечково вадење цена што ме тресна од земја,3.800 fucking денари за ова малово гомно  :o :o. Мојот одговор беше: Aман бе,предни плочки се 5.200 за ова ми барате 3.800.Ми вика: Знам дечко,не знам зошто е толку скапо.

Уште не ми се верува што ми кажа,дека за тоа никакво пластиче што нема ама баш никаква функција ми побара толку пари.Фала многу,пријатно.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55136
  • Махер

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30196
    • CARclub.mk
« Одговори #537 на: 27 Ноември 2013, 17:21:14 pm »
3800 денари? Сериозно? Ахахахаха!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #538 на: 27 Ноември 2013, 18:18:52 pm »
Shupkite im zinale kako lamji za pari....

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #539 на: 27 Ноември 2013, 18:23:06 pm »
За 3800 што пиење има.... со вилушка ќе си отвараш. ;D