Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 497480 пати)

Отсутен JAck-S

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #510 на: 21 Ноември 2013, 15:46:16 pm »
Денеска стаса фактурата за сервисот така да еве ги цените. Цените на деловите се дадени без ДДВ, на крајната сума е пресметан данокот.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Скапичко „комшија“, дај боже да не ти ни треба, ама коа ќе заврши гаранцијата, ја би бегал од Џелативе... Штопна 70 денара... ШТРАФ од 4 денара е тоа... Дестилирана вода?? Кај ставаат дестилирана вода, тоа не ми е јасно??
 Сите овие делови, за жал они ги рачунаат за потрошни, и фактички на се ова имаш само 6 месеца или 10 илјади гаранција :(
5. 000 денара за рака... претеруат... истиве работи ги сменив лани на мојата (освен водна пумпа, не верувам во мењање водна пумпа, доека не протече), за 1200 денара работна рака у Велес :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #511 на: 21 Ноември 2013, 15:51:53 pm »
covekot znae kako se odrzuva kola od takva klasa. sekoja cest.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #512 на: 21 Ноември 2013, 15:54:07 pm »
Две просечни плати :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #513 на: 21 Ноември 2013, 15:55:45 pm »
ne site vo drzavava zarabotuvaat 12000 mesecno. Ili taka barem izgleda 12000 na smetka da vidi Grujo a na raka uste 120000 :D :D

zatoa ke ni dojde "Trojkata" naskoro za da ne izraduva i nametne na Grujo kako treba da se pravi ekonomija.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #514 на: 21 Ноември 2013, 15:59:20 pm »
Скапичко „комшија“, дај боже да не ти ни треба, ама коа ќе заврши гаранцијата, ја би бегал од Џелативе... Штопна 70 денара... ШТРАФ од 4 денара е тоа... Дестилирана вода?? Кај ставаат дестилирана вода, тоа не ми е јасно??
 Сите овие делови, за жал они ги рачунаат за потрошни, и фактички на се ова имаш само 6 месеца или 10 илјади гаранција :(
5. 000 денара за рака... претеруат... истиве работи ги сменив лани на мојата (освен водна пумпа, не верувам во мењање водна пумпа, доека не протече), за 1200 денара работна рака у Велес :)

Грешиш, од искуство ти зборам. Јас менував на Леонот во Порше каиши, затегачи итн. После година и кусур (скоро две) и околу 25.000 км, еден затегач почна да свири. Се обратив во Порше, ми го сменија затегачот и ребрастиот без никаква надокнада. Целата работа се заврши за саат време и не платив ни денар.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #515 на: 21 Ноември 2013, 16:00:38 pm »
Прескап е сервисот тоа е факт, исто како што е дека ќе издржеа затегачите и каишот уште 80ккм но ако ми се случеше нешто пред тоа ќе се изедев од нервоза зошто не сум го сменил кога ме советувале, а и секако се препорачува или километража или 5год. Кај мене е стара 4год и 4 месеци. Така да дали ќе ги сменев сега дали на 110-120ккм не ми менуваше многу.

Инаку во Велес не би однел кола на сервис ама никогаш. Како првен нема еден асален сервис во градов со современа опрема и обучени мајстори кој не би се тренирале на мојата кола, се наоѓа кај некој компјутер, кај некој дигалка но ниеден нема целосен сервис добро опремен. Скутерот што го имав еднаш го однесов на сервис во Велес и ми рекоа зарибан е, карики цилиндар... кога они заборавиле да го стават рестрикторот на филтерот за воздух и сите проблеми беа од тоа. Се разбира за да го управам морав повторно до кај Јове во Априлиа да го носам. Одтогаш си реков ништо не сервисирам во Велес, барем додека не се отвори сервисот на Енергометал на Скопски пат бб. Истото е и со вулканизери(каде што си улав ако купиш нова гума), електричари и сите останати мајстори. Последна ситуација во Велес е кога за менување Ламела на Форд Ка колата ми стоеше 3 дена кај мајсторот кој не би сакал да го именувам тука.

Ако некогаш се решам да не ја носам веќе во Порше, веројатно сервисите би ги правел во сервис Митревски за кој што слушам доста пофалби.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #516 на: 21 Ноември 2013, 16:01:45 pm »
50000km moze da izdrzi (ili 5 godini) posle menuvaj zasto moze mnogu da te cini ako ne daj boze preripa i 1 zab.

Отсутен JAck-S

• Јуниор
  • **
« Одговори #517 на: 21 Ноември 2013, 16:04:41 pm »
Мило ми е коа грешам за вакви работи кај овластените сервисери.
 Обично приказните шо ги слушам за нив се спротивни.
 Ете мислам дека и Саше знае пример за Ауди А4 2.0 ТДИ на кое замаецот (ДМФ) му отиде на 70 илјади или така нешто, па не сакале да му го мењаваат имало тегавење расправање...

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #518 на: 21 Ноември 2013, 16:05:50 pm »
Нема грешка Бугар, ако менувам каиши на 1.5-2год колку што ми требаат за 50ккм кај ми е крајот мене. Не е воа кола од 1976 година. 120ккм или 5 години е периодот ако се прашувам јас.

Едит: JAck-S, на околу 20-30ккм беше замаецот заради кој пишував во Австрија. Инаку јас веруј воопшто не ги сакам Порше зошто кај нив работат полуписмени арогантни мајстори, но имаат најсовремена опрема, со сигурност оригинални делови за сервисирање на мојата кола како и моралното следење на одредени протоколи при сервисирање на колите. Исто така и кај нив иам Гаранција 2 години или 100ккм на сите делови кој ги променив на овој сервис. Да надополнам уште дека со сервисирањето таму ми важи и Мобилната Гаранција што мене лично доста ми значи.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #519 на: 21 Ноември 2013, 16:09:06 pm »
Замисли Алфиста прати писмо до Милано незадоволен од трајноста на одреден дел. Итаљаниве одговараат:

Камонеее, дис ис нот а Тојота :D

Отсутен JAck-S

• Јуниор
  • **
« Одговори #520 на: 21 Ноември 2013, 16:10:01 pm »
Прескап е сервисот тоа е факт, исто како што е дека ќе издржеа затегачите и каишот уште 80ккм но ако ми се случеше нешто пред тоа ќе се изедев од нервоза зошто не сум го сменил кога ме советувале, а и секако се препорачува или километража или 5год. Кај мене е стара 4год и 4 месеци. Така да дали ќе ги сменев сега дали на 110-120ккм не ми менуваше многу.

Инаку во Велес не би однел кола на сервис ама никогаш. Како првен нема еден асален сервис во градов со современа опрема и обучени мајстори кој не би се тренирале на мојата кола, се наоѓа кај некој компјутер, кај некој дигалка но ниеден нема целосен сервис добро опремен. Скутерот што го имав еднаш го однесов на сервис во Велес и ми рекоа зарибан е, карики цилиндар... кога они заборавиле да го стават рестрикторот на филтерот за воздух и сите проблеми беа од тоа. Се разбира за да го управам морав повторно до кај Јове во Априлиа да го носам. Одтогаш си реков ништо не сервисирам во Велес, барем додека не се отвори сервисот на Енергометал на Скопски пат бб. Истото е и со вулканизери(каде што си улав ако купиш нова гума), електричари и сите останати мајстори. Последна ситуација во Велес е кога за менување Ламела на Форд Ка колата ми стоеше 3 дена кај мајсторот кој не би сакал да го именувам тука.

Ако некогаш се решам да не ја носам веќе во Порше, веројатно сервисите би ги правел во сервис Митревски за кој што слушам доста пофалби.

Е треба и мајсторот да си го погодиш. Мене на времето на скутерот ми сменија и клип и каиши  и ролни и федер, па на крај испадна затнат ауспуух :)

Отсутен JAck-S

• Јуниор
  • **
« Одговори #521 на: 21 Ноември 2013, 16:11:13 pm »
Нема грешка Бугар, ако менувам каиши на 1.5-2год колку што ми требаат за 50ккм кај ми е крајот мене. Не е воа кола од 1976 година. 120ккм или 5 години е периодот ако се прашувам јас.

Едит: JAck-S, на околу 20-30ккм беше замаецот заради кој пишував во Австрија. Инаку јас веруј воопшто не ги сакам Порше зошто кај нив работат полуписмени арогантни мајстори, но имаат најсовремена опрема, со сигурност оригинални делови за сервисирање на мојата кола како и моралното следење на одредени протоколи при сервисирање на колите. Исто така и кај нив иам Гаранција 2 години или 100ккм на сите делови кој ги променив на овој сервис. Да надополнам уште дека со сервисирањето таму ми важи и Мобилната Гаранција што мене лично доста ми значи.

Мислев за на Мечкарот, знам и за твојата дека беше на 20- 30

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #522 на: 21 Ноември 2013, 16:13:50 pm »

greota za kola od 37XXX EUR da ja nosis po servisi koi ne se ovlasteni. Tuka samo vo dilerskiot servis. Oni se obuceni i znaat kako se raboti.

@Jack-s

Zavisi od stilot na vozenje. DMF e potrosen materijal, dizni isto kako i senzori i DPF.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #523 на: 21 Ноември 2013, 16:15:19 pm »
Да да, јас го пратив Мечкарот во Порше безпари да бара замаец одкога од Австрија ми кажаа дека се запознаени со проблемот. Одпрвин сакаа да му го наплатат но по малку расправии му го сменија скроз бесплатно иако не сум сигурен дали му беше под гаранција колата.

@Бугар, 20 пати ми ја смени ценава на колата :) Реши се веќе колку сум ја платил. Инаку ништо не е греота ако сервисот е добро опремен и во него работат кадарни мајстори, како што е случајот со неколку сервиси низ Скопје. Греота е да ја однесеш во шупа кај мајстор што импровизира почесто него ли што поправа.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #524 на: 21 Ноември 2013, 18:33:46 pm »
абе колку сакате сервис да е, 300 денара на 3 рати?, со попуст 250?