Прескап е сервисот тоа е факт, исто како што е дека ќе издржеа затегачите и каишот уште 80ккм но ако ми се случеше нешто пред тоа ќе се изедев од нервоза зошто не сум го сменил кога ме советувале, а и секако се препорачува или километража или 5год. Кај мене е стара 4год и 4 месеци. Така да дали ќе ги сменев сега дали на 110-120ккм не ми менуваше многу.
Инаку во Велес не би однел кола на сервис ама никогаш. Како првен нема еден асален сервис во градов со современа опрема и обучени мајстори кој не би се тренирале на мојата кола, се наоѓа кај некој компјутер, кај некој дигалка но ниеден нема целосен сервис добро опремен. Скутерот што го имав еднаш го однесов на сервис во Велес и ми рекоа зарибан е, карики цилиндар... кога они заборавиле да го стават рестрикторот на филтерот за воздух и сите проблеми беа од тоа. Се разбира за да го управам морав повторно до кај Јове во Априлиа да го носам. Одтогаш си реков ништо не сервисирам во Велес, барем додека не се отвори сервисот на Енергометал на Скопски пат бб. Истото е и со вулканизери(каде што си улав ако купиш нова гума), електричари и сите останати мајстори. Последна ситуација во Велес е кога за менување Ламела на Форд Ка колата ми стоеше 3 дена кај мајсторот кој не би сакал да го именувам тука.
Ако некогаш се решам да не ја носам веќе во Порше, веројатно сервисите би ги правел во сервис Митревски за кој што слушам доста пофалби.