Мој другар купи исто кадетт ц и му стави плин колата му троши 14 литри плин на 100. Кај мене троши 7-8 на 100. И што тој заштедил повеќе од мене?
Тој твој другар сигурно има некаков проблем со самиот опел или пак не му е убаво наштелован. Мене опелот градска од 9 литра плин не ми оди повеке, на отворено е 6 до 6.5 литри исто така плин па види сега ти дали мене ми се исплати возење на плин или бензин. Ке му кажеш на другарти да си стави карбуратор од југо 45, ке си го избуши странично и ке види што е раат и со потрошувачка, а и со перформанси. Ако тера солексов карбуратор со плочка, ондак можно е да му влече и фалш воздух, мене така ми правеше, си стаив од југо 45, гаста си ја напраив со сајла и сега тамам ми работи.
За компресијата, пред 2 години идевме со него за пивофест, 5 души и на брдото кај велес што е кај 2 исклучка што е, одма после бензинската, тука на плин разви 110 км, па после исклучката за велес и штип намали на 90 што е сосема солидно за таа кола. Кај мене нема многу големи отстапки во силата, не дека нема ич, али генерално тука негде и на плин и на бензин влече
ПС: таткоми може и помала од 9 литра потрошувачка на плин да извади пошто ептем пензионерски го вози, со 4 влага во кривини, па ке пролупа карданот и затоа сега крстачот треба да се мењава, луфта има, ама оди докажи му