Автор Тема: Телевизиски сметки  (Прочитано 21023 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Телевизиски сметки
« Одговори #15 на: 18 Октомври 2012, 00:18:43 am »
да знам да си купам 2-3 телевизори од ѓупски па нека ги земат не е проблем

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #16 на: 18 Октомври 2012, 08:17:03 am »
Кога ке дојдат да ти го земат телевизорот ке се чудиш...
Па на 4 сметки за фамилија, а еден телевизор, нека го земат и така треба нов да си купам.Толку ми доаѓа рата на кредит да го земам...

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #17 на: 18 Октомври 2012, 08:18:11 am »
И така не ми треба телевизор.Имам неколку лаптопи. А само нека пробаат, ќе го дигна во воздух цел стан сосе нив. Еднаш ми се јави еден извршител и му опнав тужба, се реши со спогодба. Не му текна веќе да се јави. Мамицата....
Ај поучи не за ова со извршителот, изгледа ќе стане актуелно...како одат работиве...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18 на: 18 Октомври 2012, 09:43:14 am »
Татко ми го имаше одјавено телевизорот на времето во МТВ пошто едно време стварно немавме телевизор, не ради некоја заштеда туку од лутина према МТВ. После кога го сменија прописот дека сите морале да плаќаат демек и радио ако си слушал мораш да плаќаш ни опнаа опомена пред тужба за неплатени сметки за неколку години наназад а сметки не постоеја оти бевме одјавени. И му текна на некој си извршител пролетва, татко ми додека беше болен ми се јавува и вика спремај све имот што имаш, цела фамилија да ти биде дома сосе „злато, накит и друг вреден имот“.

На телефон му реков: Добро, дај ми адреса. Ми ја даде адресата и му реков супер, очекувај тужба по неколку основи. И повеќе ниту се јави ниту глас му слушнав.

Така да Маршер, одма опомена пред тужба на писмено до извршителот за незаконско работење, закана и вознемирување.

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #19 на: 18 Октомври 2012, 10:46:47 am »
Сега ми доје еден муштерија и правиме муабет, истата работа и кај него.Случајно го прашувам каде живееш, замислете во истата општина и двајцата живееме-Карпош. Еееее, шо не си гласав за  овие...

+ читам доле, жалба може да се поднесе жалбата мора да биде таксирана со 250 ден.И да се усвојат жалбите,
1 500 000 жалби по 250ден=375 000 000ден или 6 100 000 евра.

Највероватно жалбата ќе ја поднесувам ,преку Народен правобранител или ќе се обратам на Хелсиншки...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #20 на: 18 Октомври 2012, 10:47:44 am »
Телевизијата не би требало да има врска со општината.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 18 Октомври 2012, 11:00:56 am »
ја пошто за никој не гласав, затоа не ми стигаат изглеа.... Ти па Маршер, следниот пат не ја терај цела фамилија да гласа! Еден од фамилија само! Замисли на сите да почне сметка за струја да ви стига по следните избори :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #22 на: 18 Октомври 2012, 11:09:47 am »
Не би требало...

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #23 на: 18 Октомври 2012, 11:11:09 am »
ја пошто за никој не гласав, затоа не ми стигаат изглеа.... Ти па Маршер, следниот пат не ја терај цела фамилија да гласа! Еден од фамилија само! Замисли на сите да почне сметка за струја да ви стига по следните избори :D :D
Не е проблем, не может они толку сметки да ми пратат, колку шо сум спремен јас да им платам... ;D

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #24 на: 18 Октомври 2012, 11:47:52 am »
Едно физичко лице плаќа една РДТ за сите недвижности кои ги има. На секој член на твојата фамилија кој има барем една недвижност на свое име, ќе му стигнува РДТ. Или пак шмелцаат у МТВ  ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #25 на: 18 Октомври 2012, 12:07:43 pm »
Не е проблем, не может они толку сметки да ми пратат, колку шо сум спремен јас да им платам... ;D

Така е, не е битно МТВ што може да направи за мене, битно е што јас можам да направам за МТВ ;D ;D :D :D ;D ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #26 на: 18 Октомври 2012, 12:41:05 pm »
Фасцинантно е колку "интелигентно" се обидуваат преку ситни давачки да го потполнат буџетот.

Врв ми се менувањето на документи секоја година, вадењето на изводи не постари од 6 месеци(демек ке го сменам датумот кога сум роден или родителите), молбата за одземање на возачка дозвола, облигаторната радиодифузна такса, а сервисот катастрофа...

Присутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #27 на: 18 Октомври 2012, 16:03:17 pm »
Фасцинантно е колку "интелигентно" се обидуваат преку ситни давачки да го потполнат буџетот.

Врв ми се менувањето на документи секоја година, вадењето на изводи не постари од 6 месеци(демек ке го сменам датумот кога сум роден или родителите), молбата за одземање на возачка дозвола, облигаторната радиодифузна такса, а сервисот катастрофа...

Како што спомнаа претходно, ако проѓе проѓе, ако не пак плус некој денар во каса од таксени марки. Али тоа е, мора да се пуни буџет а не смеат ништо поконкретно да превземат, пошто нели избори се ближат.

Али па од друга страна ме зачуди мтв т.е. мрт по ново, со програмата во последно време. добри серии и филмови пуштаат а и квалитетот на сликата како да е подобрен, па доколку продолжат така барем ќе вреди да се плаќа нормалната радиодифузна такса.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #28 на: 18 Октомври 2012, 17:19:46 pm »
И мене втор месец не ми стигна РДТ. Ама после ќе си стигне дека должам толку и толку. Така и прошлата година.

Кога сме кај ситни давачки. Банален пример: колку од вас добиле сметка од ЕВН, Топлификација, Водовод а сметката да не е ХХХХ,50 денари. Тие 50 дени не постојат, ги укинаа, на никој ништо не му значат, ама на 400.000 домаќинства се 200.000 денари од НИШТО!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #29 на: 18 Октомври 2012, 17:39:24 pm »
Во маркет ми куцаат 50дени, денар ми наплаќаат.
Тие 50дени скоро сегде ги има.