Автор Тема: Videos  (Прочитано 853981 пати)

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
Одг: Videos
« Одговори #7320 на: 03 Август 2020, 12:00:40 pm »
Ок, што е твојот заклучок сега? Дека тој што возел 300 направил прекршок, или тој што претица без да се осигура дека му е слободен патот направил прекршок? Да разјасниме што е причината што се натегаме.
Треба да сменат правила и да има ограничување на 130 како во многу други земји. ;)
Па некој камион не гледа во ретровизор, вие сакате некој со 300 на саат да го види истиот.  :-[
И тоа не еден, туку два камиона.  ;D

https://streamable.com/fy5zi4
« Последно менување: 03 Август 2020, 12:07:27 pm vandex »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #7321 на: 03 Август 2020, 12:15:43 pm »
Ок, што е твојот заклучок сега? Дека тој што возел 300 направил прекршок, или тој што претица без да се осигура дека му е слободен патот направил прекршок? Да разјасниме што е причината што се натегаме.
Треба да сменат правила и да има ограничување на 130 како во многу други земји. ;)
Па некој камион не гледа во ретровизор, вие сакате некој со 300 на саат да го види истиот.  :-[
И тоа не еден, туку два камиона.  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А бе директно одговори ми, не ми спинувај...
Рече овој немал право да мрчи пошто возел 300... Зошто? Кој е виновен во ситуацијава? Дали е виновен тој што има право да пичи 300 во лева лента, или тој што му текнало да претица камион без да се осигура дека може тоа безбедно да го направи и да му влезе на овој брзиов у лента?
BTW, моја претпоставка е не дека неможел да го види (сигурен сум дека можел, како што сум можел и јас да ги видам побрзите на аутобан), туку едноставно не погледнал во ретровизор убаво.
Физиката вели, ако разликите во брзината е околу 180км/ч, тогаш овој му се доближува со 50м/с. Тоа значи, дека 10 секунди има за да биде разликата 500м, 500 метри е сосема доволно блиску да приметиш кола во ретровизор, еве нека се и 250 метри, тоа се 5 секунди. Се што требал да направи спориот е, во тие 3-5 секунди пред да направи маневар, да погледне убаво во ретровизор и да види кола на 250-300 метри која шиба во трета лента.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #7322 на: 03 Август 2020, 12:22:56 pm »
Ја развлече ситуацијата само да кажеш колку време имал тој да го погледне во ретровизор, арно ама сите ниту исто гледаме ниту имаме исти рефлекси и ниту некој од нас осетил 300 на саат на автопат. Од друга страна дали знаеш дека на аутобан нема ниту старосна граница, дека можат и баби и дедовци да возат на него? Како тие ќе видат или некој друг дека „прелетува“ со 300 на саат? Не знам ниту дали се продаваат вињети за аутобан, ако има во моментов сигурно секој може да ги купи и кога секој може да ги купи, тука завршува целиот муабет.

Пишав претходно еве уште еднаш:

Ништо не е спинувано, едноставно не постои систем кој може да ги мери рефлексите и колку добро гледа секој возач пред да се уклучи на аутобан каде нема ограничување на брзина.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7323 на: 03 Август 2020, 12:32:34 pm »
Како не е спинувано. Ти кажуваш што треба, ти развлекуваш, не јас. Не брат што треба. Тоа што треба, ќе му ја мисли Германска влада. Види сега како е, моментална ситуација: Еден бришка 300 дозволено, друг излегува да претица камион и му влегува на овој у 3-та лента со потенцијална можност да го убие.  Кој тука погрешно постапил. Едноставно прашање, едноставен одгвор бара. Особа А (бришкачот) е крив или особа Б (претицачот на камион) е крив?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #7324 на: 03 Август 2020, 13:04:19 pm »
Немам намера да развлекувам, пишано е неколку пати. Не се спинови и затоа не врти тези.
Се знае скоро во сите закони за безбедност, кој мава тој е крив. И пешак да ви излезе на пат каде нема означен пешачки премин, не смеете да го удрите. Ниту еден закон не го дозволува тоа во ниту една земја! Нека вози поспоро и ќе види со време кога некој сака да се престрои.
Никој со сила не го терал да вози 300 на саат, самиот решил, не? Епа ако сака да ги види тие што се престројуваат и да има време за успори, ќе вози 130, а не 300!

Пишуваш за едни, а не знам дали некој ќе се осмели меѓу сообраќај да вози 300 на саат. Сигурно сите сте свесни дека секој може да ви го пресече патот и дека нема да имате време да реагирате. И вие можете да пресечете пат на некого, не само некој на вас. Кога двајца се движат со помала брзина полесно и помалку стресно ќе поминете и далеку подобро ќе се разберете да се разминете. И на крајот на краиштата, ако останат само остатоци од вас по патот, веќе е џабе муабетот кој кого не видел? :-[

Ова е совет за беспари ама џабе ако не разбирате колку е важно времето за реакција за успорување.    :-[

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7325 на: 03 Август 2020, 13:29:34 pm »
Van(d)ex ;D

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #7326 на: 03 Август 2020, 13:32:27 pm »
Van(d)ex ;D
Не сфаќам.  :-[
Дај појасни?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7327 на: 03 Август 2020, 13:50:10 pm »
Ма ништо страшно, мои мушички ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #7328 на: 03 Август 2020, 13:55:28 pm »
Ма ништо страшно, мои мушички ;D
Бивши Ван.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #7329 на: 03 Август 2020, 14:33:01 pm »
Бивши член мислите?
Може админот слободно да провери.  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7330 на: 03 Август 2020, 15:23:56 pm »
Не бе зашто поранешен, тука си е дечкото.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7331 на: 03 Август 2020, 15:29:44 pm »
Немам намера да развлекувам, пишано е неколку пати. Не се спинови и затоа не врти тези.
А бе све тебе некој ти мења тези мајкуму :) Те тука те у гумине...

Цитат
Се знае скоро во сите закони за безбедност, кој мава тој е крив. И пешак да ви излезе на пат каде нема означен пешачки премин, не смеете да го удрите. Ниту еден закон не го дозволува тоа во ниту една земја! Нека вози поспоро и ќе види со време кога некој сака да се престрои.

Никој со сила не го терал да вози 300 на саат, самиот решил, не? Епа ако сака да ги види тие што се престројуваат и да има време за успори, ќе вози 130, а не 300!

Пишуваш за едни, а не знам дали некој ќе се осмели меѓу сообраќај да вози 300 на саат. Сигурно сите сте свесни дека секој може да ви го пресече патот и дека нема да имате време да реагирате. И вие можете да пресечете пат на некого, не само некој на вас. Кога двајца се движат со помала брзина полесно и помалку стресно ќе поминете и далеку подобро ќе се разберете да се разминете. И на крајот на краиштата, ако останат само остатоци од вас по патот, веќе е џабе муабетот кој кого не видел? :-[

Ова е совет за беспари ама џабе ако не разбирате колку е важно времето за реакција за успорување.    :-[

Еве ти совет беспари и од мене: Кога ќе возиш на Аутобан каде нема спид лимит, два пати провери во ретровизор пред да претицаш. Ќе го кркаш за небезбедно престигнување во спротивно. 250е е казна.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #7332 на: 03 Август 2020, 15:48:19 pm »
А бе све тебе некој ти мења тези мајкуму :) Те тука те у гумине...
Прочитај наназад, неколку пати пишувам една иста работа, а ги вртите работите.  :-\
Таква е изгледа атмосферата тука.  :-[

Еве ти совет беспари и од мене: Кога ќе возиш на Аутобан каде нема спид лимит, два пати провери во ретровизор пред да претицаш. Ќе го кркаш за небезбедно престигнување во спротивно. 250е е казна.
Не ми давај совет, те молам, не троши тастатура на тоа. Ми споредуваш човечки живот со казна од 250€. :-[
Гледај ти и другите да возите по пропис и да не удрите во некого. Толку.  :-[ 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7333 на: 03 Август 2020, 15:49:34 pm »
Во случајот по пропис вози тој со 300. А тој што се престројува ги крши прописите.

Тоа се обидува Симо да ти го објасни, иако многу неуспешно.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #7334 на: 03 Август 2020, 15:51:07 pm »
Прописите кои се? Да удриш некого со 300 на саат?  :-[