Автор Тема: Најдобар нов автомобил за парите  (Прочитано 33177 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
Одг: Најдобар нов автомобил за парите
« Одговори #60 на: 21 Јануари 2011, 15:10:07 pm »
Цитат
 Jas druze tebe ne te komentirav, ne znam moze po greska, ama kako i da e ne trebase da komentiram nikogo na toj nacin i eve se napiv b-complex, OK e sega stomakot, pa dodeka deluva DA SE IZVINAM NA SITE ZA KOMENTARITE
Цитат

Ако е ова искрено, а не иронично (не ме сфаќај погрешно), секој чест за извинувањето, затоа што ретко сум успеал да видам такво нешто на форум ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #61 на: 21 Јануари 2011, 15:11:31 pm »
Мислам дека е искрено, и затоа доста веќе на таа тема. Држете се до насловот ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #62 на: 21 Јануари 2011, 15:23:19 pm »
@zippo: Ја се видов у склоп на коментарите, па после се испостави дека стварно не било лично до мене... За мојата грешка, частам пиво на собир :)

*рандом бла бла за најдобар нов автомобил за парите* - за да не не’ караат админите :)

@LosiPatista: па да, тука негде е... Дури и полошо од ова веројатно, пошто на неколку места зјае тапацирот, а долната подлога се лизга и за собира у грутки и тоа мноооогу знае да нервира. Али јбг, мала цена што треба да се плати :) Кај Lancer Sportback, или попознато во народот како моделот спонзориран од градските гробишта (арно можеа таков г’с да му напраат?!?!), и тапацирот и звучната изолација се драстично подобрени, арно ама, има естетски квалитети на ретардиран голуб заглавен меѓу браник и хладњак :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
« Одговори #63 на: 21 Јануари 2011, 15:25:12 pm »
Моментално најдоброто возило за парите е возило на старо. А за на ново без конкуренција:

19,500 наполнето со 1.4ТСи
24,000 наполнето со 2.0 ТДИ ДСГ

@zippo: Ја се видов у склоп на коментарите, па после се испостави дека стварно не било лично до мене... За мојата грешка, частам пиво на собир :)

*рандом бла бла за најдобар нов автомобил за парите* - за да не не’ караат админите :)

@LosiPatista: па да, тука негде е... Дури и полошо од ова веројатно, пошто на неколку места зјае тапацирот, а долната подлога се лизга и за собира у грутки и тоа мноооогу знае да нервира. Али јбг, мала цена што треба да се плати :) Кај Lancer Sportback, или попознато во народот како моделот спонзориран од градските гробишта (арно можеа таков г’с да му напраат?!?!), и тапацирот и звучната изолација се драстично подобрени, арно ама, има естетски квалитети на ретардиран голуб заглавен меѓу браник и хладњак :)
А нели во Лансерот сега е подобрена изолацијата? Јас што сум приметил е дека предните седишта се со многу лошо држење и бучно е во кабината.
« Последно менување: 21 Јануари 2011, 15:26:56 pm Deni »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #64 на: 21 Јануари 2011, 15:28:27 pm »
Моментално најдоброто возило за парите е возило на старо. А за на ново без конкуренција:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да си ми жив и здрав... Многу добра кола... Ама мнооогу... Имам возено верзија со 1.8 ТСи, и ме изненади у секој можен аспект. Не очекував толку добро да се понаша толкаво говедо :) Не удара многу на лепота, поготово у задницата, ама не е ни битно, пошто како пакет е закон!
ДСГ ми нема поента за ваква кола, и не знам зашто воопшто го има на понуда, ама ете... Нивно е да понудат, мое е да мрчам :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #65 на: 21 Јануари 2011, 15:29:55 pm »
ДСГ-то го нудат (претпоставувам) ради моментот на луксуз и опуштеност при возење.. И мене ми е непотребен, али разбирам зашто е таму.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #66 на: 21 Јануари 2011, 15:34:43 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да си ми жив и здрав... Многу добра кола... Ама мнооогу... Имам возено верзија со 1.8 ТСи, и ме изненади у секој можен аспект. Не очекував толку добро да се понаша толкаво говедо :) Не удара многу на лепота, поготово у задницата, ама не е ни битно, пошто како пакет е закон!
ДСГ ми нема поента за ваква кола, и не знам зашто воопшто го има на понуда, ама ете... Нивно е да понудат, мое е да мрчам :)
Te прашав за лансерот нешто, ама може више си пишал, ај кажи ако знаеш. А ДСГ не го сваќај како којзнае што. Тоа е автоматикот на VW. Немора да има палки позади волан, ставо во Д и вози. Има и те како логика.

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #67 на: 21 Јануари 2011, 16:33:20 pm »
.
« Последно менување: 04 Мај 2012, 23:24:50 pm zippo »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #68 на: 21 Јануари 2011, 16:36:35 pm »
Јас би земал Фиат Панда. Дефинитивно најдобро возило за 6600 евра во МК услови

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #69 на: 21 Јануари 2011, 16:42:31 pm »
ama zatoa barem ednas nedelno znae da se krene strelkata na brzinomerot medju 900 i 1000 obrtai (inaku normalno raboti na 800) i vo toj slucaj do Belvi u 4-ta i posle se e OK,

да не ја возиш на миминум нафта?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 21 Јануари 2011, 17:10:46 pm »
.
« Последно менување: 04 Мај 2012, 23:24:16 pm zippo »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #71 на: 21 Јануари 2011, 17:19:08 pm »
Тоа се случува секаде, конкретно кај мене на ТДЦи. Моторот може да стои некое време малку на повисоки вртежи (900 рецимо) и ќе падне. Нормално си е.

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
« Одговори #72 на: 21 Јануари 2011, 17:34:14 pm »
.
« Последно менување: 04 Мај 2012, 23:22:40 pm zippo »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #73 на: 21 Јануари 2011, 19:17:59 pm »
Тоа се случува секаде, конкретно кај мене на ТДЦи. Моторот може да стои некое време малку на повисоки вртежи (900 рецимо) и ќе падне. Нормално си е.

Имав еден комсија со Рено Канго 1,9Д. Пред 3-4 години го купи ново и моторот си работеше на нормални 800 вртежи. После жена му стана дипломат и отидоа цела фамилија во амбасадата во Турција. Таму седеа 2-3 години и го однесоа и Реното таму. Кога се вратија (ја возеле колата товарена) се пожали дека вртежите не му паѓаат под 1200. Се сеќавам дека на сервис му сменија нешто за евтини пари (не знаеше и тој што му смениле) и вртежите паднаа на 800.

Дали си проверил евентуално филтерот за воздух да не е затнат и нечист па да се мачи моторот или слично?
Мене на Спаркот во упатството ми пишува дека ако станат вртежите променсливи без гас дека треба да се сменат свеќици, кабли и филтер за воздух.

Еј, а што не му смениш ти свеќици на Голфот? Што знаеш, отиди во Порше може ќе ти се нафатат да ти ги сменат  :D :D :D :o :o :o :D :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #74 на: 21 Јануари 2011, 19:32:01 pm »
Свеќици на дизел?
Нема проблем возилото (мене ме цитираше) со ништо освен малку нечисто гориво и ладни температури, како и сите други возила. Нема потреба од било какви зафати во поглед на сервис. Истото се случува и на други возила, на пример со бензинец кога се поткренува од 800-900, на 950-1000 и тоа се враќа во нормала кога температурата на водата ќе се качи над 50 степени.