Автор Тема: Вработување  (Прочитано 578202 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
Одг: Вработување
« Одговори #2490 на: 03 Јануари 2015, 18:31:04 pm »
Треба да се почитува кога некој нуди работа. Каква-таква. Кој си сака ќе има можност да се пријави, а и да се пријави ако не му се свиѓа немора да прифати. Тоа си е индивидуална работа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2491 на: 03 Јануари 2015, 18:33:34 pm »
Mile ako vrabotis nekoj dali ti nema da mu znaes ime prezime adresa maticen broj I sl.? Dali ako vraboteniot gi snimis kaj so ti kradi nema da odgovara za toa?
Znaci edno e da baras rabotnik/cka  so iskustvo a drugo e da neznaes so baras a pritoa ne otkrivas nisto za toa so nudifirmata.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2492 на: 03 Јануари 2015, 18:39:54 pm »
Мече, ај да ја смириме малце топката. Знаеш дека јас рботам со консалтинг за фирми, па мислев дека ќе ти текне дека сакам да помогнам на другарите форумџии и апликациите да ги пратам кај клиентот и да речам: повели директорке, ова се наши деца, сестри, мајки, сопруги на мои луѓе, не се било кои превари со какви се соочувате секој ден.

Јас знам точно што барам. Затоа убаво објаснив, погоре едитирав еден пост со малку повеќе информации. Значи вработениот ќе добие се што му следува по закон за работни односи (затоа што си го познавам клиентот и знам дека работи се 100% чисто и уредно), а платата реков дека е стандардна плата за таков тип на работно место, од 8 до 14.00 денари како што се движи скоро секаде. Бујрум, пратете ми податоци за ваши познати, јас ќе ги препратам каде што треба, па кој колку го бива нека се исвценка за плата. Може ли така?

За две недели ќе доаѓам во Битола заедно со клиентот. Ќе поставам компјутери, камери, софтвер, процедури за работа, ќе извршам техничка и правна обука на продавачите и ќе се започне со работа. Предност имаат  оние апликации кои ќе ги препорачам бидејќи клиентот нема искуство и познанства во Битола. До тогаш таа работа треба да се заврши.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2493 на: 03 Јануари 2015, 18:45:54 pm »
Epa vaka da kazese od pocetok ke bese drug muabet ama izgleda dosadno tie niz doma pa sega aj ke se tinkame na forum.Jas mozam da prasam nekoi licnosti ama moram da im kazam gore dolu so se nudi.

edit: jas neznam jas so se bavam a ne ti eate. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2494 на: 03 Јануари 2015, 18:48:15 pm »
Јас мислев дека се познаваме доволно време и доволно добро. Мислев дека ќе се разбереме, ама ете, сеуште требало време за запознавање.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2495 на: 03 Јануари 2015, 18:51:22 pm »
Na nareden sobir ke se zapoznaeme podobro. :-*

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #2496 на: 03 Јануари 2015, 19:16:02 pm »
Миле во право си ама и не си, неможе да бараш а нит си кажал за каде нит услови нит плата. За што ќе пушта некој ЦВ?

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #2497 на: 03 Јануари 2015, 19:55:45 pm »
Bitola vazi devizata  "sakam da najdam rabota ama poarno da ne ja najdam".Pa vidi sega ti.Ima rabotnici ama site Zabeni zaminaja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2498 на: 03 Јануари 2015, 19:57:45 pm »
Батка, јас да ја пренесам информацијата, а на кому му треба работа ќе се обиде да ја добие.
Кажав и за услови, кажав и за плата. Аман, нели читате? Нели го знаете законот за работни односи? Па секој мора да знае барем елементарно, колку да му е јасно кои му се права и кои му се обврски.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #2499 на: 03 Јануари 2015, 23:53:57 pm »
Се извинувам сум го рипнал тој пост

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #2500 на: 04 Јануари 2015, 01:32:11 am »
Нели го знаете законот за работни односи? Па секој мора да знае барем елементарно, колку да му е јасно кои му се права и кои му се обврски.

И ја го знаев законот за работни односи, па неколку пати се случуваше да работам 7 дена во неделата без право на слодобен ден затоа што на директорот така му прднало на паметот, за глупост да ти рече оваа недела сте казнети и немате право на слободен ден.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2501 на: 04 Јануари 2015, 03:09:21 am »
Ako nekoj razbere negde po skopjevo da baraat sofer na kombe so B kategorija pisete mi u PP :) fala :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2502 на: 04 Јануари 2015, 03:27:24 am »
Распрашај се по пекариве,они бараат нонстоп,ама терсене работно време имаат

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2503 на: 04 Јануари 2015, 12:03:10 pm »
Нели го знаете законот за работни односи? Па секој мора да знае барем елементарно, колку да му е јасно кои му се права и кои му се обврски.

И ја го знаев законот за работни односи, па неколку пати се случуваше да работам 7 дена во неделата без право на слодобен ден затоа што на директорот така му прднало на паметот, за глупост да ти рече оваа недела сте казнети и немате право на слободен ден.

Не може да те казни со немање на право на слободен ден. Значи правото на слободен ден ти е дадено од законот и никој не може да ти го земе. Прати му трудова инспекција г’с мајчин да му заебам. Затоа седни заврши факултет, најди саглам работа да не треба да си имаш работа со криминалци.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54989
  • Махер
« Одговори #2504 на: 04 Јануари 2015, 12:07:01 pm »
Ако ги дyпиш вработените, ќе те мразат. Ако те мрзат вработените, ќе се куpопецаат. Ако се куpопецаат ќе страда профитот. Ако страда профитот ти ќе бидеш дyпен. Сам себе го дyпел.