Мече, ај да ја смириме малце топката. Знаеш дека јас рботам со консалтинг за фирми, па мислев дека ќе ти текне дека сакам да помогнам на другарите форумџии и апликациите да ги пратам кај клиентот и да речам: повели директорке, ова се наши деца, сестри, мајки, сопруги на мои луѓе, не се било кои превари со какви се соочувате секој ден.
Јас знам точно што барам. Затоа убаво објаснив, погоре едитирав еден пост со малку повеќе информации. Значи вработениот ќе добие се што му следува по закон за работни односи (затоа што си го познавам клиентот и знам дека работи се 100% чисто и уредно), а платата реков дека е стандардна плата за таков тип на работно место, од 8 до 14.00 денари како што се движи скоро секаде. Бујрум, пратете ми податоци за ваши познати, јас ќе ги препратам каде што треба, па кој колку го бива нека се исвценка за плата. Може ли така?
За две недели ќе доаѓам во Битола заедно со клиентот. Ќе поставам компјутери, камери, софтвер, процедури за работа, ќе извршам техничка и правна обука на продавачите и ќе се започне со работа. Предност имаат оние апликации кои ќе ги препорачам бидејќи клиентот нема искуство и познанства во Битола. До тогаш таа работа треба да се заврши.