Не би знаел во Пасат како се има покажано, затоа прашувам.
@Deni @velestrumf
Od E39 se prefrliv na VW Passat Variant B7 1,6 TDI blue motion model, najkatastrofalno nesto.
Posle godina dena ja zameniv za bmw E91 320D.
kolata e koncepirano za zena so mali deca da si vrsi raboti niz grad, da zeme deca od gradinka, do supermarket da trkne da natovari, na kafe da si ja poseti majka i...
na avtopat do 120-130 i tolku ali so mnogu maki.
za patuvanje dolgi relacii zaboravi. krsh.
mnogu slab kvalitet i voznja, volan, vnatre plastika itd..
od passat samo Highline edition i toa so 2.0 motor najakiot 170ks
ali ne se isplati spored mene passat od vw gamata, pre a4 bmw3 ili mercedes C.
od vw samo golf i polo, se drugo e kako bog da.
mislam deka skoda superb e pokvalitetna od passat, a i mnogu povekje nudi.
Некако не ми е за верување дека е до толку лош Пасатот во таа изведба. Ако стварно, онда срамота.
Али не знам, немам искуство со таа генерација на Пасат со тој мотор.
@velestrumf Passatot go sporeduvame so seriozni modeli koi imaat dolgogodisna tradicija i profesionalnost pozadi sebe
na pr bmw 3 mercedes c audi a4, firmi koi vazzat nesto i davaat i obrnuvaat vnimanie na site detali vnatresni i nadvoresni detali, setup na volan, servo, kocnici, vozzna,aerodinamika, kvalitet na materijali i red drugi raboti...
passatot highline 2.0 i tolku kosta otprilika 40.000 EUR so 150ks TDI 2.0
i dimenziite se tie:
Passat Variant B8 4,76mx1,83m razmak na trkalata 2,78 1780L Volumen
BMW 3 Touring G21 4,71mx1,83m razmak na trkalata 2,85 1510L Volumen
318d so 150ks se nudi za 39.000e
Znacci od ova se gleda deka kabinata na passatot e pokratka za 7 cm zatoa gepekot e podolg i sobira povekje.
sto znacci nie diskutirame za sliccni avtomobili so sliccni dimenzii i ista jaccina na motori i cena.
vo taa sporedba passatot gubi vo site kategorii osven vo gepek.
zatoa i nikoj ne dava tolku pari za passat.
gi zemaat poslabite modeli i se zaebuvaat, zatoa sto taa kola si bara motorna snaga so taa karoserija i tezzina. plus site sporedni agregati se ranat od motorot, koga ke se dodade i toa se gleda deka passatot po samata koncepcija treba da bide default 2.0 150ks nagore zatoa sto e karoseriski predimenzioniran.
Inacce za niz grad i da zavrsish domashni raboti kako sto opisav pogore e epten prakticen model.