Кај мене веќе ги објавија цените на моделите за голф мк8 и мислам дека ќе бидат тука негде и во Македонија.
@zeroSignal дали има некаква најава од порше?
Интересно е што во моментов се нуди само послабата дизел варијанта со 115кс.
Друга работа, има само две нивоа на опрема.
Ова лајф уствари е повеќе од доволно и има страшно многу опрпема. Како на пример навигација, предни лед светла, греачи на седишта, автоматска клима, адаптивен темпомат, фронт и лејн асист, сензор за дожд и светла, бандажи 16ки, паркинг сензори итн. разликата со стајл опрема уствари е во лед плус светлата, седиштата и iq travel assist како кај новиот пасат.
Реално голфов кога ќе изелзе ќе биде мислам во сериска опрема бр.1 во својата класа. Сепак не смее да се заборави педерскиот подег каде што го тргнаа амортизерот на хауба и го тргнаа мекиот/тапациран материјал што си стоеше во фиоката а сега е гола пластика. Новата октавија на пример има амортизер на хауба. Мене ми изгледа како да пробуваат нешто да заштедат на сметка на тоа нудата навистина богата опрема.
И да се разбереме, цениве во реалност се минимум 1.000 евра помалце а може и ќе добиеш гратис зимски гуми или каско за една година.