Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 396944 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #600 на: 23 Септември 2015, 00:39:46 am »
као беше она? fehler wagon? или поинаку некако беше?

пак дојдовме до тоа... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #601 на: 23 Септември 2015, 00:42:46 am »
Ако почне нукларна светска војна таа ќе биде прва, а не трета. ;D

Волу смотан, не е исто

нуклеарна светска војна

и

3та светска нуклеарна војна.

;D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #602 на: 23 Септември 2015, 00:43:59 am »
Секој со свои размислувања уствари. Мене не ме ни допира ова, исто како да не се случило.

Епа шо се мешаш ондак со голо г’зе кај што магариња си ги мерат? ;D
Не знам зошто тоа така си го доживуваш. Никој не паѓа во несвест во врска со темата. СИ праиме муабет фин лаган. Кешки нека не се дешаваат срања како нуклеарни војни и други срања со жртви оти тогаш па ќе бидеме офтопик.

Џиз’с, убаво си кажа Спенсер трета светска нуклеарна војна. Првата беше 45-та година, втората беше нуклеарна али ладна војна, следната би била трета.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #603 на: 23 Септември 2015, 00:47:00 am »
Моментот со ланецот е милион пати позначаен во реалноста. Затоа што тоа може да те остави на пат, или да ти направи реален проблем.

А дали во Америка возеле некоја кола што е иста со овие нашиве што ги возиме секојдневно од 2015та година, мање више.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #604 на: 23 Септември 2015, 01:10:00 am »
Нема да ја трујам темата со ова, имајте си свои убедувања ама до сега немало ниедна нуклеарна војна. А кога ќе има, ќе биде и последна.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #605 на: 23 Септември 2015, 06:59:19 am »
Споредбата со ГМ и Хонда нема везе. Во ниеден момент немаше индиции дека Хонда намерно ги расипала или на било кој начин делувала на функционирањето на аир-беговите.

Можеби веќе знаете, ама сепак да ја појаснам целата историја со лаширањето на податоците за емисија на издувни гасови од VW.

VW имал два мода на ЕКУ-то:
- dyno calibration - автоматски се активирал кога колата била тестирана за емисија на издувни гасови. Вградениот “прекидач“ чувствувал дека колата е на Дино и го вклучувала сетапот кој ги држел штетните емисии во дозволени граници.

- road calibration - кога прекидачот осетел дека колата е во нормална експлоатација се вклучувал овој мод и емисијата на NOx се зголемувала за 10-40 пати !

Заклучокот на ЕПА (Environmental Protection Agency) е:
"Due to the existence of the defeat devices in these vehicles, the affected Volkswagen vehicles do not conform in all material respects to the vehicle specifications described in the applications for the certificates of conformity that purportedly cover them..."

а историјата со овој проблем оди вака:

Maј 2014 The West Virginia University’s (WVU) Centre for Alternative Fuels, Engines and Emissions публикува студија во која се објавени многу повисоки од декларираните вредности за загадување на Џета 2012 и Пасат 2013. БМВ Х5 е исто така тестирано но ги поминало тестовите. Информирани се California Air Resources Board (CARB) и the Environmental Protection Agency (EPA) .

Лето 2014 WV се правда пред EPA дека зголемените емисии може да се резултат на технички неисправности и неочекувани услови при експлоатација.

December 2014 VW iдоброволно повикува на преглед 500,000 возила за проблемот

6 Maј 2015 CARB, во содејство со EPA, спроведува тестирање на овие возила во лабараторија и при нормална експлоатација на отворен патза да ја потврди ефикасноста на преземените мерки од повикот на VW. Тестирањата покажалњ минимални придобивки.
Ниту еден од посочените технички проблеми сугестирани од VW не можел да ги објасни повисоките тест резултати во добиени во реалност.

Лето 2015 CARB и EPA јасно му даваат на знаење дека нема да ги одобрат сертификатите за конформност за 2016 за моделите на VW’s 2016 се додека производителот адекватно не се изјасни за абнормалните аномалии при емисијата на издувни гасови.

3 Септември 2015 За време на средбата VW признава дека дизајнирал и инсталирал уред за модификација во овие уреди во форма на софистициран софтверски алгоритам кој детектира кога возилото е на тестирање за емисија на издувни гасови !!!

18 Септември 2015 CARB и EPA го обелоденуваат нивните откритија, тврдејќи дека Volkswagen прекршил 2 оддели на Clean Air Act, прво со понуда и продазба fна возила кои не се во согласност со сертификатот за конформност, и второ со производство и инсталирање на модул со способност на превклучување за да ги победат тестовите за емисија на издувни гасови.

И не гледам тука некоја причина за да се турни од пазарот или било како нечесно му се наштети на Фолксваген.
СИ го барале, си го добиле.

Америка и демократија на дело.
А вие правдајте го VW колку сакате.

Секоја чест за напишаново! Какви политики, војни, хибриди, приуси. Малку чил од теории на заговор. Доказите се пред вас.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #606 на: 23 Септември 2015, 07:35:54 am »
Се фативте за VW како загадувал со најнови мотори.
Ај кажете ми како загадуваат донесенине коли стари по ХХ + години кои исфрлаат чадови од ауспух како гаврани, + со извозени милион километри.
Да не зборувам за кршевите кои едвај поминуваат регистрација, а притоа трошат 1 литар уље на 1000 километри.
Колку тие ги задоволуваат стандардите за заштита на животна средина и емисија на штетни издувни гасови???

А се раскаравте за кој бил у право а кој не.
Да, имаат они вина, си признаа, и ке си тера постапка. Ама далеку е дека е тоа толку трагично како што се опишува..
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
« Одговори #607 на: 23 Септември 2015, 07:38:23 am »
Ах бе македонче. Специјална врста живтотињска. Ова му доѓе исто како последниов скандал со прислушувањето и откриените криминали од власта.  Знаеш дека те одрале за сите пари, дека праеле глупости уместо паметни работи, дека работат на твоја штета наместо да ти напраат нешто поарно, и дека гледаат само за свој џеб, имаш и докази дека е така и дека те праат мајмуни, и ти пак си спремен да гласаш за нив.
Така и ова со VW. Знаеш дека се кабает и дека се манипулатори и за квалитетот на возилат и за чесните намери, ама не те боли - голф си е голф.
И пак истиот изговор што само кај нас се користи како оправдание: „па и другите лажат и крадат“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #608 на: 23 Септември 2015, 08:05:20 am »

Ах бе македонче. Специјална врста живтотињска. Ова му доѓе исто како последниов скандал со прислушувањето и откриените криминали од власта.  Знаеш дека те одрале за сите пари, дека праеле глупости уместо паметни работи, дека работат на твоја штета наместо да ти напраат нешто поарно, и дека гледаат само за свој џеб, имаш и докази дека е така и дека те праат мајмуни, и ти пак си спремен да гласаш за нив.
Така и ова со VW. Знаеш дека се кабает и дека се манипулатори и за квалитетот на возилат и за чесните намери, ама не те боли - голф си е голф.
И пак истиот изговор што само кај нас се користи како оправдание: „па и другите лажат и крадат“.
Не е исто, зошто овие од власта се прават наудрени и ништо не признаваат. Од VW веднаш имаме извинувања, одговорноста не ја префрлаат кон други и укажувања дека овој проблем ќе се реши. Македончето нема свест за ваков или сличен потег.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #609 на: 23 Септември 2015, 08:15:30 am »
Солза од око ми капна....

Туку, да се потсетиме дека на лажговциве не им е прв пат да бидат фатени како лажат. Cо ADAC лажеа за возило на годината во Германија за Golf 7: http://www.reuters.com/article/2014/01/20/germany-cars-scandal-idUSL5N0KU2HA20140120

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #610 на: 23 Септември 2015, 08:31:46 am »
Јас не разбирам што сакаш ти сеа? Ја признаа грешката, се извинија и сега оди тешкиот период за нив. И повторно ќе бидат таму каде што се Тојота, на врвот. Ако се правеа наудрени пак солзи ќе ти капеа....убаво си напиша специјална врста животињска.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #611 на: 23 Септември 2015, 08:38:33 am »
Ако ме прашуваш што сакам сеа јас, одма ќе ти кажам.  Сакам да видам лаговци казнети така здраво, да им дојде памет и да не им се даде воопшто прилика да дојдат пак во позиција да излажат дури и да сакаат. Тоа сакам. Фер избори сакам. Без менипулирани гласови. Па нека победи подобриот. Ако се толку добри, зошто имаат потреба да лажат?

А ти што сакаш од мене? 

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1304
« Одговори #612 на: 23 Септември 2015, 09:30:42 am »
У секој случај нас македонциве не не тангира случајов воопшто, бидејќи кај нас по техничкиве и да има сонди за у ауспух или фатиле пајажина, или р'ѓосале или се распаднале од неупотреба. КОнтрола никој жив не прави, а фала богу нити некој казнува, нити некој отстранува од сооброќај. Тргни од ТАМ-чиња преку ФАП-ови, па се до новокомпонирани фраери што возат 3-ки, 5-ки, 4-ки, 6-ки 8-ци, C,E,S-класи и да не набрајам какви се не аута што ги возеле баби, а чурат ко парни локомотиви и праат темни облаци што ни господ не може да ги растера. ДАлеку сме ние светлосни години од овие “светски проблеми“.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #613 на: 23 Септември 2015, 09:32:30 am »
Па ке бидат казнети, зарем ти се сомневаш во тоа? Америка е, не е Македонија и Грујо. Факт е дека лажеле. Одма си признаа.  Моментално тоа остава многу лоша слика, но сакале или неќеле факт е дека тоа не ги прави VW неквалитетни или слично. Многу се конкурентни на пазарот и има премногу причини за тоа. Неможе само со лажење да се најголемиот производител на автомобили заедно со Тојота.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #614 на: 23 Септември 2015, 09:37:01 am »
Се фативте за VW како загадувал со најнови мотори.
Ај кажете ми како загадуваат донесенине коли стари по ХХ + години кои исфрлаат чадови од ауспух како гаврани, + со извозени милион километри.
Да не зборувам за кршевите кои едвај поминуваат регистрација, а притоа трошат 1 литар уље на 1000 километри.
Колку тие ги задоволуваат стандардите за заштита на животна средина и емисија на штетни издувни гасови???

Ова е убав момент да се прикажат бројките на продадени возила на глобално ниво со кои до вчера целата групација се фалеше , да претпоставиш дека секое возило во просек ќе се вози во наредните 8-10 години и дека секоја година ќе се продаваат уште по толку возила со истиот "проблем" доколку не беа фатени на дело.

Во посиромашните земји, па и кај нас се купуваат кршови, али не се купуваат по пола милион кршови годишно.

In the other news..

VW scandal: chief executive Martin Winterkorn refuses to quit

http://www.theguardian.com/business/2015/sep/22/vw-scandal-escalates-volkswagen-11m-vehicles-involved