Шала на страна али и јас возам кола од VAG групација и сум на плин, пошто секогаш сум бил со став дека Дизел коли треба да се укинат ради што се НЕеколошки.

Али ме чудат луѓево што мислат дека живеат во праведен - розев свет каде има добри и лоши..... Значи сите прават прљави работи се со цел да постигнат поголем успех, така функционира модерниот капитализам, за жал.
Е сега од аферава мислам дека можи ќе искочи на виделина "прљавиот веш" и на другите компании, ако почнат да се оцинкаруваат меѓу себе пошто нели, индустриската шпионажа секако дека на велико постои.
Али лично мислам дека Корпорацииве обично имаат џентлменски меѓусебен договор да се обрачунаваат преку медиуми и ќе си помине работава без многу спектакли.
За разлика од нашиве Шупачки политичари што ги спомињате кои извадија работи кои се во сечија штета...
Како и да е, VW ќе си ја преброди и оваа криза, како што ги пребродиле кризите и другите: Fiat, AlfaRomeo, Peugeot-Citroen, Nissan, Samsung, Sony.... (сите овие биле пред банкрот)