Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 396946 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #585 на: 22 Септември 2015, 23:48:51 pm »
Loso si razbral.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #586 на: 22 Септември 2015, 23:50:21 pm »
Цитат
Зоки жити бога како купувач побитно ти е дали колата за цел животен век ќе ти загади како еден стар автобус на ЈСП за еден месец, или  дали ќе ти ги исполни очекувањата во перформанси, квалитет и удобност?

Ало, дали сте при здрав разум?

Очекувања во перформанси и квалитет?
Па тој толку поуздан, квалитетен и технолошки напреден 2.0 тди ги надминува еко-нормите за 40 пати !!!

И пази, тоа не е се ! Фолксваген наместо тоа „технолошко чудо“ да го подобри - тој ги штелува резултатите !
Ако се толку напредни и квалитетни, како што сакате слепо да верувате, проблемот требаше да го остранат уште во развој.

Вака Вие, слепите следбеници на брендот најмногу сте изневерени. Но не, тоа некој „странски служби„ со комбе вадат дел невистинити, дел полувистинити и мал дел вистинити податоци за да го срушат брендот ?!?!

Жално.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #587 на: 22 Септември 2015, 23:53:14 pm »
Јао и после жени биле комплицирани.  ;D  :P

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #588 на: 22 Септември 2015, 23:54:42 pm »
Така де, БМВ само 20 пати, ФауВе 40. Срамота.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #589 на: 23 Септември 2015, 00:07:36 am »
Овие бројки од ракав ги истресе, на лото ти паднаа или Баба Ванѓа ти ги кажа?

А и шо К*р се фати за БМВ, ако возам не значи дека се крстам во него. Јас не сум венчан за брендот како некои овде. Ако и тие заебале да си сносат одговорност, а ја ги гонам доживотно у ПМ.

Во една тема се отепавте од плачење за дефектот со ланчето и затегачот оти од џеб требаше да си платите за поправката. Сега не е проблем, иако VW К*Р в'очи ви пика ама ви вика: Магла е!

Епа сега да ве напучат на технички сами да си го средите проблемот или нема регистрација, па да ве видам. Па после држете ми предавања за стар автобус од ЈСП.
Има сите да се исподавиме од вашите солзи, ќе рикате `ко магариња и ќе плукате по Фау-Ве да си го реши проблемот оти вие не сте виновни.
« Последно менување: 23 Септември 2015, 00:17:47 am ZokiPet »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #590 на: 23 Септември 2015, 00:17:27 am »
:D

Зоки батка.... батка бе? Бан те чека ало, каде си тргнал со тој attitude?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #591 на: 23 Септември 2015, 00:18:27 am »
Среќа во МК никој нема да помине регистрација така зошто немаме AdBlue системи. :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #592 на: 23 Септември 2015, 00:20:45 am »
Не ми се верува колкава фама дигнавте за НИШТО. Во светот секојдневно се дешаваат ствари што се МИЛИЈАРДА пати полоши од овој случај, а вие се фативте за ова ? Шта речи. :) Ќе колете ќе убивате ќе пцуете, за некои издувни гасови ? :) Смешни сте. :D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #593 на: 23 Септември 2015, 00:23:48 am »
Абе Зоки што се возбудиваш толку незнам...ако 2.0 тди во голф 7 има 40 пати поголема емисија на штетни гасови(co, co2, nox, pm) од што треба, тогаш колкава емиија на штетни гасови имаат повеќето од возилава што се возат кај нас?
Можеби само некое од овие е за 40 пати поголемо па медиумите преувеличуваат, кој ги знае.
Јас попрво би забранил еден камион/автобус од 1970 да се движи него ли 100 возила од 2015.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #594 на: 23 Септември 2015, 00:24:27 am »
За што бе бан, Миле? За VW? Да не сум на фау-форум?

Не мора да се мачите, сам се банирам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #595 на: 23 Септември 2015, 00:27:47 am »
Спенсер батка. Ресетирај се. Параметриве нешто ти се скроз декалибрирани, исто као и Фолксваген.
Треба да научиш да не споредуваш проблеми со проблеми. Сите проблеми се решаваат. Не можеме сега да дозволиме самоволие и криминал затоа што во светот имало „поголеми“  проблеми. Сите проблеми треба да се решаваат во исто време, зошто ако одиме по твојава логика колку повеќе време тече толку повеќе ќе се трупаат проблеми.

Иначе ова што го прави Фолксваген е само капка во морето. Во секоја држава и секоја дејност постојат калкулантски девијантни однесувања. Луѓето се мајстори за прикривање страња и пуштање во оптек неточни информации со цел создавање и обликување на јавното мислење. Страшно е да се помисли какви се не измами се случуваат секојдневно.

За што бе бан, Миле? За VW? Да не сум на фау-форум?

Не мора да се мачите, сам се банирам.

Шала бе па и ти не сфаќаш. Иначе да, на про-фауве форум си, нели гледаш? Тоа ти е исто како вмро-дпмне само у вези Фолксваген ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #596 на: 23 Септември 2015, 00:34:55 am »
Спенсер батка. Ресетирај се. Параметриве нешто ти се скроз декалибрирани, исто као и Фолксваген.
Треба да научиш да не споредуваш проблеми со проблеми. Сите проблеми се решаваат. Не можеме сега да дозволиме самоволие и криминал затоа што во светот имало „поголеми“  проблеми. Сите проблеми треба да се решаваат во исто време, зошто ако одиме по твојава логика колку повеќе време тече толку повеќе ќе се трупаат проблеми.

Иначе ова што го прави Фолксваген е само капка во морето. Во секоја држава и секоја дејност постојат калкулантски девијантни однесувања. Луѓето се мајстори за прикривање страња и пуштање во оптек неточни информации со цел создавање и обликување на јавното мислење. Страшно е да се помисли какви се не измами се случуваат секојдневно.

Шефе во ред е тоа, ОК значи, праеле незаконски работи - ќе го јадат финансиски, и реноме губат и сл. Мене ми е тоа што се напнаа луѓево, сите се кренаа на нозе, небаре некој им го заклал семејството ало ???   Да кажат дека се лансира нуклеарка за 5мин и почнува 3та светска нуклеарна војна, тука уште ќе се тупи за издувните гасови на волксваген. топ :)
Сакам да кажам, за најголемите и најсериозни проблеми се ќути, никој ништо не кажува а сега за некое тотатлно небитно срање дигнаа фама ненормална. Кулирајте луѓе. Секој со свои размислувања уствари. Мене не ме ни допира ова, исто како да не се случило.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #597 на: 23 Септември 2015, 00:36:05 am »
Ако почне нукларна светска војна таа ќе биде прва, а не трета. ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #598 на: 23 Септември 2015, 00:37:37 am »
Не извртувај, убаво си кажав. ;D :D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #599 на: 23 Септември 2015, 00:39:28 am »

Шефе во ред е тоа, ОК значи, праеле незаконски работи - ќе го јадат финансиски, и реноме губат и сл. Мене ми е тоа што се напнаа луѓево, сите се кренаа на нозе, небаре некој им го заклал семејството ало ???   Да кажат дека се лансира нуклеарка за 5мин и почнува 3та светска нуклеарна војна, тука уште ќе се тупи за издувните гасови на волксваген. топ :)
Сакам да кажам, за најголемите и најсериозни проблеми се ќути, никој ништо не кажува а сега за некое тотатлно небитно срање дигнаа фама ненормална. Кулирајте луѓе. Секој со свои размислувања уствари. Мене не ме ни допира ова, исто како да не се случило.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D