Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 396919 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6861
  • Бенве сие бенве
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #465 на: 20 Септември 2015, 09:53:45 am »
Вчера качуваа една 7мица на шлеп. Да лупнеш 20к еур т.е. да го купиш најскапото и најценетото возило во класата и да те остави дефект по една година користење мислам дека не е ок. Квалитетот на VW после голф 3 и пасат 4 не е повеќе тој што некогаш бил.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
« Одговори #466 на: 20 Септември 2015, 10:25:47 am »
А знаеш што точно се случило со колата па можеш да дадеш ваков коментар, или од ѓутуре?

Ја не глеам многу Вејрони по улициве, изгледа не се погодија.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #467 на: 20 Септември 2015, 10:31:15 am »
зеро друже.. што и да се случило со колата (и осигурач нека прегорел, зш глушец му гризнал кабел), истата останала таму кај што е, и морала со шлеп да се носи... небитен е дефектот... 7-ца нова, 1 година стара, тазе купена, откажала... тоа е нај битното...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #468 на: 20 Септември 2015, 10:32:22 am »
Гумите здрави и беа, за да не запали и да ја влечат за да ја качат може да е било што. Ти си пристрасен кон VW и никогаш нема да пишеш лош збор за нив. Ние имаме 2 дома и јас пак би купил, само факт е дека не се на тоа ниво од пред 15год. На Полото што го имав 2003г 9n серија моторот работеше по лошо од 1.4тди, гасеше во вожња за потоа само да запали. Други маани да не му ги бројам.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #469 на: 20 Септември 2015, 11:33:18 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.telegraf.rs/vesti/1758765-na-rubu-bankrota-folksvagen-povlaci-500-000-automobila
  Jbg..Amerika e toa ne Germanija. Inace da veruvas na evropski potocno germanski portali i testovi za neprikosnoveniot kvalitet na Vw e isto ko da mu veruvas na Latas deka nie sme lideri vo regionot pp ekonomski rast. Sum pisal i porano..site se gore dole isto sranje samo nekoj ima poveke pari i sens za marketing a nekoj ne.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #470 на: 20 Септември 2015, 11:39:50 am »
Нов Пасат. Купен пред месец и кусур.
Платен 39к евра.
Најбанален дефект кој не можат да го решат по 3 пати одење во сервис.
Саатот касни.
Возиш колата, ја оставаш после работа, пример 16 часот, сабајле влегуваш во кола и гледаш дека наместо 7 и 30, часовникот покажува 6.45???

Порше Макеоднија неколку пати се извинува за тоа што не можат да го средат дефектот.
Прво мењаа наводно некој модул, па вториот пат нов софтвер, третиот пат незнам што.
За проблемот да е повторно присутен и да добиеме одговор, навистина во моментот не можеме да го решиме проблемот, но ке ве исконтактираме.
39К евра. Саат не работи :)
Дај боже да остане само на тоа.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #471 на: 20 Септември 2015, 11:52:37 am »
Се синхронизира со погрешна временска зона.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #472 на: 20 Септември 2015, 11:53:56 am »
Некоја на Венера (или веќе која планета), Кај што денот трае 15-20 минути подолго:) А можда и додека мирува патува со брзини блиски до брзината на светлината ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #473 на: 20 Септември 2015, 11:55:58 am »
Sum pisal i porano..site se gore dole isto sranje samo nekoj ima poveke pari i sens za marketing a nekoj ne.

Некој има повеќе потреба од маркетинг за да замаскира повеќе срања, некој не.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #474 на: 20 Септември 2015, 11:56:38 am »
Некоја што е поназад 1 или 2 часа.

Често ми се случува и на други уреди кои имаат автоматско сетирање на времето, затоа шпекулирам дека тоа е проблемот. Дури и Виндоус го прави истото, мрда по 10,20 минути наназад за да ја достигне зоната полека-полека.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #475 на: 20 Септември 2015, 11:58:23 am »
Spored Deni Passatov e online celo vreme... Na volku branenje tebe i na zero trebase da vi dadat po edna kola gratis

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #476 на: 20 Септември 2015, 12:02:31 pm »
Ебаве хејтерите шо сте...
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #477 на: 20 Септември 2015, 12:02:40 pm »

Често ми се случува и на други уреди кои имаат автоматско сетирање на времето, затоа шпекулирам дека тоа е проблемот. Дури и Виндоус го прави истото, мрда по 10,20 минути наназад за да ја достигне зоната полека-полека.

Зошто не би го „мрднал“ во еден потег, туку мора да мрда во чекори за да ја достигне зоната полека-полека? Да не се потресе од наглата промена?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #478 на: 20 Септември 2015, 12:04:10 pm »

Зошто не би го „мрднал“ во еден потег, туку мора да мрда во чекори за да ја достигне зоната полека-полека? Да не се потресе од наглата промена?
За да наеднаш не се почувствуваш по стар за пола саат :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #479 на: 20 Септември 2015, 12:14:05 pm »

Незнам. Затоа посочив дека голем број уреди кои сум ги користел со автоматско подесување така функционирале. Незнам зошто.
Spored Deni Passatov e online celo vreme... Na volku branenje tebe i na zero trebase da vi dadat po edna kola gratis
Овие на рака имаат, та за цела кола проблем било. Не е онлајн.

П.С. А може и се расипал Пасатот. Треба да му го сменат под гаранција.