Проблем е што имаш кола со 2WD, па сега треба да го браниш од некои причини.
Зошто? Кој има каков проблем? Јас не. Ти имаш проблем со концептот на кросовер.
Но, реално нема никаква предност пред 4WD
Има неколку предности: пониска набавна цена за исто ниво на опрема, помалце SPOF-ови и поедноставно одржување.
4WD кокошарникот беше 8 бона плус, пари кои не ми се даваа во отсуство на реална потреба од погон на сите 4.
Продаваат нешто што личи на теренец, а не е ниту од далеку.
!!! И
тоа ли е проблемот? Што
личи на теренец?? Што ако личи на теренец?
На што сакаш да личи коласо голем граунд клиренс? На формула 1?
Нека си кажат искрено, ова возило е за луѓе што сакаат добра прегледност на патот, во случај на судар со друго возило сакаат да бидат во повисокото (побезбедно) возило и нема да има никакви недоразбирања.
Кој да биде искрен? Некој со кросовер ти кажал дека купил тренец да го вози на терен? Кажи ми го кој е да му се насмеам.
Да, прегледноста и безбедноста се едни од добрите својства и не знам кој рекол дека не е така. За какви недоразбирања зборуваш? Кој со кого не се разбрал?
Едниствено гледам недоразбирање токму кај оние кои затоа што личи на теренец - бараат теренец и не го наоѓаат. На нив кажи им да немаат недоразбирања, не на мене. Јас ниту имав намера да купувам теренец, ниту ми треба теренец, ниту купив теренец. Да сакав теренец ќе купев теренец. Ама не сакав. Сакав кросовоер со големи тркала, удобно возење, накитен со опрема, мека внатрешност, доволно простор и ниска потрошувачка.
Кога сме веќе на темата, што да кажеме за оние кои на косилици ставаат широки гуми, спуштена суспензија и спојлери? Зарем тоа не е лажно? „Нее, ова не е најобична косилица. Ова е друмска крстарица, глеј колку широки гуми има и спојлер позади. But I digress...
Кросовер кој нема никакви теренски способности не треба да се нарекува така.
Да, логично, и затоа тaков кросовер не постои. Секој кросовер има теренски способности поголеми од обична кола, заради граунд клиренсот.
Ставање на заштитни пластики на возило со преден погон кое никогаш нема да види камче е маркетиншки трик.
Повторно ќе те предупредам дека не си во право, бидејќи дури и со погон на две тркала кросоверот овозможува да се буташ на места каде што не можеш со обична кола.
Утре преку ден ќе ти ги сликам тие наводно украсни, маркетинг трик пластики на што личат на мојата кола, па ти сам кажи дали се за украс или сепак објективно ме спасиле од фарбање крила и врати.