Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415863 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Втора жртва оваа недела на истиот пат.
 http://tera.mk/edno-litse-zagina-a-chetiri-teshko-povredeni-na-patot-bitola-prilep/

Јас навистина не знам што прават луѓето....
Возат пијани, не почитуваат сигнализација, не знаат да возат... претежно тоа прават.
На Плетвар на пример хорор се случува, никој не е срплив, претицува на полна, се нешто се брза... инаку една статистика правиме јас и сопатникот мој изминатава година дена. На Плетвар, тие непочитувања, беспотребно брзање, претицвање на никаква видливост од спротивна страна... некои 85% одат на возила со СК таблици :)
И јас имам забележано дека најлошите претекнувања на Плетвар ги прават со Ск таблици, а очигледно е дека појма немаат од кривините на Плетвар. Најјаки се, влегуваат со сета сила в кривина и кога ќе видат дека не се фаќа, мавај со сета сила на кочница. Ок, не значи дека се скопјани, но големи се шансите.

П.с кај тополчани загинат еден, а на излезот од Прилеп за Плетвар загинало дете 24г со хонда цивик. Страшна работа...
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Не мора да значи, само кажувам дека ептен е забележливо непочитување на прописи на возачи со возила кои имаат СК таблици. Пола од нив се возила за достава.

П.С. Миле, се нема време за разонода со мали деца а? Па тука на еден куп теми се задеваш со другарчињата ;D

Ако бе шо, иначе ќе се заборавиме.

Добро е задевањето со другарчињата, некако ми се заспани, летаргични, уште ми се истите од пред две години, а од тогаш толку многу митови се исплескани.
Иначе пола коли во Македонија се со СК таблички, големи се шансите најлошите прекршоци да се правени од истите. И тоа што велиш, абе мајмуниве од Карго-Марго, Брза пошта се тркаат низ скопје со комбиња и мува не ги лази. Јас мислам решение се нема и нема ни да има.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Во саботата го возев истиот пат два пати Битола - Прилеп - Битола.
На одење ни една кола не ме премина на полна линија ни една.
На враќање назад 3 од 3 на полна линија  што ме поминаа беа Ауди А6 (c 6), Mercedes E class (w210) и комбе Mercedes Vito сите на SK таблици....
Јас 110км/х  возев

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Многу бавно си возел. Требало побрзо.

;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Исто така и јас најчесто гледам дека коли со СК табли возат лошо на таа делница.
Мене ми се хит на делот Росоман - Припел. Посебно ликови кои на секоја кривина маваат на кочница. Особено ако на кривината се појави возило од спротивна страна.

Едвај чекам да го направат новиот пат.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Цитат
алкотестирани се вкупно 272 возачи од кои кај 102 е утврдено присуство на алкохол над дозволеното

Ова не е жално, ова е катастрофа од невидени размери. 37% е ненормално голем процент. Јас се чудам уствари како нема повеќе жртви ако ова се смета нормално во вечерни часови.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
На враќање назад 3 од 3 на полна линија  што ме поминаа беа Ауди А6 (c 6), Mercedes E class (w210) и комбе Mercedes Vito сите на SK таблици....
Јас 110км/х  возев
Последно нешто шо ми паѓа на памет кога претицивувам е дали е полна или испрекината лента.Ако можам да претекнам безбедно и имам прегледност лентата не ми игра никаква улога.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Bravo sto lentata ne ti igra uloga!!! Sekoja cest!!! C c c...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Јас 110км/х  возев
Последно нешто шо ми паѓа на памет кога претицивувам е дали е полна или испрекината лента.Ако можам да претекнам безбедно и имам прегледност лентата не ми игра никаква улога.

иначе тоа испрекината, полна нема никаква врска со тоа дали е безбедно на тој дел да се претекнува или не. шо ја ставале си знаеш ти сам

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Плус мечето со камион претица на полни линии.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Појма немам зошто ја ставале. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Цитат
алкотестирани се вкупно 272 возачи од кои кај 102 е утврдено присуство на алкохол над дозволеното

Ова не е жално, ова е катастрофа од невидени размери. 37% е ненормално голем процент. Јас се чудам уствари како нема повеќе жртви ако ова се смета нормално во вечерни часови.

Мислам дека не е стварно толку голем процентот, колку што џандарите застануваа и казнуваа околу кафичи/кафани. Мислам, во ред е тоа, и најверојатно и така треба да биде - но нереално го искривува процентот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Значи дека релативно добро проценувале џандарите. А не дека 37% од возачите во градот се пијани. Или координирано работеле.

Што како и да е си е супер зошто тоа и треба да прават. Сигурно и нив им  е поинтересно да прават нешто тие 12ч дур се на работа отколку да се досадуваат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Цитат

Мислам дека не е стварно толку голем процентот, колку што џандарите застануваа и казнуваа околу кафичи/кафани. Мислам, во ред е тоа, и најверојатно и така треба да биде - но нереално го искривува процентот.

Точно, процентот не е баш најреален. Ама па и така треба, само што ќе седне во кола пијан- одма да се сече, зашто ако продолжи со возење по булевари може да направи глупост. Излез од парк навечер треба по аутоматизам да стојат со дрегер и секоја кола да биде проверена, како што и сум начекал неколку пати до сега. Пијаниве и тие на црвено што прелетуваат мора да се средат колку толку. Се' друго може да почека. :D 

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
И се тоа за само 150 денари такси.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.