Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426569 пати)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Стојам на црвено на семафор кај кјуби и бев прва кола. Уште не запалено зелено ми свири едно копито зад мене да тргнам, возам со ПП таблици. Јас прво им блендирам на тие што не тргаат, а ако многу се заборават тогаш ќе свирнам. Скопјаниве чуден народ се :D како само за нив да е Ск. А кога ќе дојдат во Прилеп на еден семафор не знаат да се престројат и редовно чекаат на слободно зелено ;D

Vo duhot na svirenjeto:

vo viena sum mnogu cesto i ne sum slusnal nekoj da sviri, a veruvam deka e isto i vo site evropski gradovi...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Еве стар Скопјанец.

Страхопоштовање за ваквите. Особено ако поминат 7 коли на зеленото во гужва во 16:20 наместо да поминат 2 коли.
Да не ја претера малце сеа :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Стојам на црвено на семафор кај кјуби и бев прва кола. Уште не запалено зелено ми свири едно копито зад мене да тргнам, возам со ПП таблици. Јас прво им блендирам на тие што не тргаат, а ако многу се заборават тогаш ќе свирнам. Скопјаниве чуден народ се :D како само за нив да е Ск. А кога ќе дојдат во Прилеп на еден семафор не знаат да се престројат и редовно чекаат на слободно зелено ;D

Vo duhot na svirenjeto:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

vo viena sum mnogu cesto i ne sum slusnal nekoj da sviri, a veruvam deka e isto i vo site evropski gradovi...

Виена е Level 100, таму да помислиш да поминеш на пешачки ти чита мисли и ти застанува :D

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305

Vo duhot na svirenjeto:

Виена е Level 100, таму да помислиш да поминеш на пешачки ти чита мисли и ти застанува :D

Не само Виена, туку цела Европа од Србија па нагоре ( за Босна не знам) дури и Хрватите ''читаат мисли'' . Е во Истамбул на пример и на твое зелено ќе те изгазат. Што јужније то тужније

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Е сега не мешај Хрвати со Виенци. Не се до толку има така малце поише од овде ама не е на тоа ниво.

Денес имало страшна сообраќајка на обиколница 2 коли од кои едната мнооогу згмечена. Незнам жртви дали имало

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Не да не се него допирна точка нема остатокот од светот со Австрија.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Vo duhot na svirenjeto:

Еве сабајлево, само што излегов од кола прописно една жена ме извади од памет пошто свирка во гаража не ечи, него корне....
Нормално нема тит-тит туку легна на свирка затоа што човекот пред неа малку поспоро се паркираше.
Доби сочна реакција и од него и од мене.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Дури сме на свирките, сериозно мислам да си го инсталирам ова вкола.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max

Vo duhot na svirenjeto:

многу сте грешка или пак не сте прошетале до Виена или запад
копита секаде има на светов, само дали сакаш да ги забележиш

во јуни ми е нај тазе, не ти читаат мисли туку ќе си почекаш да се ослободи за да поминеш на пешачки, паркинг нема мрсул да залепиш, како ќе знаевме дека еден ГТР и Е39-ка имаат автермаркет издуви ако не поминаа во круг 5 пати во петнаесет минути и на секоја промена во втора да го газат да заврти моторчето... ѓубре прелева од кантите, пошто многу народ и не се стига да се собере, празни лименки оставени покрај клупа ...

ја расипаа и Виена :(

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Пола балкан и блиски исток се пресели таму....со нив и срањето си дојде.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
незнам јас последен пат бев 2016, Феб, Март па Јуни.

од тогаш не сум бил.

Сигурно дека има копитари на сегде, битно е кој преовладува

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html

Vo duhot na svirenjeto:

многу сте грешка или пак не сте прошетале до Виена или запад
копита секаде има на светов, само дали сакаш да ги забележиш

во јуни ми е нај тазе, не ти читаат мисли туку ќе си почекаш да се ослободи за да поминеш на пешачки, паркинг нема мрсул да залепиш, како ќе знаевме дека еден ГТР и Е39-ка имаат автермаркет издуви ако не поминаа во круг 5 пати во петнаесет минути и на секоја промена во втора да го газат да заврти моторчето... ѓубре прелева од кантите, пошто многу народ и не се стига да се собере, празни лименки оставени покрај клупа ...

ја расипаа и Виена :(

Pred 5 dena se vrativ u mk od viena. Golem del od ova e tocno, za balkanci i pakistanci, ama generalnata slika e razlicna od ova sho go zboris. Ne deka nema moroni so gtr-i i motori ali iskreno jas ne gi slusam cesto (vo sporedba so balkanov). Recisi i da ziveam gore, pa mentalitetot na soobrakjajna kultura e nezamisliv za nas. Seuste stojam pozadi stavot deka i pokraj toa sto e ogromen grad poln so moroni i idioti, soobrakjajnata kultura e svetlosni godini nad cel balkan...

Jas licno ne sum videl soobrakjajka, udren covek, biciklista koj se dvizi po neobelezani pateki, lugje koi pretrcuvaat preku zardinjeri itn itn itn...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
@darko mk5 Апсолутно
потенцирав само дека секаде има шљам без разлика  било А, D, CH, USA... само дали сакаш да приметиш и да се замараш.
еве ние имаме најлоши патишта на светот, дупки итн... Братислава - Виена поарен да не е со тоа препреките ко во воз да се возиш ? :) ама пошто е ЕУ мора да е ОК (а фино оградено све, со мостови за животни, ознаки..)