Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3417955 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Уште чекаме објаснување за оној прошлиот. ;)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Ами проверката за интерпол од друг град освен од Скопје трае 1 недела.
Оти во Петок ја праќаат поштата од МВР во Скопје и после ја чекаат назад.

АЛооооо!!!???

По пошта праќат во 2017 година.

И тоа не по било која туку по Македонска Пошта

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Не. Нивна пошта, внатрешна.
Да беше Македонска ќе беше троа побрзо. 5-6 дена.

Не е битна поштата.
За шо злужат полициските станици во другите градови? Поштари се да за да праќаат до Скопје документи?
Немаат компјутери и интернет и тие?

Срамота.

Присутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
Утрово околу 9 часот, кај Хаш бар во Дебар Маало товарно комбе има прегазено пешак. Ама буквално прегазено, пешакот беше стигнат до задната осовина на комбето, починат на лице место.
Како го има удрено пешакот не знам, само знам дека тука ем не можеш, ем е нелогично да возиш брзо...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Кое беше хаш бар?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Пред Министерство за Култура.

Тој треба доживотно да лежи затвор сега, кој куртон треба да бидеш за со толкава брзина да прегазиш некој во Дебар Маало ?
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Мора очи отварање низ Скопје, сите учесници не само шоферите. Комшивка моја 2 пати ја удира кола и еднаш со ретровизор ја поткачуваат. Значи не е само до возачите...и пешаци и велосипедисти и моторџии не пазат...па ова се случува.

А за возила со ограничена прегледност јас би направил да биде задолжителна камера за рикверц.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Не сакам да зборам лошо, ама нешто гледање лево десно кога поминуваш улица, чекање да помине кога го гледаш дека се враќа рикверц, излагање на улица од предна страна на автобус ... Не се внимава. Колку можел да вози тој во рикверц на тоа место

Многу пати од непрегледен паркинг кога сум излагал назачки, со 4 жмигавци, не застануваат луѓево да поминеш, сум се укопувал во место затоа што скокнал некој позади мене..

Отсутен howitz

• Редовен
Осим ако не се фрли пешакот врз кола крив е шоферот, просто ко грав!

Можеме до сабајле сеа да праиме муабет .. ама вака ама така ама да гледал ама курац палац, жената умре, нечива мајка/жена/сестра пошто КОПИТОТО што го возел комбето веројатно му било скурчено у животот и нервозен е пошто е комбиста.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
howitz како увиде дека шоферот  е копито и дека му е скурчено од животот!? Еве татко ми беше 42години шофер па не беше ниту нервозен ниту копито,  многу малце треба за да ти се случи ова поготово вака со постари лица кои не гледаат ни лево-десно едноставно во истиот момент на враќање има излезено  од меѓу коли.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

ТАКАЕ!

Можеме до сабајле сеа да праиме муабет .. ама вака ама така ама да гледал ама курац палац, жената умре, нечива мајка/жена/сестра пошто КОПИТОТО што го возел комбето веројатно му било скурчено у животот и нервозен е пошто е комбиста.

Да де, пошто тој во комбето сакал да ја удри жената, и да ја прегази, и да носи на душа нечиј живот. Станал сабајлево, искочил немиен под мишка од дома и си рекол „ќе убијам некого денес.“

Ај пробај, за секунда пробај, замисли да живееш со вината дека си убил некого. Мислиш лесно е?

Не го оправдувам јас тоа што се случило, ама малку од малку човечност, од двете страни..

Отсутен howitz

• Редовен
Значи возачот ја удрил, ја прегазил со гума и ја довел скоро до полуосовина на комбето, што помислил, шахта дека удрил ?

Јас не можам да кажам ништо повеќе дека скоро СЕКОЈ возач кога вози рикверц вози претпазливо, овој не возел.

Никој не убива со умисла кога управува со возило, убива од невнимание, да заврши побрзо работа, преку к.. му е во сообраќај, му каснат плата, го казниле претходно, газдата му рекол да работи и на викенд итн. Ланчано.

EDIT: Човечност може, да преживеела жената, вака од мене нема човечност. Недај боже да си во кожа на фамилијата на жената.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928

Копитото може и ти да беше! Иди вози комбе (како што видов на сликите од големите ивека се) па после ке праиме муабет. Најлесно е само на тастатура да се мрчи

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)