Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415389 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Van, па стави и ролбарови од сите страни на колата, кој ги ебе другите, ти си најјак у сообраќај, in fact, купи си багер па некат ти удираат колку сакаат и од која страна сакаат.

ДУР ТИ ЈА ВАРАТ КУКАТА СО ГОЛЕМИ БУКВИ, КАЖИ ИМ НЕКА ТИ ЗАВАРАТ 5-6 И СТРАНИЧНО ДА ИМАШ!

П.С. Само немој утре кога ти ненадејно, недај боже да се допреш макар и 10 на саат во некој со кука да се жалиш. Тогаш дечкото ке искочи од кола ке ти рече, шефе јас сум кул, терај ти, нема гајле... а ти кутриот нема кај да тераш пошто тоа челичното лањо ти набило цела предница едно 15 сантима.

Да беше така попаметно, немаше да има браници на колите или по енглески, бамперс... гет ит, самото има кажува која е намената. Исти у кука кажува што е намената.
Кај нас е модерно таксисти и најново автошколи со куки, да земеш и да ги тераш на сред асфалт чучњеви на куката да прават.

Sent from my Huawei P9

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Куката не заштитува од ништо, но тој што ќе се удри во куката ќе има поголема материјална штета, возилото со кука ќе има иста материјална штета и да немал кука.  Кармата е кучка, не правете смислено замки, ќе ви се вратат.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Не сме на трки, сообраќајот не е контактен спорт, нема шо ние да се маваме во браници. Јас се сложувам со Van,
па макар и утре во кука да се манам, значи јас не сум држел растојание или соодветна брзина.

Инаку денеска, му ја позајмив сајлата на чоекот, се насука покрај патот пред Инфо центарот Пелистер,
не го слушнав јас, брачед ми вика не го видол липкерот или што и да е ова, и се извртил на кочење.

Е сега испадна ова како брза помош да те прегази, ама немаше среќа момакот, се скина сајлата (очекувано), ама добро се покажа пак ваква ќе си земам.  :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Potpren e dzipot na sasija zatoa ne izdrza sajlata.Ako imalo tuka 3-4 mazi trebalo da turkaat od napred na dzipot.Pogolemi ke bea sansite da izlezi.Ne ti ja plati sajlata?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сениор
Точно така, на шасија одоздола фаќаше стоеше џипот, ама за пред него да турка некој немаше шанси освен лајна ако сака да јади, вода течи.
Се проба прво надолу тргање ама запинаше тркалото задно, се превртуваше џипот, само така можеше ама ниско тргање да не крева, ама не му се мешав не сум експерт, и не знам што направија си заминав, се потрошија сајлите.  :D

Иначе фер чоекот иљадарка ми даваше, дај две стотки му викам не беше позлатена оваа, толку и мислам ја купив 2-3 стотки.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Куката не заштитува од ништо, но тој што ќе се удри во куката ќе има поголема материјална штета, возилото со кука ќе има иста материјална штета и да немал кука.  Кармата е кучка, не правете смислено замки, ќе ви се вратат.
Ако е појак ударот, може и бетер штета да има со кука отколку без. Ударот се пренесува директно на шасија без да има дампинг од браникот и деловите предвидени за удар. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Ама и овај талент со скипот, трга со раката / сајлата горе крената и уште толку ја "приклештва" средината на џипот со патот. Да го тргаше со сајлата во правец или подолу од точката кај шо е врзан џипо ќе го изваеше...или сакаше задницата во вис да му ја крени ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Сериозно не му текна дека треба да го туркат од напред?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Сериозно баѓеров сајлата вертикално у ваздух ја дигаше?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сениор
Не се гледa убaвo aмa зa oд нaпред дa се туркa немa шaнси oсвен вo скaфaндер aкo си oблечен.
Кaнaл е, вoдa течи, не мoжиш дa зaстaниш туку тaкa, нaдвoр -8. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Mozi,mozi,ke se potpris na ridot so nozete i direk na hauba ke se spruzis kako magare. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Van, па стави и ролбарови од сите страни на колата, кој ги ебе другите, ти си најјак у сообраќај, in fact, купи си багер па некат ти удираат колку сакаат и од која страна сакаат.

ДУР ТИ ЈА ВАРАТ КУКАТА СО ГОЛЕМИ БУКВИ, КАЖИ ИМ НЕКА ТИ ЗАВАРАТ 5-6 И СТРАНИЧНО ДА ИМАШ!

Баче ја за дефанзивна намена сакам кука, напред ако ставам за офанзива би било. Сериозно, ај те молам уште еднаш потсети  ми зошто би требало да имам „обзир“ кон тие кои го удираат мојот автомобил?

Лајк за хуморот, се насмеав додека се обидов да го визелизирам ова твоево погоре.  :)

Куката не заштитува од ништо, но тој што ќе се удри во куката ќе има поголема материјална штета, возилото со кука ќе има иста материјална штета и да немал кука.  Кармата е кучка, не правете смислено замки, ќе ви се вратат.
Ако е појак ударот, може и бетер штета да има со кука отколку без. Ударот се пренесува директно на шасија без да има дампинг од браникот и деловите предвидени за удар.  

Kaко тогаш колегава го опна автобус (АВТОБУС!) од позади, вика штета што не го сликав автобусот - диспропорција во штета неверојатна. Кај него само браникот и штопот.
Не знам што му е филмот на Патишта погоре со кармата, ама јас отпозади само девојки мавам автомобили не. Ако мавам автомобили и се наденам на кука, па ваљда ја сум крив?

Исклучок е ако педерот иде рикверц, ама тоа е веќе со умисла. За таквите само камера и снимање.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Филмот ми е дека се повеќе ставаат кука со умисла: не, шо го ебам, нека се акне у куката. Од злоба ги ставаат СКОРО сите!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
по моја логика, тој што удира позади има право да бара оштета од тој напред ако имал кука.се разбира,ќе треба вештачење.баш би сакал да чујам мислење од правниците како е според законите,а и во пракса.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Kaко тогаш колегава го опна автобус (АВТОБУС!) од позади, вика штета што не го сликав автобусот - диспропорција во штета неверојатна. Кај него само браникот и штопот.

Види мамо, без кука! Пази АВТОБУС! И кај мене само браникот и штопот. Само што ако бил малку појак ударот, веројатно ќе завршел колега ти со пократко меѓуоскино растојание, наместо со згмечен гепек.