Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414710 пати)

Отсутен marko.t

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
Заборавил да крене ручна па ја бркал надоле после... На Лукоил во Битола

Ford Fiesta 1.4 TDCI

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
Вечерва во Прилеп за влакно ќе се штавеа прописно такси пасат караван и една типка во пунто. Значи како се случи ова не знам ни сам. Одам нагоре по Прилепски бранители (Марксова по старо) со ксарата покрај тутунскиот комбинат и таксистов пред мене вози. Од улицата Партизанска чека типкава со пунтото лево да сврти за надолу покрај комбинатот. Ја видов застана прописно да почека. Само што наиде таксиво тогаш и текна да тргне со вртење лево му го пресече патот. Кај гледаше шо мислеше не знам ни сам. Права улица, прегледност одлична.

Кочење овој таксистот ги поремети внатре патниците што ги носеше, како партали внатре се разлетаа. За можда пола метро ја промаши оваа со пунтото. Свири мафта овој таа ни пет ни шест си заврте покрај него ко ништо да не било.

Среќа бев подалеку со ксарата зад него и имав време да закочам.

Шо не ќе види чоек, чудесии...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Отиде матизот! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Треба да го казнат за паркирање на зелена површина :D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
a има 3 слободни ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Тогаш се договориле да си ја снимаат рекламата, така се погодило па и ти. Дронот го изнајмиле веќе.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
jas si istegnav vaka so borata tipce sto mi se base parkiralo pred garaza, so staven no parking znak, go ostaviv na sred ulica .... vidov vo koja brzina mu e da ne mu skrsam motor /menjac

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
не си требал...... мислам не си требал да гледаш да не му скршиш мењач де :)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Денеска за малце ке си отворев работа. Одеме со жената до продавница и сакавме малце да прошетаме низ чаршијата, ама падна снег(странција) и заледено и викам ај ке  направеме кругче со колата. И така кренавме на едно убаво место за прошетка, стар пат кој води кон едно мало село, помислив да не е претрупано снег и да не е чистено, викам ке провереме на почетокот ако бива ке одеме. Сега на почетокот убаво, има коли возено, во шумата имаше на некои места виснати дрва, прекрасно за око, арно ама патот не бил исчистен и возен до крајот на другото село што ние не знаевме, а и логично е чим коли возеле и прооден е патот до крајот треба да е така. И еве го сценариото. Не знам дали спомнав, тоа е стар пат со една лента што не се користи  многу и кадешто на некои места е прошируван за да се разминат 2 коли. Значи има едно место каде прво  малце е надолу па потоа е ридче/нагоре(35-40% можда и више угорнина)и патот беше со снег ама лентите кај тркалата чисти, мене ме фати страв таму да не заглавам али добро поминав и таман излезев на ридчето кога одеднаш колата пропадна. До таму било чистено, патот натрупан со снег и мислев сантим два е снег, како што имаше помеѓу лентите(местото каде што се движат тркалата, помеѓу тркалата тој дел). Не беше воопшто прегледно пошто се качував по ридче и силен ветер со снег натрупало цел пат. Заглавивме со жената, ни напред ни назад. Левото тркало напред и задно лево испаднале од пат. Кога отворив вратата, имаше снег височина над прагот, едвај отворив врата. Ѕвонивме прво на пожарна, па не префрлија на полиција а тие не упатија на друго место. Жената излезе, јас копав кај тркалата, од левата страна пошто беше испаднато од патот имаше више снег. Во близина фарми ама никој не живее, плус задна вуча, плус селски пат со една лента... надвор снег ветер на врв на ридче -3 степени... среќа почна малце напред назад, копање кај тркалото и после саат и више излезев на патот али патот назад е долина.... среќа баш близо имаше место каде што беше проширен за да се разминат  коли и полека полека ја завртив и ете и тоа искусив, битна лекција и искуство воживотот од цели 2 саата. Не ми текна да сликам ни на крај памет, само чекав дома да си дојдам.... знам и ја сум за ебење, што мајка барав таму, ама како може бре да чистат пат така до пола и више и одеднаш оставиле.... нејсе со малку поминав, мрзнење 2 саата на ветар и снег, и строго се надевам дека не сум направил дополнителна штета на колата, на борд ништо не покажа, па ке видеме и така скоро оде на регистрација

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Како мислиш "...и ја сум за ебење" ?

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Што мајка ме тераше таму баш на такво патче и во такви услови...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Малце го гребна на искачање.