Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414708 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Аиии Туарег душбег, ама и босанецов многу се залетал.
Приметувам по рускиве видеа дека русиве немаат поима од кои ленти смеат да се престројуваат и да вртат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Ова е обид за убиство од страна на моронот кој намерно го блокираше патот. Веројатно сакаше да го убие тој во Голфот. Во Америка до сега овој со Голфот ќе беше еден од најбогатите луѓе на планетава.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
istoto se slucue i kaj nas... i toa postar (ne da reces detiste) covek od sredna lenta na most vrti u desno u ulickata pomegu manu i vardar... kene ispoutepase toj od desnata lenta bega u mene u sredna jas kocam toj odzadi mi fleguva kocii...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Иста ситуација во Кисела Вода на главната улица, каде што двата правци ги делат две полни ленти. Морониште со Корса кочи на сред булевар, дава лев жмигавец, позади него шлеп камионче што не може да докочи бега десно и не ми влага во мотор за некои си 30 цм.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
За танго требаат двајца, голфот возеше пребрзо и имаше неколку секунди да види дека имбецилот во Туарегот врти (без да гледа дали некој надоаѓа од соседната лента). Тие неколку секунди се и повеќе од доволно време за кочење, од некој што вози со пропишана брзина и пази на сообраќајот. Токму на тоа изгледа сметаат таквите како тој во Туарегот, кога прават такви ретардирани потези.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

RedEco respekt za stritvju skrinsotot!

За танго требаат двајца, голфот возеше пребрзо и имаше неколку секунди да види дека имбецилот во Туарегот врти (без да гледа дали некој надоаѓа од соседната лента). Тие неколку секунди се и повеќе од доволно време за кочење, од некој што вози со пропишана брзина и пази на сообраќајот. Токму на тоа изгледа сметаат таквите како тој во Туарегот, кога прават такви ретардирани потези.

Ееее, ван, е ова сега си го потрефил од а до ш, свака час ео рука!

Да се надоврзам: основен концепт во безбедноста на сообраќајот е предвидливоста. Човек во сообраќајот вози и со голем и со мал мозок. А максимална предвидливост во сообраќајот се постигнува на само еден начин: со следење на правилата и строга, да не речам војничка дисциплиниа (нема ја вака мислам, ја онака сакам-неќам) ама многу блиску до тоа. Ако сите возат по знаци и прописи, сообраќајот ќе биде у просек најбрз, со најмалку сообраќајки, и најефтин како за општествтото, така и за поединците. Се друго е систем полош и понеоптимален од овој, само е прашање колку полош.
« Последно менување: 22 Октомври 2016, 15:50:47 pm filipv »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Експерти, за да биде крив туарегот треба улицата да е еднонасочна а не е.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
А како утврди дека не е еднонасочна улицата? На видеото се гледа дека неколку секунди пред туарегот да почне да врти, во левата лента пролетува возило. Или па и тој прави прекршо и вози во обратна насока?

Edit, Улуца Тамбасова 36 во Сант Петерсбург е двосмерна. Што би значело дека Ахтунг е во право, ок дечко си е тој со туарегот.

« Последно менување: 22 Октомври 2016, 16:55:09 pm Dodo »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Дени систематски ги утиња сообраќајкиве. Ко намерно да ги трола, чунки има возачка чоекот, не е можно до толку да нема поима кој е виновен.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Јасно се гледа дека тој со црната што прелета прв го претицуваше овој со тигуанот.

Како утврдивте дека е виновен чоекот со есјувито немам поим стварно. Врти уредно со жмигавец на испрекината линија за да влезе на некој паркинг веројатно.  Затоа се погледнува во лев ретровизор кога се врти вака лево.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Јасно се гледа дека тој со црната што прелета прв го претицуваше овој со тигуанот.

Како утврдивте дека е виновен чоекот со есјувито немам поим стварно. Врти уредно со жмигавец на испрекината линија за да влезе на некој паркинг веројатно.  Затоа се погледнува во лев ретровизор кога се врти вака лево.
Јас да се поправам, тој со туарегот не е душбег му се извинувам. Не е ич виновен. Виновен е кретенот со Голфот 100%

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Исто вака ќе ме собереше еден лани горе на надвозникот кај ченто. Потполно исто, јас со даден жмигавец  се спремав да се исклучам лево да се спуштам надоле а тој претицуваше позади во обратна насока. Да не погледнев во ретровизор и да не го почекав да помине да свртев ќе ме пукнеше директно во возачка врата, во мене ќе влезеше. Секунди во прашање. Мамицата да му ја ебам неписмена!!! Само што ме помина акна на кочница до даска за малку не искриви тркала во островчето и за малку не удри во Сканиата која доаѓаше од аму. Среќа што човекот со камионот пратеше и закочи да му остави пат да застане.
« Последно менување: 22 Октомври 2016, 18:06:12 pm Allexxander »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер

Јас да се поправам, тој со туарегот не е душбег му се извинувам. Не е ич виновен. Виновен е кретенот со Голфот 100%

Па еднонасочна личи. Логично да не е крив ако била двонасочна.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Каква и да е грешката на тој со "џипот" е безначајна во однос на голфот, кој се кладам дека возеше најмалку двојно побрзо од дозволеното. Буквално леташе.
 99% од сообраќајките се случуваат поради пребрзо возење.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Па еднонасочна личи. Логично да не е крив ако била двонасочна.
Да и мене тоа ме збуни на почетокот. Ахтунг ја реши ситуацијата што обрна внимание дека е двонасочна.