Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3419694 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Рачна. Секогаш, секаде и во сите ситуациии..

Амиииннн..

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
Јас во лер возам сaмо кога туркам(в), ама после уното не сум туркал кола....:)
Тоа и жена ми едвај ја одучив да крева рачна....така ја учел инструкторот...Боже ме брани......Се знае паркирање и во брзина. Сем на некој над >5% угорница, тогаш може и рачна....

Има конкретна причина зошто не рачна?
Cogito ergo zoom

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Без да кренам рачна не пружам ни рака за да земам билет на рампа.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Крени ја рачната 2-3 запци, колку да потфати само.

Вози ја така колата.

Излези на автопат, нагази ја скроз.

Спушти ја рачната додека ја цедиш во петта.

Турбо буст, бралеее....

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Има, причина, најголемата, зимно време, може да настане до замрзнување на сајлата од рачната...:(
Второ до 5% нагорнина, нема гајле стај ја само во брзина и терај..нема шанси ништо да ја помрдне..блокирана......:)
така да рачна крената не обожавам...за другото вие си знаете...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Второ до 5% нагорнина, нема гајле стај ја само во брзина и терај..нема шанси ништо да ја помрдне..блокирана......:)

Ако е бензинец, итекако може двајца батки да ја подгурнат колата иако ти е во брзина, испробано е ова на повеке коли. ;) Не е толку јака компресијата на моторот да ја држи колата блокирана без ништо да ја помести колата.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Толку љубов, толку мерак, толку кеф и пари вложено .... и се то замина во неповрат во дел од секунда  :'(  :'(

Се случи што се случи, јас поминав со посинато око и исчашено рамо. Не ми се верва дека се поправа колата ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Го направила своето. Она загинала наместо тебе. Можело многу полошо.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
Дали стварно знаете некој што му "замрзнала" сајлата???

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Никoлa, биди жив и здрaв, тенекијaтa се прaви.
Дoдo, нa времетo нa кецoт мoжеше дa зaмрзне сaјлaтa. Трите нoрмaлни кoли пoсле негo ниеднaш не ми зaмрзнaлa, a секoгaш кревaм нa пaркирaње.

sent from Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Дали стварно знаете некој што му "замрзнала" сајлата???
Мене на 166-ката :) Па сменив сајли и супер беше, па после 3 години пак.Ама ја па, никад не се одвикнав од кревање рачна. 100 пати ми замрзнуваше :D :D
Веројатно и stefanel вози алфа, тука е проблемот. Стара кинеска мудрост вели „не кревај ручна на Алфа.“, ама ја не сум по источниве филозофии :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Толку љубов, толку мерак, толку кеф и пари вложено .... и се то замина во неповрат во дел од секунда  :'(  :'(

Се случи што се случи, јас поминав со посинато око и исчашено рамо. Не ми се верва дека се поправа колата ...

Уффф ме потсети на мојата сообраќајка, исто вака во крило мавнат, али од другата страна, само не беше до толку смачкана десната страна иако ударот негде беше со 70кмч, но кордобата беше коска стегната нит имаше корозија негде па го издржа ударот машки...

Битно ти да си жив и здрав, железо се прави и купува....
No turbo, no fun :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
OK, значи алфа и 101 имаат проблем со замрзнување на сајлата. Ајде они нека не креваат, ама што па мора сите ние, ни криви ни должни? :D :D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Толку љубов, толку мерак, толку кеф и пари вложено .... и се то замина во неповрат во дел од секунда  :'(  :'(
Време е за нова љубов :)

Цитат
Добро си прошол, тоа е најбитно. Колата ич не ја мисли сега. Глеј да се опоравиш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.