Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3083121 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Од акумулатор.
Или можеби има некој чуден контакт, па го празни толку брзо?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Од акумулатор.
Или можеби има некој чуден контакт, па го празни толку брзо?

Штом свети од акомулаторот не полни алтернаторот, и нека оди да си среди тоа, а не акомулатори да мења на 10км.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Нов алтернатор и каиш....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Тоа е тоа. Пешак со слушалки. Да не му избега музиката дур се изматка меѓу колите.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Џабе ќе беше глупавоста на пешакот без срдечната глупост помош на моторџијата.
Пошто брзо возење меѓу застанати аута е одлична работа (ако сакаш да удираш во ненадејно отворени врати, глупави пешаци, итн).

Требаат двајца за танго...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13939
Во петокот еден на Плетвар од Гевгелија со KIA Carnival

Да не грешам душа ама мислам дека беше овој

Две ленти нагоре, една од горе за надолу со полна лента.

Типов се упрпа од светлата што доаѓаат од нагоре (беше кривина), мислеше дека е во неговата лента (возеше во средна лента да ме претица).

Ми пресече пат за да ја избегни колата (немаше што да избегни!), ќе ме залепеше во карпите, а внатре со бремена жена.

Сантиметри фалеа, арно што не возев брзо и прикочив наеднаш за да ме избегни.

Не знам што сила ме натера да го одјебам да не му се пуштам да му ја скинам главата.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8125
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Наеднаш си разбрал дека е одјебан и со скината глава роден  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Во петокот еден на Плетвар од Гевгелија со KIA Carnival

Да не грешам душа ама мислам дека беше овој

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Две ленти нагоре, една од горе за надолу со полна лента.

Типов се упрпа од светлата што доаѓаат од нагоре (беше кривина), мислеше дека е во неговата лента (возеше во средна лента да ме претица).

Ми пресече пат за да ја избегни колата (немаше што да избегни!), ќе ме залепеше во карпите, а внатре со бремена жена.

Сантиметри фалеа, арно што не возев брзо и прикочив наеднаш за да ме избегни.

Не знам што сила ме натера да го одјебам да не му се пуштам да му ја скинам главата.

Си пораснал. :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29674
    • CARclub.mk
Какви таленти постојат на светов..

Се враќав прееска од Грција. Во колона возевме неколку неповрзани возила по солунска обиколница. Некаде во третата третина од обиколницата, се погодивме во левата лента да возиме 4-5 коли со пристојна раздалеченост. Пред мене возеше Голф 4 со грчки таблици, и држевме некое солидно темпо од околу 140-150.

Во еден момент, приметувам позади мене нешто огромно и црно. Како што се приближува, гледам дека е Mercedes GL AMG на бугарски таблици. Ми светнува да се тргнам. Нема проблем - во прв момент кога можев, се префрлив во средната лента и го пуштив да ме помине. Фраеров продолжува и му се лепи на Гркот со Голфот. Му светка да се тргне, арно ама човеков стварно немаше каде да се тргне. Свети ли свети тој во џипот.. И кога му се укажа прилика даде полн гас и го заобиколи од десна страна.

Сето тоа ќе беше (до некаде) во ред ако копитово не се вратеше во лева лента пред Гркот со Голфот и не закочеше - и тоа НАГЛО - да се искурчи. Целата колона НАГЛО закочивме од 140-150 на 90 километри на час. На среде автопат. Нозе ми се пресекоа - очекував и да го удрам тој пред мене, и тој позади мене да ми влезе на задно седиште. Среќа што успеавме да закочиме сите, иако тој позади мене почна да бега на десно.

Она што талентот во Мерцедесот не го примети е дека во колоната, 4-5 коли позади мене имаше грчки џандар во Шкода Октавија. Распали ротација, го застана на страна..

Се надевам дека ќе преспие барем неколку вечери во грчки затвор и дека ќе ги попие сите можни казни. Копито.

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
    • Моето возило
Синоќа имав непријатна случка, на враќање кон Кочани веднаш после мостот на Злетовица ми се залепи тип со BMW M2 Coupe на швајцарски табли и не ме минува, туку возиме 110, тој 2 -3 метра од мене, а од спротивен правец тип со H2 претекнува 6-7 возила... нема каде освен кочница. Говедото минимално го допре задниот браник (се познава линија кај мене..). Дали вака ги возат тие (rent a car)  возила и во Швајцарија или покажуваат недостиг на сантиметри само на нашите патишта??

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Какви таленти постојат на светов..

Се враќав прееска од Грција. Во колона возевме неколку неповрзани возила по солунска обиколница. Некаде во третата третина од обиколницата, се погодивме во левата лента да возиме 4-5 коли со пристојна раздалеченост. Пред мене возеше Голф 4 со грчки таблици, и држевме некое солидно темпо од околу 140-150.

Во еден момент, приметувам позади мене нешто огромно и црно. Како што се приближува, гледам дека е Mercedes GL AMG на бугарски таблици. Ми светнува да се тргнам. Нема проблем - во прв момент кога можев, се префрлив во средната лента и го пуштив да ме помине. Фраеров продолжува и му се лепи на Гркот со Голфот. Му светка да се тргне, арно ама човеков стварно немаше каде да се тргне. Свети ли свети тој во џипот.. И кога му се укажа прилика даде полн гас и го заобиколи од десна страна.

Сето тоа ќе беше (до некаде) во ред ако копитово не се вратеше во лева лента пред Гркот со Голфот и не закочеше - и тоа НАГЛО - да се искурчи. Целата колона НАГЛО закочивме од 140-150 на 90 километри на час. На среде автопат. Нозе ми се пресекоа - очекував и да го удрам тој пред мене, и тој позади мене да ми влезе на задно седиште. Среќа што успеавме да закочиме сите, иако тој позади мене почна да бега на десно.

Она што талентот во Мерцедесот не го примети е дека во колоната, 4-5 коли позади мене имаше грчки џандар во Шкода Октавија. Распали ротација, го застана на страна..

Се надевам дека ќе преспие барем неколку вечери во грчки затвор и дека ќе ги попие сите можни казни. Копито.
Инстант карма.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Мило ми дојде на душава кога го прочитав делот на крајот со џандарот.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
 На сите ни дојде, тоа е тоа вродено чувство за правда што е присутно кај секого.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Јас стварно не знам што е со лепењето, дали не знаат да возат копитата или не знам што е причината.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.