Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3181031 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
Замисли ментален склоп на чоек кој носи секира у кола ...

Ја ќе ти кажам конкретна особа:

Девојче, со виииисоко образование и одлична работна позиција. Башка секирата ѝ е малце за'рѓана, за несреќникот да добие и тетанус.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Ноќеска имаше несреќа во Кичево. Еден загинат и еден повреден.. При претицување со многу голема брзина му забегала задницата и манал во тоа цените што се од макпетрол бензиската, се извртел и манал друго возило.. При што во меѓувреме и двајцата излетале од кола.. Едниот паднал на бетон и на лице место беше починат.. А другиот паднал на трева и беше при свест... Го испратија во болница во Скопје..

Ужасна глетка.. Да ти е страв на волан да седниш..

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
И после ќе кажат, знаците биле само за казни ставени. Нели 60 било пребавно... Нели тој имал јака кола, нели бил тој најјакиот шофер епа зошто се лупнал тогаш?
После јас што возам по знаци( или+10 мах.) сум дебил и го кочам сообраќајот... Ако нека сум. Барем сум жив и здрав сега. А и никој не сум утепал што седнал во моја кола. :[

Едноставно морав да пишам. Истовремено ми е и мака и се нервирам :-[

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Знам како ти е, се сложувам. Ама тоа не го менува фактот дека си инфериорен во споредба со оние кои имаат јаки коли и тоа те прави душбег и го кочиш сообраќајот.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Еден таков супериорен како ќе ме лупнеше во гужвата под стоковна мост со една грдотија сангјонг, најверојатно од комплексот на супериорност не се гледа ништо наоколу.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
И после ќе кажат, знаците биле само за казни ставени. Нели 60 било пребавно... Нели тој имал јака кола, нели бил тој најјакиот шофер епа зошто се лупнал тогаш?
После јас што возам по знаци( или+10 мах.) сум дебил и го кочам сообраќајот... Ако нека сум. Барем сум жив и здрав сега. А и никој не сум утепал што седнал во моја кола. :[

За казни се ставени.

Кога ќе научиш да разликуваш
50кмч 80кмч и 150кмч ќе зборуваме. Овој возел 150 рецимо, а ние збориме за 80кмч. А ти кочиш сообраќај со 50кмч.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Кочиш сообраќај со 50 каде дозволено е 50 а ние збориме за 150. Така одат тие работи. Аздисл'к!

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
Па да инфериорен сум со бавна кола, ама е технички исправна и без проблем може да оди 80, и 140, како и сите други "нормални" возачи.
На пример: кој е повеќе душбек, јас што возев 60-65, "нормалните" шофери што возеа 80,
Или тие што се тркаа со 150.
Тоа беше во Скопје, на дозволени 50км/х (каде точно незнам, возев по ГПС :D )

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1154

За казни се ставени.

Кога ќе научиш да разликуваш
50кмч 80кмч и 150кмч ќе зборуваме. Овој возел 150 рецимо, а ние збориме за 80кмч. А ти кочиш сообраќај со 50кмч.

Дени, знаеш зошто е ограничувањето 50км/х во град???
Заради тоа што некој пресметал дека со таа брзина може да се реагира и избегнаат несреќи, а возење со 80км/х низ Скопје на Партизанска, се казнува со закон.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
Па да инфериорен сум со бавна кола, ама е технички исправна и без проблем може да оди 80, и 140, како и сите други "нормални" возачи.
На пример: кој е повеќе душбек, јас што возев 60-65, "нормалните" шофери што возеа 80,
Или тие што се тркаа со 150.
Тоа беше во Скопје, на дозволени 50км/х (каде точно незнам, возев по ГПС :D )

Во Скопје возеше со гпс? озбилен си????

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Дени, знаеш зошто е ограничувањето 50км/х во град???
Заради тоа што некој пресметал дека со таа брзина може да се реагира и избегнаат несреќи, а возење со 80км/х низ Скопје на Партизанска, се казнува со закон.

Јебига, таков е животот, мора да си за нешто крив. Или си крив пред законот или пред Дени или пред Симо, зависи кој е онлајн у моментот :D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1154
Џонтра, да имаше права полиција половина од  „возачиве“ на форумов, ќе им беше забранат пристап до возило, не па да возат.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Понекогаш мораш да си најдеш оправдување зошто си купил превртена када а не кола,па 50 на партизанска ти изгледа ок

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Еве, Смичка е еден таков, право скопско топовско месо ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Прееска возев 50 од Кисела Вода до Драчево и само што не заспав, почнаа очиве да ми се затвараат и осеќав дека рефлексите ми се мртви. Мислам дека е поопасно пребавното возење отколку нормалното ~80.