Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3417578 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Му паркирал на флојд пред сервис :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8

ne be nisto ne mu e ako prezivee ke bide ima malce popravka ko drugarcevo podolee na oglasoF :D

dovolno e ko drugarcevo da ima samodoverba ko go prodavaaa :P
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Нормално наместо да намалат брзина стисни тоа турбодизелот до даска.
Ете доказ дека не играат никаква улога полицајцине што стојат со радар на излез од Скопје (ова под услов да не била прилагодена брзината на условите на патот, ама по оштетувањево не ќе да била). Кутрото кутре што настрадало.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Брат ми два пати има удрено во куче на автопат. И двата пати со прилагодена брзина кон условите на патот и не пречекорувајќи ја брзината, Вториот пат дури солидно поспоро од максималната дозволена брзина, затоа што требало да се престрои за излегување од автопат.

Првиот пат, колата беше прилично оштетена, кучето се спаси.  Вториот пат подучен дека не се „одбегнува“ кучето, туку се удира во него - колата помина подобро од кучето.
Кутрото куче не смее да биде на автопат. Гинат луѓе од кутри кучиња.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Чучето не е криво што било на автопатот, друг е крив а тоа е кутро.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Апсолутно се согласувам. Немам ништо против кутрото куче.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Oд целата приказна Џонтра му се нафрли на дизелот :D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Епа Алфата не верувам дека е 1.6 твин спарк :)
Гомна да јадам ако не е JTD :D

Иначе сите се уфилмани у тоа торк како корне, ја менува земјината ротација, изглеа те читале тебе на времето па затоа сега загадувањето ни е десетсто пати над дозволеното :) :P нормално дека ќе се нафрлам на дизелот а не на малолитражниот плинаш :P

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Тука баш, кај што излетала алфата помини некој вечер кога има магла да видиш што е загадено. Смрди корне на пластики. Неќе да е од колите туку од ќумбињата на околниот народ. Дрвата поскапеа па на се и сешто се топли народов.

Инаку некни имаше излетано еден на истиов автопат, поточно на исклучокот од овој автопат накај Велес каде што има знак 80 а може комотно да се вози 180. Овој изгледа или 300 возел или му откажал некој витален дел од колата.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
so koja brzina moze da te isfrli kuce od aftopatot?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Кучето не може да те исфрли, ама можеш сам да се исфрлиш ако испаничиш. А возиш брзо ко по обичај и во паниката губиш котрола и се влепуеш у банкина.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
so koja brzina moze da te isfrli kuce od aftopatot?
Зависи како ќе изреагираш, ако не се испаничиш не би требало да те исфрли. Јас со 140 имам удрено но со делот од браникот под светлото (речиси со страната на браникот) и ништо не се деси...ни браникот пукна ни кучето погина.

Братучедми удрил со околу 100 км/ч баш со средината на браникот (вектра б) и све беше разнесено, и браник и ладилници и перки... Ни он немаше излетано.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Зависи од среќата.
Пријатели мои имаа смртен случај во фамилија кога на сред автопат им излегло куче.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Малце е језиво кога знаеш дека ќе удриш, макар и животинче.

Два пати имам удрено куче. Само кочев и го држев воланот право. Под тркалата отидоа и двете. И на двете застанав да ги тргнам од патот.  Жално. 
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.